Historie KNVB Districtsbeker finale Sportlust ’46 – FC ’s-Gravenzande

Nederland is weer in de ban van de problemen met de Corona. De voetbalcompetitie ligt voorlopig stil en het zal dus weer stil worden op en rond de velden.

Sport Inside probeert onze supporters de komende weken te voorzien van wedstrijden uit het verleden.

Wedstrijden als de winst van de KNVB Distictsbeker in 2018, wedstrijden van Oud Feyenoord- Lucky Ajax, de KNVB wedstrijd in en tegen Volendam kortom wedstrijden die nog op ons netvlies liggen.

Komende zaterdag beginnen we met de KNVB Districtsbeker finale tussen Sportlust ’46 en FC ’s-Gravenzande op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 op het veld van DHC in Delft .

Aanvang van de wedstrijd a.s. zaterdag is om 14.00 uur en uiteraard te ontvangen via https://beta.sportinside.tv/live/

Bekende nederlanders wensten Sportlust ’46 succes in de KNVB Districtsbeker finale.                                                                                                 https://www.youtube.com/watch?v=bWRkAIciXtA&feature=youtu.be

Het verslag

Eersteklasser Sportlust’46 is winnaar geworden van het toernooi om de districtsbeker in West II. In de finale werd hoofdklasser FC ’s-Gravenzande op het complex van DHC in Delft met 2-0 verslagen. Bij rust had de formatie van trainer Wim van ’t Westeinde al een voordelige 1-0 marge. Sportlust’46 was in 2014 verliezend bekerfinalist met een 3-2 eindstand tegen Capelle.

FC ’s-Gravenzande werd vooraf als favoriet gezien, maar kon de verwachtingen geen moment waarmaken. Te veel spelers bleven beneden hun niveau. Sportlust’46 strafte het af met de openingstreffer van Zakaria Issarti na elf minuten spelen en kort na rust verdubbelde Mitch van der Vlist het verschil voor de ploeg uit Woerden.

De champagne werd ontkurkt, fakkels kleurden het veld van DHC in Delft rood. De spelers en technische staf van Sportlust’46 kregen na afloop van het duel de beker en medailles uitgereikt en vierden dat feestje uitbundig. De overwinning was geheel terecht, want de Woerdenaren domineerden bijna de gehele wedstrijd. Al na elf minuten profiteerde Zakaria Issarti van geklungel in de defensie van de Westlanders.

Direct na rust schoot Mitch van der Vlist de 2-0 tegen de touwen. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. ,,Ik ben heel trots op de manier waarop de jongens als team hebben gespeeld”, zei trainer Wim van ’t Westeinde. ,,Blij ben ik niet, dat ben ik pas als we promoveren.” De Woerdenaren beginnen op 2 juni aan de nacompetitie. Wat voorzitter Jan van den Heuvel betreft is de bekerwinst een mooie opmaat voor succes in de nacompetitie. ,,Dit is heel mooi voor de club, want zo vaak maak je dit niet mee”, zei Van den Heuvel. ,,We hebben laten zien dat we kunnen pieken. Laat dit een mooie opstap zijn naar een succesvolle nacompetitie.”