VV Baronie – Sportlust ’46

Sportlust aan de hand van Wessel Meiring naar ruime overwinning.

Sportlust heeft zaterdagavond in Breda tegen Baronie een ruime 6-0 overwinning behaald. Het was de eerste keer dit seizoen dat de mannen van trainer Jochem Twisker zichzelf beloonde voor het goede spel en met name Wessel Meiring blonk daarbij uit. De aanvaller die sinds kort, na een blessureperiode, weer een basisplaats heeft scoorde 4 keer en kreeg zo’n 20 minuten voor tijd een welverdiende publiekswissel. Enkele doelpunten van Sportlust waren van uitzonderlijke schoonheid, en wij raden u dan ook aan om deze goals nogmaals te bewonderen in de samenvatting die wordt geplaatst op onze site.

Moeizaam begin.

Sportlust begon echter moeizaam aan de wedstrijd tegen voormalig voetbalbolwerk Baronie uit Breda. De gastheren hadden zich duidelijk aangepast aan Sportlust en hadden hun opstelling duidelijk veranderd in vergelijking met eerdere wedstrijden ( 1-5-3-2). Sportlust moest zich daar tegen wapenen en daar had het in de eerste 20 minuten duidelijk moeite mee. Het spel van de Woerdenaren oogde fragile en ook werden er her en der wat kleine foutjes begaan waaruit Baronie een paar keer gevaarlijk de tegenstoot wist te plaatsen. Maar na een kleine 20 minuten had Sportlust de juiste strijdwijze gevonden en trok het de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Dat Sportlust de veel betere ploeg was bleek al heel snel en het werd voor de thuisploeg uit Breda steeds meer een zaak van alleen maar tegenhouden. Sportlust bouwde steeds meer aan het overwicht en drukte dat in de 26e minuut voor de eerste keer uit in een doelpunt.

Wonderschone goals.

In de 26e minuut was het Ahmed Al Mahdi ( die trouwens een goede wedstrijd speelde ) die zijn direct tegenstander in de luren legde en de bal vanaf de achterlijn strak voor de goal speelde. Daar was het de goed inlopende spits Remco de Weerd die de bal met een prima inzet voor de eerste keer achter doelman Brand wist te schieten. Een echte spitsengoal aldus trainer Twisker die de Weerd met de week ziet groeien. Nog geen twee minuten later was het alweer raak voor Sportlust, deze keer was de Weerd de aangever en zette hij Wessel Meiring met een mooie steekpass alleen voor de keeper. Meiring bleef beheerst en voor de eerste keer deze avond kon zijn naam genoteerd worden op het lijstje van doelpunten makers. Nog was de honger van Sportlust niet gestild, het zette Baronie steeds meer en meer onder druk en de Brabanders snakte nadrukkelijk naar de rust. Maar het was opnieuw Meiring die nog voor de pauze de score opvoerde en het verschil naar 3 bracht. Meiring speelde zijn directe tegenstander goed uit, kreeg de bal vrij voor de voeten en zag de ruimte bij de tweede paal helemaal open liggen. Met een werkelijk prachtig schot draaide de Woerdenaar de bal met een curve bij de tweede paal in het Baronie doel. Het verschil was dus gemaakt en Sportlust kon zich gaan opmaken voor een eenvoudig restant van deze wedstrijd.

Snel scoren betekend de nekslag.

Trainer Twisker waarschuwde zijn mannen in de rust, ze moesten de lijn van eerste helft direct doortrekken en de tegenstander vanaf het begin weer vol onder druk zetten. “Zo’n eerste kwartier moet je goed doorkomen, laat je de tegenstander door een doelpunt dichterbij komen dan wordt het weer een vechtwedstrijd en daar zitten we echt niet op te wachten” aldus de oefenmeester na de wedstrijd. Hij werd op z’n wenken bediend want al na 3 minuten was het weer raak. Opnieuw werd Meiring op mooie wijze alleen voor de Bredase doelman gezet en ook deze keer bleef Meiring cool en scoorde hij zijn 3e van de avond en bracht daarmee de stand op 0-4. Monteiro, vorige week licht geblesseerd geraakt, mocht direct naar de kant ten faveure van Laurens van der Voort. Sportlust ging vrolijk door met aanvallen terwijl Baronie steeds meer en meer in de verdediging werd gedrukt. In de 55e minuut breidde Sportlust de voorsprong nog een keer uit, opnieuw was het Meiring die de trekker overhaalde en de nummer 4 op zijn conto bijschreef.

Terugkomende spelers maken minuten.

Hierna was het duidelijk dat een aantal spelers die terugkwamen van blessureleed weer de eerste minuten konden gaan maken. Mo Bendadi, Yuval Checkly en Dico Koppers mochten de plaatsen innemen van Berkvens, Duisterhof en Meiring. Laatst genoemde kreeg daarmee zijn welverdiende publiekswissel en met een glimlach van oor tot oor na hij deze in ontvangst. Ook Baronie wisselde er op los en met name deze invallers wakkerde het Bredase vuurtje eens flink op. Met een groot portie werklust en inzet probeerde Baronie de Woerdense tegenstander van zich af te houden en daar leek het in te slagen. Toch was het Sportlust dat nog 1 keer tot scoren kwam. In de 66e minuut beloonde Ahmed al Mahdi zichzelf voor zijn goede optreden door vanaf grote afstand de bal met een fantastische pegel binnen te schieten en daarmee de uiteindelijke eindstand van 0-6 op het scorebord te zetten. In de slotfase probeerde de thuisploeg nog wel een eretreffer te maken maar zij werden daarvan afgehouden door doelman Antonioli die zich met een aantal goede reddingen nog kon onderscheiden.

Kritisch blijven en werken aan de fitheid van de totale selectie.

Na de wedstrijd was Twisker een tevreden man maar ook was hij kritisch. “Ik ben de eerste 20 minuten nog niet vergeten, daar hadden we het lastige en maakten we soms verkeerde beslissingen”. “Dat moet er uit, ik ben verder tevreden en ook blij dat er weer een aantal jongens minuten hebben kunnen maken” aldus de trainer. “Als we iedereen fit hebben zijn we in mijn ogen in staat om mee te doen om de bovenste plaatsen en te strijden voor misschien wel iets heel moois”.

Volgende wedstrijd.

Sportlust klimt door de overwinning naar plaats 3 op de ranglijst, het heeft nu 1 punt minder als de nummer 1 (UNA) en 2 (SteDoCo). De Rood-Witten spelen volgende week zaterdag op sportpark Cromwijck de thuiswedstrijd tegen GVV Unitas uit Gorinchem, deze wedstrijd begint dan om 15.00 uur