Sportlust ’46 – SV Oss

Broodnodige overwinning van Sportlust op Oss ‘20 ( 3-1 )

Om mee te draaien in de derde divisie B was het voor Sportlust broodnodig om tegen Oss ’20 een overwinning te behalen. De gastheren wonnen inderdaad maar echt van een leien dakje ging dat niet ! Dat Sportlust de betere ploeg was bleek wel in de eerste helft maar ondanks een mega overwicht gingen de Woerdenaren met een 0-1 achterstand aan de thee. De ploeg van Jochem Twisker draaide uiteindelijk zeer terecht de wedstrijd en blijven derhalve “gewoon” mee doen om de bovenste plekken in de ranglijst.

Oppermachtig in eerste helft.

De wedstrijd was een kopie van de strijd een week geleden tegen v.v. Gemert. Ook nu was de Woerdense ploeg heer en meester in de eerste helft, het was de thuisploeg wat de klok sloeg in de eerste 45 minuten. Het zocht de aanval, het was voetballend velen malen beter dan de tegenstander uit Oss. De ene aanval volgde na de andere maar echt grote kansen wist de thuisploeg zich niet te creëren. Het verschil tussen de betere ploeg en een fel verdedigend Oss ’20 bleef gelijk omdat de thuisploeg zich eigenlijk geen enkele open kans wist te verschaffen. Steeds weer liepen de mannen van Twisker in een trechter van Oss ’20 welke werd opgetrokken in de eigen zestien. De ruimtes voor Sportlust waren groot maar tot echte grote kansen kwam het niet. Heel af en toe kwam Oss ’20 er met een uitval op de helft van Sportlust, vaak eindigde dit al in een vroeg stadium maar zoals de voetbalwet geldt ( zelf niet scoren betekend een tegentreffer  ) kwam Oss’20 in de 45e minuut zwaar tegen de verhouding in op voorsprong. In een zeldzame uitbraak kwam de bal voor de voeten van Kay v.d. Vorst, hij tekende met een zeer bekeken schot in de kruising aan voor de enigszins teleurstellende 0-1 ruststand.

Sportlust toch naar verdiende overwinning.

De jacht voor Sportlust was geopend, direct na het begin van de 2e helft trok de thuisploeg ten aanval en dat leverde al in de 53 minuut de gelijkmaker op. Marley Berkvens mocht vanuit een vrije trap geheel vrij aanleggen, de bal vloog onaangeroerd bij de 2e paal binnen en dat was op z’n minst niet onverdiend te noemen. Ook nu was Sportlust de betere ploeg al verloor het beetje bij beetje wel de grip op het middenveld en hierdoor kwam Oss ’20 beter in het spel. Na wat wissels kwam de thuisploeg toch op voorsprong, invaller Mo Bendadi wist een afgeslagen aanval in één keer bij de tweede paal te leggen en daar stond Wessels Meiring op de juiste plek om de hoge voorzet binnen te koppen. Niet veel later had Ahmed al Mahdi de wedstrijd moeten beslissen, hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Terence Groothusen maar hij wist de bal ( voor een leeg doel ) niet tussen de palen te krijgen maar schoot hopeloos over. Het bleef spannend, Sportlust was de betere ploeg maar werd door Oss ’20 steeds verder achteruit gedrukt. Het creëerde geen echte kansen maar door de stand bleef de spanning aanwezig. De wedstrijd werd in de 88e minuut beslist, een verre uittrap van doelman Antonioli werd door Terence Groothusen goed door gekopt, de bal werd door Ahmed al Mahdi opgepikt en hij wist op simpele wijze de opkomende invaller Wesley Muit aan te spelen die eenvoudig de wedstrijd compleet in het slot gooide. Nog even leek het er op dat Oss ’20 nog 1 keer zou kunnen scoren, in blessuretijd was het doelman Antonioli die een 2e tegentreffer wist te voorkomen met een goede redding.

Iedereen is het eens.

Na de wedstrijd was iedereen het met elkaar eens, zowel de trainer van Oss ’20 als de trainer van Sportlust zag een overheersend Sportlust. De overwinning kwam terecht bij de ploeg uit Woerden, maar hier en daar waren er nog wel wat kanttekeningen. Sportlust had de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen, iets waar de Woerdenaren al eerder mee te maken hadden. Een zeer terechte overwinning kon de ploeg van Twisker niet ontzegt worden, de manier waarop kan enkel nog zorgen voor discussies.

Baronie uit.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de volgende competitiewedstrijd, dan uit in Breda tegen v.v. Baronie, die wedstrijd begint dan om 18.00 uur en is live te volgen o.a. op www.sportinside.tv/live.