VV Gemert – Sportlust ’46

Sportlust op duelkracht afgetroefd in Gemert ( 2-1 )

Sportlust heeft in- en tegen Gemert een onnodige nederlaag moeten incasseren. Voor de tweede maal deze week verspeelde de ploeg van trainer Jochem Twisker een voorsprong en dat gebeurde met name doordat ze op duelkracht het moesten afleggen tegen hun tegenstander. Tel daarbij op dat de tegendoelpunten ontstonden uit grote fouten en de nederlaag tegen v.v. Gemert is verklaard.

Oppermachtig in eerste helft.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd, het zette v.v. Gemert al vroegtijdig vast op eigen helft en de Woerdenaren speelden vanaf het eerste fluitsignaal een goed potje voetbal. Dit resulteerde als snel in een voorsprong. In de 7e minuut mocht Terence Groothusen, hij mocht weer starten in de basis, met de bal aan de voet het middenveld oversteken. De grote spits creëerde zelf de ruimte om aan te leggen voor een schot op 20 meter van de goal en de bal verdween vervolgens kiezelhard boven doelman Tielemans in het net ( 0-1 ). Een mooie opsteker voor de bezoekers en het was Sportlust wat de boventoon bleef voeren. Met goed variërend aanvalsspel bleven de Woerdenaren het doel van Gemert opzoeken en het kreeg daarbij een aantal goede mogelijkheden om de marge te vergroten. Het enige wat je Sportlust kon verwijten is dat ze geen extra doelpunt meer maakte en dat ze heel af en toe Gemert in de omschakeling veel ruimte weggaven om toch nog gevaarlijk te worden. Iedereen was het er over eens, Sportlust was de betere ploeg en ging dan ook met een dik verdiende voorsprong de rust in.

Duelkracht en fouten.

Iedereen zat na de thee klaar om te kijken hoe Sportlust verder afstand zou gaan nemen van Gemert maar de thuisploeg kwam met een heel andere instelling uit de kleedkamers en ging op zoek naar strijd en duels en daarmee wilde de gastheren het Sportlust moeilijk gaan maken. Dat lukte eigenlijk direct vanaf het begin en werd door doelman Antonioli al snel geholpen. Gemert mocht in de 55e minuut een corner nemen, de bal werd in de zestien gebracht en doelman Antonioli kwam uit de goal om de bal met de vuisten weg te werken. Hij  was echter te laat want de boomlange Jacobs was eerder bij de bal en kon voor de mistastende Sportlustgoalie de bal met het hoofd binnenkoppen. Het doelpunt gaf de thuisploeg nog meer zelfvertrouwen en Gemert ging vol de strijd aan met Sportlust waarbij de duels vol passie werden aangegaan en dikwijls ook winnend werden afgesloten. Sportlust had het moeilijk, veel spelers lieten zich in de duels aftroeven en zodoende kon Sportlust niet meer het spel brengen als in de eerste helft. Het bleef spannend en beide ploegen wisten toch nog kansjes te creëren. Even leek het erop dat Sportlust toch weer aanzette en op zoek ging naar een nieuwe voorsprong en daar ging het juist mis. Vanuit een vrije trap waarbij Sportlust veel manschappen naar voren had gestuurd verloor de ploeg de bal aan Gemert. Met een snelle omschakeling en een zeer slecht verdedigende actie op het middenveld ( twee spelers van Sportlust liepen elkaar in de weg ) belandde de bal in twee- drie passes bij de snelle en behendige Herman die met dit buitenkansje wel raad wist en Antonioli voor de tweede maal deze wedstrijd het nakijken gaf. Er waren nog 10 minuten te spelen en Sportlust zette alles op alles op alsnog een punt te bemachtigen maar wat het ook probeerde het lukte niet en dus verlieten de mannen van Twisker zeer teleurgesteld het fraaie complex van v.v. Gemert.

2x in één week.

Ook trainer Twisker was na de wedstrijd teleurgesteld in zijn manschappen. De oefenmeester had gehoopt dat de les die werd meegegeven door rkvv DEM op dinsdagavond ( wedstrijd voor KNVB beker ) opgepikt zou worden door zijn spelers. Helaas moest Twisker constateren dat zijn ploeg ook nu weer op duelkracht werd afgetroefd. “Er waren bij ons teveel spelers die niet sterk genoeg waren in de duels” aldus de trainer, iets waar hij en zijn staf wel wat mee moet gaan doen. “Als we zo blijven doorgaan moeten we iets gaan ondernemen. De duels moet je spelen en je moet ze winnen, kun je dat als speler niet opbrengen dan volgen daaruit vanzelf consequenties” aldus een balende Twisker. Hierna vertrok de zeer teleurgestelde trainer in de duisternis van Gemert.

Aanstaande zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen Oss ’20, een ploeg waartegen in de clubgeschiedenis nog nooit werd gespeeld. De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint dan om 15.00 uur.