Sportlust ’46 – OJC Rosmalen

Sportlust behaald overwinning op eigen bodem en blijft in de top van de 3e divisie

In eigen huis heeft Sportlust de eerste thuisoverwinning behaald, OJC Rosmalen was een maatje te klein en de Woerdenaren behaalde een zeer verdiende 4-2 overwinning. Helemaal vanzelf ging het niet, na een goede start liep Sportlust in de tweede helft plotseling tegen een achterstand op. In de laatste fase van de wedstrijd liet Sportlust echter zien dat het over een goede ploeg met de juiste mentaliteit beschikt en wist het de achterstand met prachtige doelpunten nog om te buigen in een klinkende overwinning.

Onder controle

Hoewel de gasten uit Rosmalen wat feller aan de wedstrijd begonnen was het Sportlust wat na een kleine 10 minuten de controle over de wedstrijd pakte en het spelbeeld voor een groot deel bepaalde. Sportlust zocht behoedzaam de aanval en verloor nimmer de controle in de verdedigende linie. Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtige openingstreffer van Sportlust. Uit een afgemeten voorzet van Marley Berkvens was het opnieuw Remco de Weerd ( vorige week ook al scorend ) die in de 19e minuut de thuisploeg met een mooie kopbal aan de leiding bracht. Er was op dat moment niets aan de hand, Sportlust was veruit de betere ploeg en controleerde eigen het hele veld. Hoe zuur was het dan ook dat 1 foutje in de verdediging leidde tot een eerste tegentreffer. Youri Duisterhof had de bal “gewoon moeten opruimen” aldus Twisker na afloop maar speelde in de 35e minuut de bal zo maar in de voeten van Villevoye die wel knap doelman Antonioli wist te passeren. Het betekende echter wel dat de stand op 1-1 kwam en dat Sportlust opnieuw op jacht moest naar de voorsprong.

Grote kansen

Direct na de thee liet Sportlust zien dat het snel weer de voorsprong in handen wilde nemen, het kreeg al snel enkele dotten van kansen maar tot op dat moment stond het vizier niet echt op scherp. Met name Remco de Weerd kreeg een paar kansen die niet te missen waren maar of hij schoot de bal net iets te hoog over de goal of de bal belandde ( na een oogstrelende aanval ) net aan de verkeerde kant van de paal. OJC haalde hier toch wat moed uit en in de 52e minuut wisten de gasten wél tot scoren te komen. Vanuit een vrije trap belandde de bal helemaal bij de tweede paal, daar stond van Tooren helemaal vrij en hij wist met een hard en laag schot bij de eerste paal Antonioli voor de 2e keer deze middag te verschalken. ( 1-2 ) Een domper voor de thuisploeg maar de ploeg van Twisker ging niet bij de pakken neerzitten maar ging vanaf dat moment nadrukkelijk op zoek naar het ultieme resultaat.

Zeer sterk laatste half uur

Sportlust schroefde het tempo op, probeerde OJC snel achteruit te drukken en naarmate de tijd vorderde kwam Sportlust tot een aantal zeer goede aanvallen. In de 70e minuut viel de gelijkmaker, bezig bijtje Redouan Hazzat leverde een prachtig schot af en dat betekende zijn eerste doelpunt in Sportlust dienst. Hierna kwamen Mo Bendadi en Kesley den Haag in het veld, twee spelers die terugkomen van blessures en met hun spelinbreng ging het tempo nog verder omhoog. OJC kon eigenlijk niet meer uit de verdedigende stellingen komen. In de 74e minuut was het Mo Bendadi die al snel OJC onder druk zette, de bal kwam na goed doorzetten van Remco de Weerd vrij voor zijn voeten te leggen en hij zag goed dat Soufiane Laghmouchi geheel vrij stond in de zestienmeter van OJC. De Weerd leverde de bal op een presenteerblaadje af bij Laghmouchi en deze wist de bal met een prachtig schot te promoveren tot een nieuwe voorsprong voor Sportlust. Nog was de honger aan Sportlust zijde niet gestild, de gastheren bleven kiezen voor de aanval en legde een hoog tempo op de mat. OJC snakte naar adem maar daar kreeg het eigenlijk niet de kans voor. Nog 1x was Sportlust doeltreffend, in de 85e minuut besliste invaller den Haag de wedstrijd door voor de vierde keer deze wedstrijd een wonderschone goal aan te tekenen. De wedstrijd was gespeeld, Sportlust behaalde de eerste thuisoverwinning van dit seizoen en blijft hierdoor bovenin mee draaien in de 3e divisie B

Drukke week

Sportlust heeft de komende week een druk programma. Dinsdagavond speelt het eerst een bekerwedstrijd in de 2e kwalificatieronde van de KNVB beker in Beverwijk tegen rkvv DEM ( aanvang 20.00 uur ). Op de zaterdag daarop volgend reist de ploeg van Jochem Twisker af naar Gemert voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke v.v. deze wedstrijd begint om 18.00 uur en dan zal blijken of Sportlust inderdaad kan blijven meedoen in de bovenste regionen van de ranglijst.

Bij beide wedstrijden zal Sport Inside aanwezig zijn en het verslag verzorgen voor alle kijkers en volgers.