Blauw Geel 38/Jumbo

Sportlust behaald op karakter een verdiende overwinning

In de uitwedstrijd tegen het Veghelse Blauw-Geel ’38 heeft Sportlust een dik verdiende 2-1 overwinning behaald. De ploeg van trainer Jochem Twisker moest hard werken, het miste de nodige basisspelers en de tropische omstandigheden werkte ook niet echt mee. De spelers die wel in het veld stonden lieten zich van hun beste kant zien door als team te strijden voor de drie punten, ze deden dat niet altijd met goed voetbal maar de strijdlust werd wel beloond en daar waren zowel de trainer als de spelers ontzettend blij mee.

Goed begin

De wedstrijd begon enigszins rommelig, al na twee minuten moest Dave de Mey van Blauw-Geel het veld verlaten vanwege een blessure ( arm uit de kom ) en lag het net opgestarte spel dus lang stil. Na deze vroege pauze pakte Sportlust de zaken energiek aan. Blauw-Geel probeerde de aanvallen van achteruit op te bouwen maar door op het juiste moment veel druk te geven zette Sportlust de thuisploeg al heel vroeg onder druk. Dat leverde al vroeg in de wedstrijd een doelpunt op voor Sportlust want in de 11e minuut was het Remco de Weerd die vanuit een onderschepte aanvalsopbouw van Blauw-Geel de bal plotseling kreeg aangespeeld. De spits wist wel raad met het buitenkansje en schoof de bal beheerst langs doelman Zielschot, een vroege voorsprong was een droomscenario voor de Woerdenaren. Hierna bleef Sportlust vol druk houden op de gastheren en dat leverde al snel bijna de 2-0 op maar het schot van Martijn Jansen belandde jammer genoeg op de lat. Nog was het niet over met goede spel van Sportlust. Het scheelde maar een haar of de Veghelse doelman Zielschot had via Redouan Hazzat de bal in het eigen doel geschoten nadat een terugspeelbal niet hard genoeg bleek. Sportlust had dus in het eerste half uur al verder kunnen en moeten uitlopen maar meer doelpunten bleven voorlopig uit. Na het eerste half uur verzette Blauw-Geel enigszins de bakens, het ging achterin wat anders voetballen en ze wisten daarmee wat meer onder de druk van Sportlust uit te komen, het leverde echter geen gevaarlijke momenten op voor de Sportlust goal. Slechts 1 keer konden de gasten gevaarlijk worden, uit een direct op het doel geschoten vrije trap moest doelman Antonioli de bal los laten en daaruit ontstond even een hectisch moment maar voor de rest van de tijd had de Sportlust verdediging de zaken goed op orde.

Rommelige 2e helft

In de tweede helft was het spel van beide ploegen wat rommeliger, ze wisten aanvankelijk maar weinig tot goede aanvallen te komen en ook leidde beide ploegen veelvuldig balverlies. Wel was het de thuisploeg die beetje bij beetje de overhand kreeg en steeds vaker richting de goal van Antonioli trok. In eerste instantie leverde dat geen echt gevaar op maar naar mate de tijd vorderde werd de kans wel steeds groter dat de bal maar 1 keer goed moest vallen voor Blauw-Geel en dat gebeurde in de 71e minuut. Een hoge voorzet vanaf links werd door de geheel vrijstaande v.d. Nieuwenhof in één keer op de pantoffel genomen en de bal verdween met een streep achter Antonioli in het net en dus stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Dat had echter niet lang hoeven te duren want nog geen twee minuten later kreeg Ahmed al Mahdi een niet te missen kans. Geheel vrijstaand voor het doel kreeg al Mahdi een perfecte voorzet van Martijn Jansen op het hoofd. Daar waar iedereen dacht aan de nieuwe voorsprong verdween de ingekopte bal langs het doel van Blauw-Geel en bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Gouden wissel

Trainer Twisker paste hierna een dubbele wissel toe ( Taleb en Muit voor Screever en Laghmouchi ) en dat bleek een gouden greep te zijn. Nog geen 30 seconden stond Wesley Muit in het veld, bij de eerste de beste aanval trok hij mee naar voren en kreeg hij de bal via De Weerd aangespeeld binnen de 16 meter van Blauw-Geel. Muit won daar het duel van zijn tegenstander en wist de bal onder doelman Zielschot in het doel te schieten. Een enorme opsteker voor Muit én voor Sportlust want de voorsprong was zeker verdiend. Hierna gooide Blauw-Geel alles op alles maar door hard werken en een collectief verzet bleven de Woerdenaren op de been en wisten zij voor de tweede maal een uitwedstrijd om te zetten in een driepunter. Door deze overwinning blijft Sportlust in de bovenste regionen van de ranglijst en dat is, gelet op de grote hoeveelheid blessures, best goed te noemen. Hopelijk kunnen er aankomende week weer wat spelers aansluiten bij de groep, ze hebben nu vanaf de tribune kunnen zien wat de groep allemaal kan bewerkstelligen.

Volgende week

Voor aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, OJC Rosmalen komt dan op bezoek in Woerden, de wedstrijd op sportpark Cromwijck begint om 15.00 uur .