Sportlust ’46 – BVV Barendrecht

Sportlust gaat met 1-0 ten onder tegen Barendrecht.

In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen moest Sportlust zijn meerdere erkennen in Barendrecht. Met het kleinst mogelijke verschil ( 0-1 ) haalden de bezoekers de drie punten binnen en lieten de manschappen van trainer Jochem Twisker met een flinke kater achter op sportpark Cromwijck.

Initiatief overlaten aan tegenstander.

Twisker had met zijn ploeg gekozen voor een strijdplan waarbij het initiatief werd overgelaten aan Barendrecht en waarbij de thuisploeg dan vanuit de omschakeling de bezoekers pijn moesten gaan doen. In een 3-5-2 opstelling probeerde de thuisploeg de tegenstander op te vangen en daar waar mogelijk een tegenstoot te plaatsen. Barendrecht was inderdaad de ploeg met het meeste balbezit en wist in de eerste helft Sportlust volledig vast te zetten op eigen helft, de gastheren wisten daar maar bijzonder weinig tegenover zetten. Als Sportlust er al een keer kon uitkomen was het nooit lang in balbezit en het was in de voorste linie onmachtig tegen het goed spelende Barendrecht. Aan de andere kant waren er ondanks het grote veldoverwicht maar weinig kansen te zien. Kwam er al een kans dan dit meestal een gevolg van niet goed verdedigen van Sportlust. Zo kreeg bijvoorbeeld Romano v.d. Stoep een enorme kans om de bal van korte afstand binnen te tikken. In plaats van de bal in het netje te schuiven schoot de Barendrechtse middenvelder weer het veld in. Het leek er op dat de rust zou komen met een brilstand maar dat veranderde toch nog in de 40e minuut. Een voorzet vanaf rechts werd door de verdediging van Sportlust niet goed beoordeeld en het was spits Robbert Olijfveld die de bal tussen 3 – 4 Sportlust spelers zomaar op het hoofd kon nemen. De kopbal belandde met een mooie boog over doelman Antonioli heen in het doel en dus mochten de bezoekers met een 1-0 voorsprong de thee opzoeken.

Ander plan in tweede helft.

Trainer Twisker veranderde in de rust van strijdplan, hij stuurde zijn ploeg in een 4-3-3 opstelling terug het veld in en hoopte daarmee wat meer aanvallende impulsen te geven. Dat lukte aardig want al in de 2e minuut na rust had de mee opgekomen Sanny Monteiro de bal in het doel moeten pegelen maar hij hield in en werd het schot makkelijk gestuit. Het spel draaide enigszins om in vergelijking met het 1e bedrijf. Sportlust stond veel hoger op het veld, zette Barendrecht met enige regelmaat onder druk en dat leverde nog wel een paar kleine kansjes op. Zo kreeg Al Mahdi de bal net niet goed genoeg op zijn voorhoofd om al koppend tot scoren te komen en verdween een inzet van Soufiane Laghmouchi op de lat boven doelman v.d. Meer. Dezelfde Laghmouchi dacht tijdens het slotoffensief toch nog de gelijkmaker op het scorebord te gaan zetten maar zijn doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel. Sportlust zette aan het eind van de wedstrijd echt aan, belaagde het doel van Barendrecht maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet meer waardoor de Rood-Witten met een katterig gevoel zijn meerdere moest erkennen in Barendrecht.

Kritisch op spelers en op eigen plan.

Na de wedstrijd was trainer Twisker kritisch op zijn spelers, ze hadden niet gebracht wat er van hen verlangt werd en ze hadden te weinig laten zien dat ze echt voor de winst wilde gaan. Ook was hij overigens kritisch op zijn eigen gekozen tactische plan, het werkte niet in de eerste helft en daardoor had hij de bakens in het tweede bedrijf weer verzet. “We moeten echt kijken of het plan wat we bedacht hadden wel het juiste was, misschien ligt het spel uit de tweede helft ons wel beter en kan het elftal dat ook beter uitvoeren” aldus de oefenmeester.

Volgende wedstrijd.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust een uitwedstrijd in Veghel tegen Blauw-Geel ’38. Opnieuw geen gemakkelijke opgave voor Sportlust, maar er zal deze week ongetwijfeld gesproken worden over de te volgen tactiek en hoe het elftal het beste tot goede prestaties kan komen. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur en ( uiteraard ) is Sport Inside daar weer bij aanwezig, dus volgende week weer lekker met het bord op schoot een wedstrijd bekijken van Sportlust.