SV Meerssen – Sportlust ’46

Sportlust d’r op en d’r over in Limburgs Meerssen ( 1-3 )

De eerste overwinning van het seizoen is door Sportlust ’46 behaald in het verre Limburgse Meerssen. Tegen de plaatselijk SV kwamen de mannen van trainer Jochem Twisker al snel op achterstand en moesten zij dus in de achtervolging. Dat lukte voor het eerst net voor rust waarna de Woerdenaren in de tweede helft een tandje bijzette, over de thuisploeg heen ging en de wedstrijd met 3-1 wonnen. Een mooie overwinning, al had die ook wel wat ruimer uit kunnen vallen, en dus een prettige 2 uur durende terugreis met drie punten in de tas.

Snelle achterstand.

Op een zonovergoten sportpark Marsana mocht Sportlust de 2e wedstrijd van het seizoen spelen. Hartelijk ontvangen door de gastheren, sommigen zelfs met een heerlijk stuk echte Limburgse vlaai, en onder het genot van een heerlijk zonnetje traden de Woerdenaren aan met 1 debutant in de basisopstelling; Dico Koppers mocht na een blessure van een aantal weken voor het eerst een wedstrijd spelen voor Sportlust ’46. Koppers moest wel meteen aanschouwen hoe de Woerdenaren al snel op achterstand kwamen. Al in de 4e minuut was het Raoul Last die ogenschijnlijk makkelijk wegdraaide bij Sanny Monteiro en de bal over het uitgestoken been van de uitkomende doelman Antonioli heen in het doel wist te schieten. Een snelle achterstand en daar moest Sportlust zich wel overheen gaan zetten. De dreun was duidelijk zichtbaar, Sportlust had het lastig in de beginfase en het duurde dan ook even voordat het beetje bij beetje de touwtjes in handen wist te nemen. Na 25 minuten had Sportlust de wedstrijd in handen, het drukte sv Meerssen steeds verder in de verdediging en het kreeg ook wat kleine kansen. Met schoten van o.a. Groothusen en Laghmouchi mistte Sportlust net de zuiverheid of snelheid om tot scoren te komen maar duidelijk was wel dat Sportlust nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker.

Doelpunt op cruciaal moment.

Net voor de rust viel dan uiteindelijk de dik verdiende gelijkmaker. Sportlust kreeg in de 43e minuut een corner te nemen, bij de tweede paal was het Youri Duisterhof die de bal kon inschieten maar deze belandde op de paal en kon ternauwernood weggewerkt worden door sv Meerssen maar dat ging wel ten koste van een nieuwe cornerbal. Ook deze werd door Marley Berkvens goed voor de goal gebracht, er was een scrimmage en uiteindelijk was het Sanny Monteiro die op de juiste plek stond en de bal hard in de touwen kon schieten. De 1e opdracht voor Sportlust was gelukt ( erop ) en het had nog een hele tweede helft om er overheen te gaan.

Dominante 2e 45 minuten van Sportlust.

Sportlust startte furieus aan de tweede helft, het zette sv Meerssen in eigen verdediging al vast en de thuisploeg had daar zichtbaar erg veel moeite mee. Al voor dat de Limburgers dachten om de bal op de helft van Sportlust te brengen waren ze hem vaak al kwijt en Sportlust ging dus vol voor de tweede treffer. Dat lukte ook in de 50e minuut. Een aanval opgezet aan de linkerzijde van het veld bracht de bal bij Soufiane Laghmouchi die met een mooie pass Martijn Jansen in de diepte kon wegsturen. De aanvoerder van Sportlust kwam in een mooie scoringspositie, dacht niet verder na en schoot de bal hard en strak diagonaal bij de 2e paal binnen. Op dat moment een terecht voorsprong en Sportlust ging door waar het de tweede helft mee was begonnen: sv Meerssen vol onder druk zetten. Dat leverde in de 62e minuut opnieuw een treffer op. Terence Groothusen werd vanaf het middenveld in de voeten aangespeeld. De spits stond in de zestien meter en legde de bal panklaar voor invaller Joost Screever die beheerst de 3e van de middag binnen wist te schuiven.

Uitslag had groter kunnen uitvallen.

In het restant van de wedstrijd was Sportlust duidelijk een maatje te groot voor sv Meerssen. Sportlust zette de thuisploeg vast op eigen helft en zij hadden nauwelijks nog de puf om ook maar aan aanvallen toe te komen. Slechts in de laatste vijf minuten van de wedstrijd ( die bij tijd en wijlen best pittig was en ook een groot aantal gele kaarten opleverde ) konden de Limburgers zich nog even oprichten. Met vaak lange en hoge ballen richting de aanval wist sv Meerssen Sportlust nog even onder druk te zetten maar het was vooral doelman Antonioli die heerste in zijn eigen doelgebied en zich als een echte sluitpost wist te onderscheiden. Nadat scheidsrechter Tissingh voor de laatste keer had gefloten was de slotconclusie in echte wielertermen ( het is tenslotte Limburg ) al snel gemaakt: Sportlust moest na de snelle achterstand er op en er over, dat lukte “al had het verschil in doelpunten best wat groter kunnen én mogen zijn” aldus trainer Twisker die blij was met de drie punten maar kritisch bleef op het veldspel.

Volgende wedstrijd.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust een thuiswedstrijd tegen bvv Barendrecht. De ploeg van trainer Leen van Steensel boekte ook zijn eerste overwinning dus de wedstrijd op sportpark Cromwijck tussen twee oude bekenden kan best interessant worden. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur en ( uiteraard ) is Sport Inside daar weer bij aanwezig.