Sportlust ’46 – SteDoCo

Sportlust strijdend naar 1e punt van het nieuwe seizoen

In de eerste competitiewedstrijd van Sportlust traden de Woerdenaren op eigen veld aan tegen SteDoCo uit Hoornaar. De bezoekers worden gezien als één van de kanshebbers op de titel en dus kreeg Sportlust meteen een zware klus voorgeschoteld. De ploeg kwam 2x op voorsprong en even zoveel keer kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. Gelet op het spel was Sportlust misschien wel de ploeg die het meest tevreden was met het 2-2 gelijke spel, al zal ook SteDoCo met enige tevredenheid de bus in zijn gestapt.

Mooie goals en realistisch spel.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had Sportlust het in veel wedstrijden moeilijk, de resultaten bleven achter en ook in de vorig gespeelde bekerwedstrijd was het spel bij tijd en wijlen ver onder de maat. Met die wetenschap traden de mannen van trainer Jochem Twisker de eerste tegenstander van de competitie (SteDoCo) tegemoet. Sportlust liet het spel over aan SteDoCo en trok zich bij balverlies volledig terug op eigen helft. In het eerste kwartier leverde dat een paar kleine kansjes op voor de bezoekers en Sportlust moest zich beperken tot een enkele uitbraak. Nadat SteDoCo een goed kans had laten liggen om op voorsprong te komen was het aan de andere kant wel raak. Vanuit een afgeslagen corner kreeg Sanny Monteiro de bal, na goed uitstappen, in bezit. Hij maakte nog een paar passen en besloot toen maar om de bal uit de stuit op de goal te schieten. Het eindresultaat was werkelijk fantastisch, de bal ging met een mooie boog over de doelman van SteDoCo heen en belandde bij de tweede paal in het netje. Een mooie opsteker voor Sportlust maar het spelbeeld veranderde niet veel, wel kreeg Sportlust iets meer spelaandeel en daardoor werd het meer een gelijk opgaande wedstrijd. Vlak nadat Soufiane Laghmouchi zijn kopbal voorlangs had zien gaan sloeg SteDoCo aan de andere kant toe. Vanuit een snelle aanval werd de bal vanaf links perfect op het hoofd van Joran Schröder gelegt en ja.. geef de spits van SteDoCo geen echte kans want die maakt hij 100% af, zo ook in dit geval en dus kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Even leek het er op dat de ploeg met deze gelijk stand aan de thee zouden gaan maar daar dacht Kesley Den Haag heel anders over. Nadat hij zelf was neergelegd aan de zijkant van het strafschopgebied mocht hij achter de bal plaatsnemen om deze met een werkelijk voortreffelijke boogbal bij de 2e paal binnen te schieten. Opnieuw een wonderschoon doelpunt en dus gingen de gastheren met een 2-1 voorsprong richting de kleedkamers.

Alleen maar tegenhouden.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde als in het eerste bedrijf. Met de voorsprong op zak liet Sportlust het spel en balbezit over aan SteDoCo en legde het zich toe op het verdedigen van deze voorsprong. Na de wedstrijd zou trainer Twisker zeggen dat dit een realistische tactiek was. “We kunnen nu nog niet een tegenstander onder druk zetten daar moeten we echt nog aan werken. Ook missen we nog een aantal spelers die in balbezit wat comfortabeler aan de bal zijn waardoor er dan ook wat meer rust in ons spel komt” aldus de Woerdense oefenmeester. SteDoCo was dus ook de bovenliggende partij en kreeg ook grote kansen om voor de tweede keer de stand gelijk te trekken maar steeds weer was het Sportlust dat, soms met kunst en vliegwerk, de bal buiten de palen wist te houden. Naarmate de tijd vorderde schroefde SteDoCo de druk steeds verder op, stuurde steeds meer mensen naar voren om alsnog de 2-2 te maken. Dat lukte uiteindelijk in de 83 minuut, een hoog ingebrachte bal in de zestien van Sportlust viel plotseling voor de voeten van de mee opgekomen van Zeelst en hij pegelde de gelijkmaker alsnog binnen. Hierna volgde nog een paar hachelijke minuten voor Sportlust maar strijdend als team wist het de 2-2 gelijke stand over de eindstreep te trekken en zodoende het eerste punt in het seizoen 2023-2024 bij te schrijven.

Na de wedstrijd was al snel duidelijk dat iedereen bij de thuisploeg tevreden was met het behaalde punt, zowel spelers als stafleden genoten van het eerste puntje en zien al uit naar de volgende wedstrijden. “We moeten zeker nog stappen maken maar daar gaan we alles aan doen en dan zien we wel hoever we dit seizoen kunnen komen” aldus de scorende Monteiro.

Volgende week moet Sportlust een verre reis maken want dan speelt het de uitwedstrijd tegen sv Meerssen. De ploeg uit het zuiden van ons land, ca 5 km buiten Maastricht, kwam voorheen in de zondag vierde divisie, werd vorig jaar kampioen en dus komen  de Limburgers nu voor de eerste keer uit in de 3e divisie. Omdat de thuisploeg een echte zondagploeg is zal de wedstrijd aanvangen om 18.00 uur, een tijdstip waaraan Sportlust zal moeten gaan wennen want in totaal zal de club uit Woerden 14 wedstrijden op deze tijd gaan spelen. Sport Inside zal bij de wedstrijd aanwezig zijn dus als u de wedstrijd wilt volgen kunt u afstemmen op: www.sportinside.tv/live.