VPV Purmersteijn – Sportlust ’46

Sportlust door naar 2e kwalificatieronde KNVB Beker.

 

In de eerste kwalificatieronde voor de KNVB beker speelde Sportlust zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen in Purmerend tegen VPV Purmersteijn. De ploeg van trainer Twisker won met 2-0 en gaat dus weer in de kokertjes voor de loting voor de 2e kwalificatieronde.

 

Prima eerste half uur.

 

De Woerdense derde divisionist begon de wedstrijd voortvarend, het wist de gastheren vanaf het begin sterk onder druk te zetten en daarmee verschafte de ploeg zich in het eerste half uur diverse kansen om de score te openen. Zo kreeg Kesley den Haag een uitstekende mogelijkheid om vrij op het doel van Purmersteijn te schieten, zijn schot ging echter centimeters langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Ook Martijn Jansen mocht geheel vrijstaand een hoge voorzet in één keer op zijn slof nemen maar ook deze bal verdween niet in de goal. De nieuwe spits van Sportlust, Terence Groothusen, probeerde het nog met een hakballetje achter zijn standbeen langs maar die inzet was te eenvoudig om de doelman van Purmersteijn echt in de problemen te brengen. Sportlust drong dus aan, Purmersteijn kon daar niet of nauwelijks iets tegenin brengen en het publiek stond letterlijk te wachten op de openingsgoal van Sportlust. Die kwam er ! In de 25e minuut was het Martijn Jansen die op snelheid het middenveld over kon steken en met een strakke pass Soufiane Laghmouchi kon wegsturen, de nieuwkomer wist de bal onder de doelman van Purmersteijn in het doel te schieten en zo kreeg Sportlust dan toch de beloning voor een prima eerste half uur.

 

Slecht vervolg van de rest van de wedstrijd.

 

Iedereen verwachtte dat Sportlust snel zou doorpakken maar niets was minder waar. In de laatste linie van Sportlust werden er vanaf de 0-1 meer en meer foutjes gemaakt en daardoor kreeg de thuisploeg het idee dat er misschien wat te halen viel bij de Woerdenaren.

Ook in de tweede helft bleef het spel van Sportlust ondermaats en steeds vaker wisten de Purmerenders de weg naar het doel van doelman Antonioli te vinden. In eerste instantie leverde dat geen grote kansen op maar naarmate de tijd vorderde moest Sportlust alle zeilen bijzetten om een tegengoal te voorkomen. Zo’n kwartier voor tijd leek Purmersteijn de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Vanuit een voorzet vanaf rechts doken er twee geheel vrijstaande aanvallers op voor het doel, gelukkig voor Sportlust mistte ze allebei de bal en bleef de nipte voorsprong nog steeds staan. Fysiek werd Purmersteijn Sportlust de baas en de bezoekers moesten zich steeds vaker uit de counter in scoringspositie brengen. Enkele malen lukte dat vrij aardig maar de keren dat het niet lukte was veel meer en daarmee hield Sportlust de thuisploeg in de wedstrijd. Purmersteijn nam steeds meer risico om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen en daarvan maakte Sportlust dankbaar gebruik. Vanuit een ingooi wist invaller Al Mahdi zijn tegenspeler uit te spelen, met de bal aan de voet dribbelde hij langs de achterlijn het zestienmetergebied in en met een strakke voorzet bracht hij de bal in de voeten van Remco de Weerd die simpel de 2-0, en dus de beslissing, op het scorebord bracht.  Vlak na deze treffer floot scheidsrechter van Egmond voor het einde en was de slotconclusie snel gemaakt: slechte wedstrijd van Sportlust zijde maar wel een ronde verder en uiteindelijk draait het daar allemaal om.

 

Volgende week begint Sportlust met een thuiswedstrijd aan de nieuwe competitie, tegenstander is dan SteDoCo uit Hoornaar.

Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op