Sportlust ’46 – Unitas

Sportlust maakt pas in de 93e minuut het verschil tegen Unitas.

Sportlust heeft een zwaar bevochten overwinning weten te halen tegen GVV Unitas. Het had daar wel extra tijd voor nodig want de beslissende goal viel pas in de 93e minuut waardoor het voor de bezoekers een extra zure middag werd. Het was invaller Redouan Hazzat die de winnende goal op zijn naam schreef, hij schoot van afstand hard en strak binnen waardoor het thuispubliek alsnog kon juichen. De overwinning voor Sportlust was zeer terecht, het was de gehele wedstrijd de betere ploeg maar de druiven waren zuur voor Unitas want zij speelde een groot deel van de wedstrijd met een man minder en wisten als collectief Sportlust lang tegen te houden.

Snelle rode kaart.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd, het probeerde de bezoekers snel onder druk te zetten en dat lukte direct vanaf het begin al goed. Sportlust drukte Unitas nadrukkelijk in de verdediging en kreeg al binnen 10 minuten een mega grote kans om de score te openen. Vanuit een cornerbal belandde de bal in een kluwen spelers voor de het doel van Unitas. De bal werd 2 – 3 keer ingeschoten maar steeds werden de inzetten geblokkeerd, de laatste inzet van Youri Duisterhof mistte net de juiste kracht waardoor doelman van Dongen tenslotte de bal in de handen kon krijgen. Unitas kon hier niet of nauwelijks wat tegenover zetten, het probeerde af en toe met een snelle uitval gevaarlijk te worden maar het leverde vaak balverlies op waardoor Sportlust steeds weer de druk kon opvoeren. In de 15e minuut kreeg Unitas weer de mogelijkheid voor een uitval maar ook nu leed het balverlies en kon Kesley den Haag een snelle uitval voor Sportlust inluiden. Den Haag gaf zichzelf een dieptebal en werd in het sprintduel met Esey Kiflom net voor de beruchte lijnen onderuit gelopen. Het fluitsignaal van scheidsrechter Besselsen klonk en tot ieders verbazing trok de arbiter de rode kaart voor Kiflom. Zowel spelers van Unitas als ook die van Sportlust keken verbaasd naar de leidsman maar Besselsen was onverbiddelijk en dus al heel snel moest Unitas met een man minder de wedstrijd vervolgen.

Overwicht zonder uitgespeelde kansen.

Sportlust bleef hierna de betere ploeg, Unitas trok zich ver terug op eigen helft en trok een heuse verdedigingsmuur op voor de eigen goal. Wat Sportlust ook probeerde het leverde geen grote kansen op al waren er wel een paar schoten van afstand ( Den Haag en Screever ) die een beter lot hadden verdiend. In de rust bracht trainer Twisker 2 verse krachten in het veld ( Checkly voor Duisterhof en Bendadi voor Screever ), hij probeerde hiermee meer creativiteit in het aanvalsspel van Sportlust te brengen maar dat bleef eigenlijk het grootste manco van Sportlust. Het was nimmer in staat om Unitas echt in de problemen te brengen, het speelde vaak in een te laag tempo en de doorgaans briljante ingevingen van Bendadi bleven achterwege. Toch scoorde Sportlust in het tweede bedrijf twee keer. In de 46e minuut was het Bendadi die de bal kon binnenglijden maar de goal werd afgekeurd omdat Meiring bij de aanname van de bal hands gemaakt zou hebben. Ook Martijn Jansen kon scoren, in de 76e minuut, maar ook zijn goal werd geannuleerd omdat hij buitenspel gestaan zou hebben. U moet de beelden zelf maar beoordelen op onze site maar onze mening is dat er van buitenspel geen sprake is geweest.

Absolute slotfase brengt beslissing.

De klok tikte weg naar de 90 minuten en leek een vriend te worden voor Unitas. Daar waar de bezoekers seconden konden “pikken” deden ze dat ook. Bij ieder doeltrap, vrije bal of inworp deden de mannen erg rustig aan ( en gelijk hebben ze, als de situatie andersom was geweest had Sportlust hetzelfde gedaan ) en het was aan Sportlust de taak om alsnog een treffer te maken. De blessuretijd was ingegaan en de eerste toeschouwers liepen al richting de uitgang toen daar invaller Redouan Hazzat de bal plotseling voor de voeten kreeg. De hardwerkende middenvelder bedacht zich geen moment en haalde hard en verwoestend uit. 1-0, toch nog de overwinning en dat werd uiteraard groots gevierd. Alle spelers buitelden over elkaar heen en ook de complete reservebank liet zich daarbij niet onbetuigd. Grote vreugde aan de ene zijde betekend ook direct mega teleurstelling aan de andere kant. Unitas mocht nog wel aftrappen maar niet veel later floot scheidsrechter Besselsen voor de laatste keer en bleven de spelers van Unitas zwaar teleurgesteld achter op het hoofdveld van Sportlust.

Er in blijven geloven.

Na de wedstrijd was trainer Twisker tevreden over het feit dat de ploeg tot het einde van de wedstrijd is blijven strijden voor de overwinning. “We laten nu al weken achter elkaar zien dat we blijven strijden voor de punten” aldus de oefenmeester. Ook doelpuntenmaker Hazzat prees het gehele team; “dit is echt een teamprestatie, we bleven strijden en gelukkig levert dat vandaag 3 punten op”.

Weekje vrij en dan naar Heerlerheide

Sportlust is aankomende week even vrij van competitieverplichtingen. Het speelt donderdagavond een oefenwedstrijd uit bij Hercules ( Utrecht, aanvang 20.00 uur ) en gaat zich dan voorbereiden op een opnieuw verre uitwedstrijd. Groene Ster uit Heerlerheide is de volgende tegenstander in de 3e divisie B, de wedstrijd zal op zaterdag 28 oktober beginnen om 18.00 uur. Voor nu even een kleine pauze maar we hopen dat de mannen van Twisker daarna gewoon weer de draad op gaan pakken.