R.K.S.V. Groene Ster – Sportlust ’46

Sportlust verliest 2 punten in Zuid-Limburg

Sportlust reisde af naar Heerlen om daar tegen RKSV Groene Ster zijn wedstrijd te spelen. In het verre zuiden verloor de ploeg van afscheid nemend trainer Jochem Twisker 2 dure punten omdat het de kansen niet wist te benutten. Kansen kreeg Sportlust te over maar de echte scherpte in de voorste linie ontbrak. Het ene puntje leverde wel de tweede plaats op de ranglijst op, maar de achterstand op koploper SteDoCo liep wel op naar 3 punten.

Score moeten openen in het eerste kwartier.

Sportlust had in het eerste kwartier van de wedstrijd de score al moeten openen. Al in de eerste minuut kreeg Wessel Meiring dé kans op een doelpunt, hij ging alleen op de doelman van Groene Ster af maar twijfelde iets te lang. Hierdoor moest hij de bal breed leggen op Kesley den Haag maar deze schoot de bal langs de goal van de thuisploeg. Ook Martijn Jansen was twee keer dicht bij scoren maar beide schoten werden ternauwernood geblokkeerd door de verdedigers van Groene ster. Ook spits Remco de Weerd had met een kopbal kunnen scoren maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Voss. Hierna kwamen de gastheren iets beter in de wedstrijd, het speelde echt op de counter en kwamen er met enkele speldprikken soms goed uit. De verdediging van Sportlust had zijn zaakjes echter goed op orde en tot echt grote kansen konden de Limburgers niet komen. Aan de andere kant grossierde Sportlust in foute passes in de opbouw, konden bij tijd en wijlen nog wel gevaarlijk worden maar de kansen die het kreeg werden niet benut en daarom gingen beide ploegen met een brilstand de rust in.

Minder dominant

De tweede helft was Sportlust minder dominant, het had wel het grootste spelaandeel maar ook de thuisploeg wist beter van zich af te bijten. Met razend snelle counters probeerde Groene Ster onder de druk van Sportlust uit te komen en het slaagde daarbij een aantal keren goed. Het was te danken aan doelman Antonioli dat Sportlust niet tegen een achterstand aan liep. De doelman van Sportlust moest een aantal keren handelend optreden en deed dat met goede safes een aantal keren zeer goed. Ook zijn collega aan de andere zijde wist zich te onderscheiden op dat vlak want ook hij moest een groot aantal keren zijn beste kunnen tonen om Sportlust van scoren af te houden. Het dichtst bij een doelpunt kwam Sportlust nog zo’n kwartier voor tijd, vanuit een voorzet van Wessel Meiring belandde de bal uiteindelijk aan de onderkant van de lat maar het speeltuig stuiterde weer terug het veld in en dus hoefde het scorebord niet aangepast te worden. Er waren nog twee grote kansen te zien net voor het einde van de wedstrijd. Eerst was het Sportlust wat een vrije trap mocht nemen net buiten de zestien meter, Kesley den Haag schoot de bal maar rakelings over het doel van Groene Ster heen. Aan de andere kant had Sportlust in de aller laatste minuut een tegengoal kunnen incasseren. Opnieuw een snelle uitbraak en de bal werd goed, hard en strak voorgegeven. Daar kwam de inglijdende invaller Shotton millimeters tekort om de thuisploeg alsnog de overwinning te bezorgen.

Twisker tevreden over spel niet over resultaat.

Trainer Twisker was na afloop niet tevreden over het resultaat. “We hadden gewoon moeten scoren en daar hebben we zeker de kansen voor gehad” aldus de oefenmeester. Wel was Twisker tevreden over het vertoonde spel, “we hebben de tegenstander vanaf het begin tot het eind onder druk weten te houden, dat hebben we goed gedaan al hadden we er ook meer uit moeten halen.”

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen TEC uit Tiel, een ware topper ! TEC won zaterdag duidelijk van medekoploper UNA met 3-0 en staat nu op de vierde plaats met maar 1 punt achterstand op Sportlust. De nummer 2 tegen de nummer 4 dus en het wordt dus een wedstrijd van bijblijven of afhaken. De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint volgende week zaterdag om 15.00 uur.