Ter Leede – Sportlust ’46

Eindelijk weer eens een overwinning voor Sportlust.

Aan het begin van het paasweekend mocht Sportlust na vijf wedstrijden op een rij eindelijk weer eens de smaak van een overwinning proeven. Uit bij Ter Leede in Sassenheim wonnen de manschappen van Jochem Twisker met 2-1 en stelde en passant daarmee definitief een langer verblijf in de 3e divisie veilig.

Lange lijst van afwezigen.

Sportlust reisde zaterdag af zonder een lange lijst afwezigen, om diverse redenen waren Floris Mulder, Toufan Özboskurt, Joshua Patrick, Zakaria Issarti, Ahmed al Mahdi en Mo Bendadi niet inzetbaar. Tel daarbij op dat zowel Joost Screever als Wessel Meiring niet 100% fit waren ( Screever wel op de bank en Meiring speelde wel mee ) en zie de enorme uitdaging waarmee Sportlust aan de wedstrijd moest beginnen.

Prima eerste helft

De laatste wedstrijden begon Sportlust vaak met het incasseren van een vroeg tegendoelpunt en liep het dus al vroeg achter de feiten aan. Tegen Ter Leede liep dat echter heel anders want al in de 6e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een goed opgezette aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van Wessel Meiring, hij wist de bal met een prachtige voorzet perfect op de schoen te leggen van de inlopende Kesley den Haag te leggen en de mee opgekomen speler wist het speeltuig voor de eerste keer deze wedstrijd in het doel te werken. Een enorme opsteker voor de mannen uit Woerden en met de voorsprong op zak bouwde het aan een duidelijk veldoverwicht binnen de krijtlijnen. Sportlust dicteerde het spel, speelde een verzorgd potje voetbal en Ter Leede kon daar maar bitter weinig tegenin brengen. Als de mannen uit Sassenheim al eens ten aanval trokken liepen ze tegen een hechte organisatie aan en deze konden met redelijk speels gemak de aanvallen van de thuisploeg beteugelen. Aan de andere kant kwam Sportlust er af en toe gevaarlijk uit. Zo ook in de 23e minuut. Remco de Weerd werd met een lange bal de diepte in gespeeld. De lange spits van Sportlust, die overigens een goede wedstrijd speelde, wist de bal met een boogje bij Wessel Meiring te krijgen. Meiring nam de bal aan, speelde een man uit en verschalkte doelman de Vries voor de tweede keer deze avond. Een 2-0 voorsprong voor Sportlust, een weelde die de ploeg lang niet had mogen beleven. De rest van het eerste bedrijf bleef Sportlust de betere ploeg, had het misschien nog wel 1 of 2 keer kunnen scoren maar met een 2-0 voorsprong richting de thee werd door alles wat Sportlust was gekoesterd.

Tweede helft onder druk en oplopende spanning.

Direct na het eerste fluitsignaal in de tweede helft werd het duidelijk dat Ter Leede snel op zoek wilde gaan naar de aansluitingstreffer. Het zette Sportlust zwaar onder druk en de ploeg uit Woerden moest alle zeilen bij zetten om een tegengoal te voorkomen. Doordat Ter Leede veel in de aanval was werden de ruimtes voor een snelle tegenaanvaller steeds groter en het was jammer dat Sportlust daar niet meer gebruik van kon maken. De Woerdenaren maakte in de omschakeling vaak de verkeerde beslissingen en het kwam daardoor maar mondjes maat onder de druk van de gastheren uit. Het was feitelijk wachten op een tegengoal en die kwam er dan ook. In de 61e minuut was het van de Kwaak die Ter Leede dichterbij wist te brengen en vanaf dat moment was het weer een echte wedstrijd. Wessel Meiring zou na de wedstrijd zeggen dat het vanaf de 1-2 een vechtwedstrijd werd en dat was nu precies wat Sportlust niet wilde maar het werd er toe gedwongen door een gedreven Ter Leede. Sportlust kon heel af en toe nog wel aan de druk van Ter Leede ontsnappen, het kreeg ook nog wel kansen op een grotere voorsprong maar het vizier stond daarbij zeker niet op scherp. Ook de overtredingen die door de thuisploeg werden gemaakt om Sportlust tegen te houden werkte niet echt in het voordeel van de gasten. Zo moest Youri Duisterhof geblesseerd het veld verlaten na een onbesuisde actie van Ter Leede en was het Wessel Meiring die onderuit werd gehaald nadat hij eigenlijk alleen op doelman de Vries kon af gaan. Dit leverde wel een rode kaart op maar uit de vrije trap die volgde wist Sportlust niet tot scoren te komen. Aan het einde van de wedstrijd was er nog één hachelijk moment, Ter Leede bleef de bal maar in de aanval pompen en uit het niets viel de bal plots voor de voeten van de geheel vrijstaande van de Kwaak voor gelukkig voor de Sportlust aanhang wist de Sassenheimse aanvaller de bal niet in het lege doel van Sportlust te krijgen. Na een groot aantal extra minuten floot scheidsrechter Nelissen af en kon er weer eens feest gevierd worden aan de kant van Sportlust, dat deden de spelers dan ook bij een groep meegereisde jeugdspelers die op gepaste wijze de ploeg de hele wedstrijd hadden aangemoedigd.

Competitie goed afsluiten en de blik nu al volgend seizoen.

Na de wedstrijd werd er door trainer Twisker en zijn staf nog even gecontroleerd of het verschil op de ranglijst inderdaad groot genoeg is geworden om zich veilig te richten op de afsluiting van het seizoen. Met een voorsprong van 19 punten op de onderste vier én met resterende 6 wedstrijden waarbij dus maximaal 18 punten behaald kunnen worden is dat al een feit. Over de wedstrijd tegen Ter Leede was Twisker tevreden, we hadden het overwicht in de eerste helft en dat was goed. In de tweede helft hadden we het tactisch anders moeten doen en werden er vaak verkeerde keuzes gemaakt maar goed, wie maalt er nu nog om na de 2-1 overwinning ? Ook over de strijdlust was Twisker tevreden, ze hebben er voor gestreden en verdiend de punten gepakt ! Nu de competitie is gespeeld zal Twisker en zijn ploeg nog twee doelstellingen willen nastreven: 1. Het seizoen waardig afsluiten en 2. De focus nu al gaan verleggen naar volgend seizoen. We gaan vanaf nu echt bouwen aan de spelwijze van het komende seizoen, ik hoop dat we snel alle spelers die we hebben hiervoor kunnen gaan gebruiken maar als dat niet zo is zullen we dat doen met de spelers die nu beschikbaar zijn. In die groep, die ook deze wedstrijd in het veld stonden, zit voldoende kwaliteit en ervaring om tot overwinningen te komen.

Komende week een thuiswedstrijd voor Sportlust.

Aanstaande zaterdag speelt Sportlust een thuiswedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk, de wedstrijd zal op Sportpark Cromwijck om 15.00 uur beginnen. Uiteraard zal Sport Inside daar live bij aanwezig zijn voor het maken van de beelden en zal er ook weer een wedstrijdverslag verschijnen.