Sparta Nijkerk – Sportlust ’46

Al spelen we hier nog honderd jaar ……..

Dit waren, na de verloren wedstrijd van Sportlust tegen Sparta Nijkerk (2-0), de eerste woorden van trainer Jochem Twisker. Sportlust wist dus wederom geen overwinning te behalen en kon ook weer niet tot scoren te komen, hierdoor was de teleurstelling duidelijk af te lezen van het gezicht van de oefenmeester. Al vijf wedstrijden op rij komt Sportlust niet tot een overwinning en het dal waarin de Woerdenaren zich bevinden wordt met de week dieper en dieper.

Nieuw handelsmerk ?

Het lijkt er op dat Sportlust zich een nieuw handelsmerk heeft aangemeten n.l. het incasseren van een zeer vroege eerste tegentreffer. Net als vorige week in de wedstrijd tegen SteDoCo stond Sportlust binnen twee minuten op achterstand. Sportlust kreeg na de aftrap in de eerste minuut een levensgrote kans om de score al vroeg te openen maar faalde om de 100% kans te benutten. In de daarop volgende tegenaanval was het aan de andere kant wel raak. Een diepe bal belandde voor de voeten van Frank Heus en de sterke aanvaller wist direct doelman Antonioli in de korte hoek te passeren. Op het moment van scoren stond de klok op 01:06 en moesten de Woerdenaren dus opnieuw een dreun incasseren aan het begin van de wedstrijd.

Sportlust recht de rug.

Hierna probeerde Sportlust de rug te rechtten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het speelde op zich niet eens zo slecht, het wist met de bal best aardige dingen te doen maar dat stokte steeds als het doel van Sparta Nijkerk in het zicht kwam. Sportlust bouwde langzaam aan een optisch veldoverwicht maar kwam niet echt tot hele grote kansen. Sparta Nijkerk zat na de vroege openingsgoal in een zetel, het wist Sportlust steeds maar weer goed op te vangen en kon zich richtten op enkele snelle tegenaanvallen waarbij de spitsen af en toe gevaarlijk opdoken voor het doel van Sportlust. Tot scoren kwamen de gastheren niet meer in het eerste bedrijf maar ook aan de andere kant werd het doel niet gevonden omdat er door Sportlust niet of nauwelijks grote kansen konden worden gecreëerd. Met een 1-0 stand op het scorebord zochten de door de regen kletsnatte acteurs de warme kleedkamers op.

Optisch veldoverwicht wordt niet uitgebuit.

Ook in de tweede helft was er een licht optisch veldoverwicht van Sportlustzijde. De Woerdenaren probeerde Sparta Nijkerk terug uit te duwen maar het grootste probleem bleef het uitspelen van de Nijkerkse verdediging en het komen tot zeer grote kansen. Natuurlijk kreeg Sportlust wat kleine mogelijkheden maar deze werden al snel te niet gedaan en redelijk makkelijk bleven de gastheren op de been. Opnieuw loerde Sparta Nijkerk op de snelle tegenaanval en dat lukte ze heel af en toe. Mark v.d. Weijden, oud speler van Sportlust, verzette als vanouds enorm veel werk in de Spartaanse aanval en maakte het de Sportlust verdediging bij tijde en wijle flink moeilijk. Even leek het er op  dat hij in de 66e minuut werd neergelegd binnen het strafschopgebied van Sportlust maar scheidsrechter Tunnissen ( meerdere malen in de wedstrijd fel bekritiseerd door de spelers van Sparta Nijkerk ) stond met zijn rug naar de situatie toe en liet het spel doorlopen. Die gebeurtenis was slechts een voorloper naar de definitieve nekslag voor Sportlust want slechts 2 minuten later plofte de bal eigenlijk uit het niets voor de tweede maal achter doelman Antonioli in het net. Een voorzet van Sparta Nijkerk werd door de laatste linie van Sportlust weggewerkt tot net buiten de 16, daar stond Mike Ahrends klaar om de bal met een hard en laag schot af te vuren en te promoveren tot de 2-0

Wederom een domper.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd probeerde Sportlust nog wel wat te doen aan de achterstand maar het mistte voor de goal de scherpte om doeltreffend af te ronden. Zo ketste een voorzet van het scheenbeen van Joshua Patrick af en belandde de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Ook Sanny Monteiro zag de bal op het laatste moment van zijn voet afspringen voordat hij echt op het doel kon schieten. Na 90 minuten was het Sportlust wat opnieuw tegen een enorme domper op liep, de Woerdenaren zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen en zal hier toch ook snel iets aan willen veranderen. Hoe ?…. dat is een probleem, trainer Twisker met zijn staf en de spelersgroep van Sportlust zullen in de komende week alles op alles moeten zetten om het tij te keren.

Reactie na de wedstrijd.

Zoals aan het begin van dit verslag al gezegd spraken we trainer Twisker direct na de wedstrijd. “Al spelen we hier nog honderd jaar, dan nog maken we geen doelpunten hier” was de eerste reactie van de Woerdense oefenmeester. “We hebben vanmiddag ook niet echt veel kansen gecreëerd en dat is toch wel echt zorgelijk” besloot Twisker voordat hij de warmte van het clubhuis van Sparta Nijkerk op zocht.

Ter Leede – Sportlust om 18:00 uur.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust opnieuw een uitwedstrijd, dan reizen de Woerdenaren af naar Ter Leede in Sassenheim. De wedstrijd op sportpark De Roodemolen begint a.s. zaterdag om 18.00 uur en zal daarmee de afsluiter zijn van de 28e speelronde van de 3e divisie zaterdag. We hopen, voor iedereen die een beetje rood-wit hart heeft, dat de mannen van Twisker in die wedstrijd tot een goed resultaat kunnen komen en daarmee dan het diepe dal kunnen verlaten waarin het zich nu bevindt.  

©WJC2023SportInside

Foto’s : Rob Werkhoven

DatumThuisUitUitslag 
01-04-2023BarendrechtHarkemase Boys1 – 2 
01-04-2023Excelsior’31DOVO0 – 1 
01-04-2023GVVVACV1 – 2 
01-04-2023HoekASWH3 – 0 
01-04-2023RijnvogelsRKAV Volendam5 – 0 
01-04-2023SteDoCoVVOG2 – 1 
01-04-2023DVS’33 ErmeloStaphorst1 – 0 
01-04-2023Sparta NijkerkSportlust ’46 12 – 0 
01-04-2023UrkTer Leede3 – 0 
 TeamGP
1ACV2756
2GVVV2753
3SteDoCo2749
4Barendrecht2747
5Rijnvogels2744
6Sportlust ’46 12743
7DVS’33 Ermelo2742
8Hoek2741
9DOVO2739
10Sparta Nijkerk2738
11Harkemase Boys2735
12Staphorst2734
13Urk2732
14RKAV Volendam2730
15Ter Leede2727
16ASWH2724
17Excelsior’312722
18VVOG2722
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op