SteDoCo – Sportlust ’46 (3-2)

Sportlust loopt in laatste minuut tegen een knock-out aan.

Sportlust heeft zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen SteDoCo uit Hoornaar een smadelijke nederlaag moeten incasseren. Nadat de Woerdenaren nog voor rust een 0-2 voorsprong namen kwamen de gastheren in de tweede helft knap terug. Al heel snel in de tweede helft viel de aansluitingstreffer en drie minuten voor tijd scoorde de ploeg uit Hoornaar ook nog eens de gelijkmaker. Even leek de wedstrijd uit te draaien op een gelijkspel maar in de blessuretijd kreeg Sportlust de knock-out alsnog om de oren. Trainer Twisker sprak na de wedstrijd over een nederlaag die hard aan kwam en zal de ploeg snel weer op de rails moeten krijgen want a.s. dinsdag wacht alweer de volgende uitwedstrijd tegen b.v.v. Barendrecht.

Sportlust startte de wedstrijd erg onzorgvuldig, het leidde erg veel balverlies in de duels en opbouwend ging het er hier en daar erg onzorgvuldig aan toe. Echt grote kansen leverde dit niet op, beide ploegen hadden zich  tactisch goed voorbereid en hielden elkaar zeker in evenwicht. Sportlust probeerde er af en toe met snelle uitbraken door heen te voetballen terwijl SteDoCo het vooral moest hebben van de fysieke inzet. Naarmate de eerste helft vorderde wist Sportlust iets meer spel aandeel te krijgen en konden de Woerdenaren de gastheren wat vaker onder druk zetten. Dit leverde in de 37e minuut een voorsprong op. Uit een voorzet van Bendadi wist al Mahdi de bal binnen de zestien door te koppen naar de inlopende Patrick die met een geplaatste kopbal de doelman van SteDoCo wist te verschalken. SteDoCo pakte de draad echter meteen op en zette Sportlust onder druk, dat leverde enig gevaar op maar het was Sportlust was nog voor rust weer tot scoren kwam. Meiring werd aan de linkerzijde van het veld diep gestuurd en leverde een perfecte voorzet af op Kesley den Haag. De mee opgekomen speler nam de voorzet in één keer op de pantoffel en schoot de bal werkelijk schitterend in de kruising, een doelpunt die je in de samenvatting welke op onze site staat écht een paar keer moet bekijken – wat een beauty van een goal.

Er leek dus niets aan de hand voor Sportlust maar hoe hard voetbal soms kan zijn merkte zij in de tweede helft. SteDoCo kwam getergd binnen de lijnen en dat resulteerde al heel snel in een doelpunt. De aansluitingstreffer werd gemaakt door van Nuland en dat gebeurde al in de 50e minuut. SteDoCo was in het tweede bedrijf de bovenliggende partij, het speelde vol op de aanval – het had het meeste bal bezit en kreeg ook de beste kansen. Heel af en toe wist Sportlust enigszins op te richten maar tot kansen kwamen de Woerdenaren niet en in hele fases van de tweede helft kwamen de bezoekers geeneens over de middenlijn. Toch moest SteDoCo tot aan de 87e minuut wachten voordat het op gelijke hoogte kwam, uit een verkeerd weggewerkte voorzet kwam de bal voor de voeten van Cortie die met een strak en hard schot de 2-2 op het scorebord bracht. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld te zijn, al het aanwezige publiek had zich al neergelegd bij een puntendeling. Toch kreeg de wedstrijd nog een winnaar, SteDoCo trok vol ten aanval en dat leverde in de 91e minuut nog een goal op van de zeer sterke spits van SteDoCo Schröder. Dit was de knock-out voor Sportlust en na het laatste fluitsignaal van de warrig fluitende arbiter Besselsen dropen de mannen van trainer Twisker zeer teleurgesteld af richting kleedkamer.

Veel tijd om deze nederlaag te verwerken krijgt Sportlust niet, aanstaande dinsdagavond staat de 2e door-de-weekse speelronde alweer op het programma. Sportlust speelt op die avond een uitwedstrijd tegen b.v.v. Brarendrecht ( aanvang 20.00 uur ) en zal daar opnieuw vol aan de bak moeten om een goed resultaat te behalen. De tik van SteDoCo komt hard aan maar zoals Marley Berkvens in het interview na de match aangaf is het zaak om snel deze wedstrijd te vergeten en de focus geheel te leggen bij de volgende wedstrijd.