Sportlust ’46 – HSV Hoek

Sportlust sluit succesvolle week af met een 5-1 overwinning op HSV Hoek.

Sportlust heeft zaterdagmiddag met een zeer duidelijke 5-1 overwinning op HSV Hoek een zeer succesvolle week afgesloten. Ook al zag het er na 40 minuten spelen niet naar uit, toch was Sportlust in staat om na een overwinning op Excelsior ’31 (0-3) en Quik Boys ( 1-2 voor KNVB beker ) wederom een overwinning op z’n palmares te schrijven. Tegen HSV Hoek uit Zeeuws Vlaanderen leek het in de eerste 40 minuten op een deceptie uit te draaien maar nadat de gastheren in de 42e en 45e minuut de 0-1 achterstand wisten om te draaien in een 2-1 voorsprong was de thuisploeg heer en meester en wisten zij in het 2e bedrijf nog uit te lopen naar een 5-1 overwinning.

Sportlust begon nog goed aan de wedstrijd, het was Zakaria Issarti die in de 1e minuut een grote kans liet liggen op een vroege voorsprong; zijn schot verdween echter ruim voorlangs. Hierna namen de bezoekers uit Hoek het heft in handen en speelde zij met zeer goed voetbal Sportlust grote delen van de 1e helft kapot. Het wachtte goed op de momenten dat Sportlust in de fout ging, een verkeerde inspeelbal speelde of dat ze op het verkeerde moment instapte om daarna met snel omschakelend spel de verdediging van de Woerdenaren te doorklieven. Dat leverde een aantal kansen op. Tot scoren kwamen de Zeeuwen nog niet maar dat gebeurde wel vanuit een cornerbal van de zeer sterke aanvoerder ( Rik Impens ). Hij gooide de bal in de 14e minuut vanaf de cornervlag voor de Sportlust goal en daar stond Gertjan Martens klaar om de bal achter doelman Antonioli te koppen. De bezoekers hielden hierna het beste van het spel en wisten met snelle tegenstoten Sportlust met enige regelmaat in verlegenheid te brengen. Ook trainer Twisker had in de gaten dat het niet liep bij de thuisploeg en wisselde in de 32e minuut al twee spelers in een poging om de nodige bakens te verzetten. Even moest Sportlust zich resetten maar toen dat gebeurt was zocht Sportlust de aanval. Dat leverde in de 42e minuut de gelijkmaker op. Sportlust drukte Hoek in de eigen zestien terug en kwam tot twee grote kansen, dat leverde niet het gewenste resultaat op maar nadat de Zeeuwse doelman de tweede kans uit de zestien bokste was het Youri Duisterhof die de bal voor de voeten kreeg. Hij bedacht zich geen moment, plaatste een mooie lobbal bij de tweede paal en zag tot zijn plezier dat de hoge bal zomaar in het doel verdween. Even leek het erop dat beide ploegen met een gelijke stand aan de thee zouden gaan maar in de 45e minuut was het Ahmed Al Mahdi die binnen de zestienmeter werd aangespeeld. De spits wist zich te ontdoen van zijn directe tegenstander maar werd daarbij wel onreglementair tegen de grond gewerkt en scheidsrechter Nelissen wees resoluut naar de stip. Naast dat de leidsman een penalty toekende gaf hij de verdediger van Hoek ( Gertjan Mater ) ook nog eens een rode kaart. Mo Bendadi eiste de bal op en hij wist vanaf de elf meter stip de ruststand op 2-1 te brengen.

Hoek moest de tweede helft met 10 man een achterstand weg werken. Dat was slechts een idee van minuten want de thuisploeg zette Hoek vanaf de eerste minuut helemaal vast op eigen helft en dat leverde in de 3e minuut na rust weer een goal op. Deze keer was het Ahmed Al Mahdi die de geboden kans wist te verzilveren met een prima goal en hij besliste achteraf gezien de wedstrijd. Hoek probeerde de aanval wel te zoeken maar vond in verdedigend opzicht een aandringend Sportlust tegenover zich. In de 52e minuut bracht Zutterman zijn eigen doelman in de problemen door een te korte terugspeelbal, vanuit de scrimmage die ontstond kwam de bal voor de voeten van Martijn Jansen. Vanaf links gaf de aanvoerder de bal prima voor op de inlopende Wessel Meiring die de 4-1 stand op het scorebord wist te zetten. Hierna was de wedstrijd helemaal gespeeld, Hoek probeerde nog wel wat te forceren door twee snelle spitsen in te brengen maar tot echt grote kansen kwamen de Hoekers niet meer. Aan de andere kant kwamen de scoringskansen wel in het spelbeeld van Sportlust maar de spitsen lieten één voor één de kansen onbenut tot aan de 80e minuut. Toen viel de mooiste goal van de middag. Joshua Patrick werd aan de linkerzijde weggestuurd, hij legde de bal perfect op de voeten van Ahmed Al Mahdi die op zijn beurt de bal panklaar presenteerde aan Mo Bendadi. Bendadi deed eigenlijk het enige wat met zo’n aanval moet gebeuren n.l. doeltreffend afronden (5-1). In de laatste minuten van de wedstrijd speelde Sportlust de pot goed uit en het gunde de tegenstander geen enkele kans meer. Het behaalde dus een klinkende 5-1 zege en konden zodoende de week dus goed afsluiten onder het genot van de live muziek die het decor vormde van de 3e helft.

Aanstaande zaterdag speelt Sportlust de uitwedstrijd in Hoornaar tegen SteDoCo, de wedstrijd aldaar zal beginnen om 14.30 uur maar voordat de focus op die wedstrijd gaat is het voor de spelers & begeleiders van Sportlust tijd voor ontspanning na een zeer succesvolle week !