Quick Boys – Sportlust ’46 >> KNVB Beker (1-2)

Sportlust ’46 stunt in Katwijk tegen Quick Boys en plaatst zich voor het hoofdtoernooi. 1-2

Wat een verrassing, wat een feest, wat een stunt ! Dat zijn toch wel de omschrijvingen die horen bij de overwinning van Sportlust ’46 tegen het Katwijkse Quick Boys. In het hol van de leeuw behaalde de 3e divisionist uit Woerden het hoofdtoernooi van de KNVB beker door een 2-1 overwinning. Gestolen was de overwinning allerminst, zeker gelet op het spelbeeld van de 2e helft verdiende de mannen van trainer Jochem Twisker zeker een mooi resultaat. Dat de overwinning pas in blessuretijd tot stand kwam moet hard aankomen bij Quick Boys, maar zij moeten de schuld echter bij hun zelf zoeken. Als je een goed resultaat wil boeken in dergelijke unieke wedstrijden moet je strijden, je moet vechten, je moet tot het einde door willen gaan en je moet als team in het veld staan. Al deze ingrediënten had de Woerdense ploeg terwijl de kustbewoners de echte inzet en wil om te winnen te weinig toonde en zich daarmee tot uitschakeling gedoemd zagen.

Uiteraard trok Quick Boys vanaf het eerste fluitsignaal voortvarend ten strijde. Sportlust legde zich in eerste instantie nogal behoudend op en wachtte geduldig af totdat zij een tegenstoot konden plaatsen. De eerste grote kans was er al in de 3e minuut, een kopbal van de mee opgekomen Sanny Monteiro ging echter voorlangs en dat alles uit een goed genomen hoekschop van Joost Screever. Nadat Quick Boys in de 5e minuut een strak schot geblokt zag worden tot corner was het opnieuw Sportlust in de 7e minuut een grote kans kreeg. Abdel Metalsi wist op voortreffelijke wijze Wessel Meiring in de diepte aan te spelen. De kleine, behendige aanvaller van de gasten zag echter zijn lob bal over de doelman van Quick Boys net naast het doel verdwijnen. Het was Quick Boys dat het spel hierna probeerde te dicteren maar Sportlust was niet van plan zich de kaas van het brood te laten eten en de Woerdenaren konden zich goed meten met de 2e divisionist. Toch was het Quick Boys dat de score wist te openen. In de 26e minuut nam Sportlust een vrije bal op het middenveld niet goed en nadat Metalsi hierna ook nog eens de bal verkeerd inspeelde was het Bas Franken die met een bekeken schot de 1-0 op het scorebord wist te brengen. Even moest Sportlust schakelen maar het pakte het spel al snel weer energiek op en dat leverde in de 36e minuut 2 kansen vlak achter elkaar op. Het was uiteindelijk Zakaria Issarti die met een hard schot het Katwijkse doel op een haar na mistte. In de laatste minuut van de 1e helft was Quick Boys nogmaals dicht bij een treffer, het plaatste een scherpe counter maar doelman Romero Antonioli wist met een prima redding het schot te verwerken tot hoekschop.

In de 2e helft zag het spel er heel anders uit dan in het eerste bedrijf. Sportlust had meer balbezit en kon daarmee Quick Boys goed van zich afhouden en het spel meer en meer controleren. In het eerste kwartier leverde dat nog geen grote kansen voor de ploeg uit Woerden maar ook Quick Boys kon geen potten breken in aanvallend opzicht. Nog net binnen het uur wist Sportlust de wedstrijd in evenwicht te brengen, het was Ahmed Al Mahdi die vanuit een snelle omschakeling werd aangespeeld. De nieuwe spits speelde zichzelf prima vrij en loste een vlammend schot op de goal van Quick Boys, de bal verdween op werkelijk prachtige wijze in de kruising en daarmee beloonde Sportlust zich voor het vertoonde spel. Het was voor Quick Boys wel het teken om andermaal de aanval te zoeken en dat deden de gastheren hierna ook veelvuldig. Quick Boys bepaalde het tempo van de wedstrijd, wist een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Sportlust te komen maar het vond steeds weer de verdediging van Sportlust of de uitblinkende doelman Antonioli op zijn weg. Aan de andere kant werd er door Quick Boys steeds meer ruimte weggegeven waardoor Sportlust met scherpe tegenstoten voor gevaar wist te zorgen. Joshua Patrick was een aantal keren gevaarlijk met name in de 82e minuut maar zijn kopbal mistte de juiste richting en kwam eenvoudig in de handen van de Quick Boys doelman. Het publiek maakte zich uiteindelijk op voor een verlenging want het leek erop dat beide ploegen niet meer tot scoren zouden komen. Toch eindigde de wedstrijd met een beslissende goal. In de 95e minuut kon Sportlust nog een keer uitbreken, Wessel Meiring werd aan de rechterkant aangespeeld en wist een perfecte voorzet af te leveren aan invaller Bendadi. Daar waar Joshua Patrick kort daarvoor nog een dergelijke kopbal mistte was het nu wel raak. Mo Bendadi kopte de bal via de grond achter de doelman van Quick Boys in het doel en zorgde ervoor dat alles wat Sportlust gezind was ontplofte. Het thuispubliek vertrok direct na de goal van Sportpark Nieuw Zuid en ook de Katwijkse supporters in de duinen lieten het laatste stukje van de wedstrijd voor wat het was. Nog 3 minuten liet scheidsrechter Vos doorspelen maar toen de leidsman na 98 minuten voor de laatste maal zijn scheidsrechtersfluit liet klinken begon het feest voor Sportlust. Eerst op het veld, toen voor de Dirk Kuyt tribune en daarna nog in de kleedkamer. Sportlust behaalde het hoofdtoernooi van de KNVB door in Katwijk van Quick Boys te winnen, een prestatie van jewelste. De ploeg uit Woerden toonde zich van zijn beste kant, er werd met passie – inzet en als team gestreden waarvoor de mannen van Jochem Twisker een dikke, dikke pluim verdienen. Aanstaande vrijdagavond om 23.00 uur is de loting voor de 1e ronde in het hoofdtoernooi en dan weten we wie de volgende tegenstander zal zijn voor Sportlust.

Na een zeer prettige busreis naar Woerden werd er na aankomst op Sportpark Cromwijck nog even een klein feestje gevierd in het eigen clubhuis waarbij de meegereisde supporters én de spelers & begeleiding de avond met een heel fijn gevoel konden afsluiten.

Na dit bekeravontuur gaat de focus natuurlijk weer op de competitie. Aanstaande zaterdag speelt Sportlust thuis tegen HSV Hoek. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen speelde dinsdagavond ook voor de beker, het schakelde in een uitwedstrijd IJsselmeervogels uit door het beter nemen van de noodzakelijk geworden strafschoppen. ( eindstand na verlenging 0-0 ). Zaterdag dus weer spelen voor de punten in de competitie, de knop moet weer om en het is aan de spelers en begeleiders de taak om te laten zien dat de opgaande lijn doorgetrokken kan worden. De wedstrijd op Sportpark Cromwijck begint om 15.00 uur en is ook te zien via www.sportinside.tv\live.