Excelsior ’31 – Sportlust ’46 > 17-09-2022 > Aanvang 14.30 uur

Excelsior ’31 – Sportlust ’46 0-3: Sportlust haalt 3 punten in Rijssen door te scoren op heel belangrijke momenten.

Sportlust moest het zaterdag opnemen in Rijssen tegen een op voorhand zeer moeilijke tegenstander n.l. Excelsior ’31. De gastheren staan er om bekend dat zij zeer goed voetbal kunnen spelen, een hechte organisatie kunnen neerzetten en daarmee de nodige punten in de wacht kunnen slepen. Hoe anders was dit deze wedstrijd, Sportlust scoorde 3 maal en alle doelpunten vielen op belangrijke momenten. Die momenten waren beslissend voor de Woerdenaren en daarmee kon de ploeg van trainer Jochem Twisker 3 heel belangrijke punten bijschrijven op hun totaal. Voor de buitenwacht een wellicht onverwachte overwinning maar Sportlust speelde bij tijd en wijle een prima pot en hoewel Excelsior de nodige buitenkansjes liet liggen was de overwinning zeker verdiend te noemen.

Op het schitterende sportpark de Koerbelt schoot Sportlust werkelijk uit de  startblokken. Bij de eerste goede aanval van de Woerdenaren was het al meteen raak. Het was Kesly den Haag die de bal zelf tussen de verdediging en de keeper van Excelsior ’31 neerlegde. Den Haag ging zelf achter de bal aan en wist de doelman door de benen te spelen waarmee de bal al na 1 minuut 29 voor de eerste keer in het netje belandde. Een super start dus voor Sportlust maar Excelsior ’31 was zeker niet uit het veld geslagen. De gastheren dicteerde het spel en kreeg in het eerste half uur legio mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zo was Veldkamp na een kwartier dicht bij een treffer, hij miste de bal op een haar na binnen de 16 meter. Ook Kaptein had kunnen scoren ware het niet dat Antonioli de bal met één been kon pareren bij de eerste paal. Ook Mulkes Gerritsen had moeten scoren, in de 20e minuut kwam hij vrij in de zestien maar in plaats van zelf af te drukken speelde hij de bal voor de goal langs waar twee spelers van Excelsior te laat kwamen om de bal binnen te schieten. De grootste kans kreeg de thuisploeg in de 23e minuut. Na een overtreding van Metalsi binnen de beruchte lijnen legde scheidsrechter Shukrula de bal op de stip. De anders zo trefzekere Givan Werkhoven mocht vanaf elf meter gaan afdrukken maar hij schoot de bal hopeloos over het doel van Antonioli en dus bleef de voorsprong van Sportlust gehandhaafd. Hierna kreeg Sportlust het spel beter onder controle en wisten ze het spel naar zich toe te trekken. Dit leverde in de 38e minuut een grote kans op. 3x werd de bal richting het doel geschoten maar evenveel keren werd de bal geblokkeerd of van richting veranderd en wonderwel bleef het speeltuig uit het doel van Excelsior ’31. Alle toeschouwers waren er van overtuigd dat de 0-1 ook de ruststand zou worden maar in de aller laatste minuut van de eerste helft wist Sportlust daar toch nog verandering in te brengen. Vanaf de linkerzijde bracht Kesly den Haag de bal met een slechte voorzet voor de goal, de mogelijkheid leek te stranden maar vanuit het niets wist Joshua Patrick de bal toch langs de keeper van Excelsior ’31 te schieten en dus ging Sportlust met een 0-2 voorsprong richting de thee.

Excelsior ’31 zal met de beste bedoelingen aan het tweede bedrijf zijn begonnen maar deze werden al na twee minuten de grond in geboord. Patrick dribbelde met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen, daar werd hij onreglementair omver gelopen en voor de tweede keer deze middag belandde de bal op de stip. Ahmed al Mahdi pakte de bal snel op, legde deze klaar en wist met een bekeken schot in de benedenhoek de voorsprong op 0-3 te brengen. Het leek de beslissing maar Excelsior ’31 had 1 minuut later alweer dichterbij kunnen komen, het was Veldkamp die een grote kans liet liggen door de bal bij de eerste paal over te schieten in plaats van hem eenvoudig achter Antonioli te kaatsen. In de 55e minuut werd Excelsior ’31 nogmaals gevaarlijk maar het was de Woerdense goalie Antonioli die de bal met een mooie safe nog net voor de doellijn wist te keren. Na een uur spelen was het de beurt aan Sportlust om een grote kans te verspelen. Joost Screever loste van net buiten het strafschopgebied een schot welke door de doelman van Excelsior ’31 gelost werd, de inlopende al Mahdi zag tot zijn ontzetting dat zijn rebound gekeerd werd door die zelfde doelman terwijl hij de bal toch echt voor het intikken had. Langzamerhand kreeg Sportlust steeds meer grip op de wedstrijd en wist het langere periodes de bal in bezit te houden waarmee de tegenstander dus veel arbeid moest verzetten om de bal weer te veroveren. Al die arbeid én een achterstand van 0-3 hadden zijn weerslag op het verzet van Excelsior ’31, de ploeg uit Rijssen zag steeds meer in dat ze bezig waren aan een onmogelijke opgave en gaven de strijd dus beetje bij beetje op. Nog 1 keer moest Antonioli handelend optreden bij een schot van invaller Seppenwolde maar verder dan dit liet Sportlust het niet komen. Sportlust speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Shona Shukrula konden de mannen van Twisker met 3 punten in de tas de lange busreis naar Woerden weer aanvangen.

In de komende week staan er voor Sportlust twee wedstrijden op het programma. Op dinsdagavond (20.00 uur) speelt Sportlust in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB beker de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Helaas mag Sport Inside daar geen beelden maken, supporters kunnen de strijd echter wel rechtstreeks volgen maar dan moet men zich via de clubsite van Quick Boys registeren en kan men tegen betaling de wedstrijd thuis bekijken. Aanstaande zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse (Belgische) HSV Hoek. Deze wedstrijd brengt Sport Inside natuurlijk wel weer in beeld, dit kunt u dan weer geheel gratis bekijken via www.sportinside.tv\live. De wedstrijd tegen HSV Hoek begint op sportpark Cromwijck om 15.00 uur.