Sportlust ’46 – FC Rijnvogels

Sportlust – FC Rijnvogels: In vijf minuten kun je een hele wedstrijd op z’n kop zetten.

In de wedstrijd tussen Sportlust en het Katwijkse FC Rijnvogels kwam deze stelling twee keer uit. In de eerste helft waren het de bezoekers die binnen 5 minuten een schier onoverbrugbare voorsprong namen. Gelukkig voor het thuispubliek bleven de mannen van trainer Jochem Twisker er in geloven en brachten zij in de laatste 5 minuten van de wedstrijd de achterstand weer in balans met als resultaat een meer dan terecht gelijkspel: 2-2.

Dat een voetbalwedstrijd in een paar minuten tijd compleet kan veranderen is één van de charmes van deze sport. Sportlust begon onnauwkeurig aan de wedstrijd tegen FC Rijnvogels, door simpele passes niet goed uit te voeren bracht de thuisploeg zichzelf vaak in de problemen. Dat leverde niet echt grote kansen op voor de bezoekers maar het kostte Sportlust wel wat tijd voordat men kan gaan bouwen aan een optische veldoverwicht. In de periode tussen de 15e en 32e minuut speelde Sportlust als beste van de twee kemphanen maar het ontbrak de Woerdenaren aan de beslissende pass of aan het beslissende schot. Het overwicht was wel duidelijk maar het kon door Sportlust niet omgezet worden naar een verdiende voorsprong. In de 34e minuut sloeg dit ineens helemaal om. Invaller Youri Duisterhof liet zich aan de linkerkant eenvoudig in de luren leggen en kon zijn tegenstander alleen nog maar stuiten door een overtreding binnen het eigen strafschopgebied met als resultaat een penalty. Dennis Bakker pakte het cadeau met een prima schot dankbaar uit en bracht de gasten plotseling op een 0-1 voorsprong. Nog geen 3 minuten later werd het voor Sportlust nog erger, uit een prima voorzet vanaf de rechterzijde wist de inlopende Tom Bijen eenvoudig de bal achter doelman Antonioli te schieten en de 0-2 op het scorebord te zetten. Nog was de koek niet helemaal op want amper 3 minuten na de tweede goal kreeg FC Rijnvogels wederom een uitgelezen kans om tot scoren te komen maar gelukkig zagen de Rood-Witten de bal tegen de paal aan geschoten worden en bleef hen een nog grotere achterstand bespaart.

In de rust kreeg trainer Twisker de tijd om alle poppetjes op de juiste plaats te zetten en iedereen weer met de neus dezelfde kant op het veld in te sturen. De opdracht was duidelijk: alles in het werk stellen om alsnog een resultaat te komen én…. Dat deden zijn manschappen dan ook. Direct vanaf de aftrap trokken de Woerdenaren ten aanval maar liepen ze meteen ook tegen een sterk defensief blok aan. Toch wist Sportlust, ondanks matig spel, de Katwijkers in de verdediging te drukken maar creëren van kansen bleek toch een heel groot probleem. Terwijl Sportlust aan de ene kant op jacht was naar een doelpunt konden FC Rijnvogels zich toeleggen op de counter. Een aantal maal leek dit ook te gaan zorgen voor de beslissing in de wedstrijd maar de voorwaartsen van FC Rijnvogels speelde niet alle counters even goed uit en ook de laatste linie van Sportlust wist af en toe ( soms met enig geluk ) de counters te pareren. De tijd vorderde en vorderde en werd steeds meer een extra tegenstander voor Sportlust. Even leek het erop dat de wedstrijd enigszins zou doven als een nachtkaars maar niets was minder waar. In minuut 85 was daar dan eindelijk de aansluitingstreffer, uit een voorzet vanaf de linkerzijde was het Youri Duisterhof die bij de 2e paal kon inkoppen en zijn ploeg nog een keer aanzette voor een ultiem slotoffensief. FC Rijnvogels had het zwaar, kon de vrije ruimtes niet meer belopen en moest toezien hoe Sportlust de ene aanval na de andere richting het Katwijkse doel ondernam. In de slotminuut werd de bal wederom van de linkerkant voor het doel voorgegeven en wederom was het Duisterhof die de bal kon inkoppen. Deze keer werd zijn inzet gekeerd maar de terugspringende kwam voor het hoofd van Zakaria Issarti en hij wist de bal voor de 2e keer in het doel te koppen en zodoende de 0-2 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijke stand. Het was jammer dat er na dit doelpunt niet veel tijd meer was want FC Rijnvogels stond op instorten en Sportlust zat in een flow, het resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel wat dik verdiend was gezien vanuit het oogpunt van Sportlust.

Na de wedstrijd sprak trainer Jochem Twisker over een hele matige wedstrijd van zijn ploeg, het spel was voetbaltechnisch van een bedenkelijk niveau. Wel was hij enigszins opgelucht dat de achterstand omgebogen was maar hij sprak nog steeds over twee verloren punt in plaats van een gewonnen punt. Het is duidelijk dat Sportlust snel beter spel moet laten zien en dat zij de kansen-kansjes die ze krijgen moet gaan omzetten in goals. Aan de andere kant moet de ploeg beter omgaan in situaties voorafgaand aan tegendoelpunten, daar laten we nogal wat liggen en moeten zeker gaan verbeteren aldus Twisker.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de verre uitwedstrijd tegen Excelsior ’31 uit Rijssen. Op voorhand een moeilijke klus maar we hebben en houden vertrouwen in onze jongens en gaan ervanuit dat ze ook volgende week hun best gaan doen voor een optimaal resultaat.