Sportlust 46 – GVVV

Sportlust moet duidelijk meerdere erkenning in GVVV.

Sportlust heeft dinsdagavond in de eerste doordeweekse competitieronde een duidelijke nederlaag moeten incasseren tegen GVVV uit Veenendaal. De gasten wonnen de wedstrijd in Woerden met 4-1 en op die overwinning was helemaal niets af te dingen. Sportlust leek een aardige start van het seizoen te maken maar is door deze nederlaag toch duidelijk op zijn plaats gezet, het speelde niet onaardig maar werd afgerekend op het scorende vlak. Daar waar de mannen van trainer Jochem Twisker nog wel eens een kansje laten liggen zijn het de tegenstanders die effectiever zijn met het benutten van kansen en dat is toch echt wel een noodzaak in een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen.

De wedstrijd had voor de neutrale toeschouwer een prettig verloop, beide ploegen zochten de aanval en lieten veel inzet zien. Het spel golfde op en neer waarbij GVVV misschien een optisch veldoverwicht leek te creëren maar dat deed het zonder dat er echt grote kansen uit voort kwamen. GVVV hanteerde vaak de snelle diepe bal waarbij de twee Veenendaalse spitsen met hun snelheid voor enig gevaar konden zorgen. Aan de andere kant was het Sportlust die met het zelfde spel hun voorwaartsen bij tijd en wijlen aan het werk konden zetten. In de 33e minuut brak Sportlust de score open, vanuit een aanval over de linkerzijde werd de bal prima voorgegeven op de vrij inlopende Kesley den Haag gegeven ( hij was ingevallen voor de geblesseerde Bendadi ) en hij wist met een werkelijk fantastisch schot de GVVV doelman te verschalken. Even leek het voor Sportlust dus de goede kant op te gaan vallen maar amper 3 minuten later stonden beide ploegen alweer op gelijke hoogte. Vanuit een indraaiende voorzet van Beerenstein was het oud Sportlust speler Byron Burgering die met een kopbal doelman Antonioli voor de eerste maal het nakijken gaf. Nog voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong, bij een aanval van GVVV werden er in de Sportlust verdediging drie spelers op inzet afgetroefd. De strakke voorzet die hieruit volgde kwam perfect voor de goal waar wederom Burgering zijn voet tegenaan kon zetten en de bezoekers met een 2-1 voorsprong aan de thee hielp. Net voor het laatste fluitsignaal van het eerste bedrijf had Sportlust op gelijke hoogte moeten komen, oud GVVV-er Patrick mistte echter vrij voor het doel en dus was de dreun uitgedeeld aan Sportlust.

In de tweede helft was de opdracht voor de thuisploeg duidelijk, snel op zoek gaan naar de gelijkmaker om zodoende nog uitzicht te houden op een goed resultaat. In de kleedkamer zijn daar waarschijnlijk plannen voor gemaakt, het leek er ook even op of dat Sportlust aan het begin van de 2e helft zijn plannen ten uitvoer ging brengen. In de 50e minuut konden echter al die plannen alweer in de prullenbak toen de geheel vrijstaande Veenhof van binnen het vijandelijke doelgebied eenvoudig langs de Woerdense doelman kon koppen en daarmee dus de stand op 1-3 bracht. Tot legde Sportlust zich (nog) niet neer bij de nederlaag, het bleef de aanval zoeken en het was duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat daarbij niet alles even goed en zuiver werd uitgevoerd mag duidelijk zijn maar de gastheren bleven knokken voor een beter resultaat maar ontbeerde in de afronding nog wel eens geluk en zuiverheid. Dat GVVV in de 90e minuut vanuit een counter nog de 1-4 op het scorebord wist te brengen ( doelpunt Latif ) was slechts voor de statistieken. De nederlaag kwam wel hard aan voor de Woerdenaren en het is voor trainer Jochem Twisker en zijn staf nu de taak om het team klaar te stomen voor de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag komt namelijk alweer de volgende tegenstander naar Woerden t.w. FC Rijnvogels uit Katwijk. De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint dan om 15.00 uur en hopelijk weten de Woerdenaren dan wel een goed resultaat te behalen waardoor zij zich weer even wat lucht kunnen verschaffen waarnaar zij zo dringend naar op zoek zijn.