DVS ’33 – Sportlust ’46 (1-1

Sportlust moet in laatste minuut de beslissende gelijkmaker incasseren.

Sportlust behaalde in Ermelo bij de uitwedstrijd tegen DVS ’33 een gelijk spel. Na de wedstrijd hoorde je twee geluiden: bij de thuisploeg “een terechte uitslag” en bij de Woerdenaren “twee verloren punten”. In beide reacties zat een kern van waarheid. In een matige wedstrijd kreeg het publiek weinig echte grote doelkansen te zien, beide ploegen speelde het duel vaak op het middenveld en de doelmannen hadden dan ook niet echt een drukke middag.

DVS ’33 begon als beste aan de wedstrijd, niet dat de thuisploeg nu zo goed speelde maar het werd in de beginminuten van de wedstrijd geholpen door Sportlust wat slordig was in balbezit en de passing was ook benedenmaats. Het leverde geen grote kansen op voor de thuisploeg. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sportlust, in de 12e minuut werd Joshua Patrick prima in de diepte aangespeeld maar oog in oog met de doelman van DVS ’33 wist de aanvaller de bal niet in het doel te krijgen maar schoot hij voorlangs. Het spel golfde op en neer en dat gebeurde steeds vaker in fases. In de ene fase wat het DVS ’33 wat het betere van het spel had maar dat werd dan in een volgende fase afgewisseld door een beter Sportlust. In de 25e minuut was het weer Sportlust wat beter aan de bal was en dat leverde een prima kans op. Aanvoerder Martijn Jansen was mee opgekomen in de aanval en leverde met zijn rechterbeen een prima voorzet af. Joshua Patrick probeerde de bal met een vliegende kopbal binnen te knikken maar miste de bal op een haar na en zag daarmee opnieuw een prima kans aan zijn neus voorbij gaan. Hierna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en sleepte zich naar het rustsignaal toe, de 0-0 stand bleef op het scorebord staan en dus moest het verschil gemaakt worden in het tweede bedrijf.

Na rust was het DVS ’33 wat de zaken wat energieker probeerde aan te pakken, het zocht wat vaker de aanval en probeerde Sportlust vast te zetten op eigen helft. Het opportunistische spel bracht in eerste instantie Sportlust niet aan het wankelen, bij tijd en wijlen kwam de ploeg van Jochem Twisker goed onder de druk vandaan en wist het af en toe gevaarlijk uit te breken. De duels werden ook wat vinniger en hoewel de leidsman in de eerste helft een prima indruk achterliet moet hij in de tweede helft alle zeilen bijzetten om beide kemphanen in het gareel te houden. Dat lukte niet altijd even goed, heel af en toe maakte de arbiter onlogische beslissingen waarop dan weer veel commentaar volgde. In de 53e minuut kwam Sportlust wel op voorsprong, vanuit een vrije trap van Marley Berkvens was het Sanny Monteiro die de bal met het hoofd achter doelman Huiskamp wist te deponeren. Het was voor DVS direct het teken om volle bak in de aanval te gaan. Dat leverde een veldoverwicht op maar tot echt grote kansen kwamen de gastheren niet. Naar mate de tijd vorderde werd de druk steeds verder opgevoerd, Sportlust kon nauwelijks meer onder de druk uit voetballen en het mocht doelman Antonioli bedanken dat hij in de 84e minuut een pegel vanaf het middenveld met een prachtige safe onschadelijk wist te maken. Aan de andere kant was het invaller Remco de Weerd die nog een mooie kans leek te krijgen. De Weerd werd de diepte ingestuurd, moest daar nog wel een duel uitvechten met een verdediger van DVS maar maakte daarbij in de ogen van de arbiter een overtreding. Het duel leek verdacht veel op eerdere momenten en daarbij liet dezelfde leidsman veelal doorspelen maar deze keer floot hij wel en ontnam daarmee Sportlust een grote mogelijkheid. In de laatste minuut van de wedstrijd gebeurde er dan toch waarvoor veel supporters al gevreesd hadden, de gelijkmaker viel uit het niets. De bal werd in een alles of niets poging binnen de zestien ingebracht en viel opeens zomaar voor de voeten van een vrijstaande speler van DVS, deze bedacht zich geen moment en schoot de bal diagonaal hard en hoog in het net achter doelman Antonioli.

Na de wedstrijd dus verschillende reacties maar de wedstrijd én de uitslag laten maar weer eens zien dat de ploegen in de 3e divisie dicht bij elkaar liggen, dat iedereen van iedereen kan winnen en dat je op voorhand nooit een winnaar aan kan wijzen.

Aanstaande dinsdag staat de 1e doordeweekse speelronde op het programma. Sportlust neemt het dan thuis op tegen het Veenendaalse GVVV, een mooi affiche tegen een mooie tegenstander. De wedstrijd op sportpark Cromwijck begint om 20.00 uur.