Sportlust ’46 – SV Urk ( 1-2)

Sportlust loopt zich stuk op doelman van Urk.

In de eerste thuiswedstrijd van Sportlust in het nieuwe seizoen liepen de gastheren tegen s.v. Urk direct tegen een nederlaag op. De mannen van trainer Jochem Twisker hadden diverse goede kansen om tot scoren te komen maar liepen voortdurend tegen de excellerende doelman Richard Strijker van s.v. Urk aan. De goalie liet deze middag zien dat een doelman weldegelijk punten kan pakken voor een ploeg want met soms briljante reddingen hield hij zijn ploeg op been en zorgde hij er bijna in z’n eentje voor dat de bezoekers uit Urk met 3 punten in de tas de thuisreis konden aanvangen.

S.v. Urk had vorige week ook al voor een stunt gezorgd door titelkandidaat Sparta Nijkerk op een grote nederlaag te trakteren ( 5-1 ) en dus was Sportlust gewaarschuwd. Het begin van de wedstrijd begon wat rommelig, beide ploegen voetbalde allebei aanvallend maar vaak werden de beslissende passes niet nauwkeurig uitgevoerd. Het spel golfde hierbij in een hoog tempo op en neer en was voor het ruimschoots opgekomen publiek zeer vermakelijk. Sportlust kreeg na 20 minuten de eerste grote kans, Joshua Patrick kreeg de bal binnen de zestien voor zijn voeten maar zijn vlammende schot werd door doelman Strijker bij de 1e paal prima gepareerd. Twee minuten later was het de beurt aan Urk, de bezoekers kregen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Sportlust posteerde een muur voor het doel en Iede Nentjes schoot de bal die door de muur van richting veranderd werd achter de kansloze doelman Antonioli. Een domper voor de thuisploeg die al snel de achterstand goed leek te gaan maken. In de 26e minuut was er in de Urker verdediging een verkeerde terugspeelbal, Joshua Patrick pikte de bal op en ging alleen op doelman Strijker af. Ook deze keer kwam de keeper van Urk als winnaar uit het duel, in tweede instantie wist hij de inzet van Patrick onschadelijk te maken. Uit de corner hierna kwam de bal uit een voorzet op het hoofd van Wessel Meiring maar ook nu was het doelman Strijker die de bal nog net onder de lat vandaan wist te tikken. De thee werd zodoende bij een 0-1 stand opgezocht.

De tweede helft was amper vier minuten oud toen Urk voor de tweede keer toeslag. Een foutje in de Sportlust verdediging zorgde er voor dat Urk de bal vrij de zestien in kon spelen en ter hoogte van de penaltystip was het de inkomende Lucas Schraal die geheel vrijstaand de voorzet met een bekeken schot bij de 2e paal kon promoveren tot een doelpunt. Sportlust moest echt aan de bak en dat deden de Woerdenaren dan ook met veel inzet en passie. Urk werd achteruit gedrukt en de kansen voor de thuisploeg volgde elkaar snel op. Precies op het uur kwam Sportlust terug in de wedstrijd, het was Joshua Patrick die met een hard diagonaal schot doelman Strijker voor de eerste keer wist te passeren. Hierna ging de thuisploeg nog meer op de aanval spelen, op zoek naar de gelijkmaker maar steeds weer strandde de aanvallen vroegtijdig of was doelman Strijker de man die een tweede tegengoal wist te verijdelen. In de 86e minuut leek Urk zelfs op 1-3 te komen maar de goal werd wegens aanvallen van de keeper afgekeurd. Sportlust gooide in de laatste minuten van de wedstrijd alles op de aanval, het leverde nog wel een paar kansjes op maar de eindstand bleef hetzelfde en dus moesten de mannen uit Woerden de punten meegeven aan de bezoekers.

Na de wedstrijd werd er nog lang gesproken over het missen van de vele kansen voor Sportlust, uiteraard kon het optreden van de doelman van Urk ook niet onbesproken gelaten worden; dé man van de wedstrijd was zeker Richard Strijker, hij was het die 3 punten wisten toevoegen aan het puntentotaal van s.v. Urk.

Volgende week speelt Sportlust weer een lastige uitwedstrijd, het gaat dan op bezoek bij DVS ’33 uit Ermelo. Omdat beide cameramannen van Sport Inside die dag niet aanwezig zijn kunnen we helaas deze wedstrijd niet uitzenden. Wilt u dus de wedstrijd live volgen dan zult u moeten afreizen naar Ermelo. De eerstvolgende wedstrijd die wel weer te volgen is via www.sportinside.tv/live is nu de thuiswedstrijd tegen het Veenendaalse GVVV. De eerste doordeweekse wedstrijd zal op dinsdagavond 6 september gespeeld worden op sportpark Cromwijck en begint om 20.00 uur.