BVV Barendrecht – Sportlust ’46 (0-2)

Sportlust pakt in povere wedstrijd tegen Barendracht drie dure punten

Sportlust heeft dinsdagavond de competitiewedstrijd in- en tegen Barendrecht met 0-2 gewonnen. Beide ploegen wisten maar weinig spektakel op de kunstgrasmat te leggen en daardoor kreeg het publiek wat aanwezig was een hele povere vertoning voorgeschoteld.

In de eerste vijf minuten leek het een leuke wedstrijd te worden met twee ploegen die vol op de aanval wilde spelen. Dat leverde voor Sportlust twee goede kansen op, beide kwamen ze op naam van Wessel Meiring. In eerste instantie kon de aanvaller van de Woerdenaren alleen af op doelman v.d. Meer, hij wist de goalie in het 1-op-1 duel echter niet te verslaan. Even later trof Meiring de doellat, vanuit een corner nam hij de bal in één keer op de schoen maar zag de bal via de lat over het doel verdwijnen. Luttele minuten later deed Barendrecht hetzelfde bij Sportlust, vanuit een corner belandde de bal uiteindelijk op de lat boven Antonioli en werd de bal vanuit de rebound hopeloos overgeschoten en daarmee kwam Sportlust goed weg. Een veel belovend begin dus maar hierna verzandde de wedstrijd meer en meer in een foutenfestival in de opbouw, beide ploegen verspeelde de bal veelvuldig zonder dat er heel grote kansen uit voort vloeide. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en er werden geen grote mogelijkheden meer gecreëerd. Het eerste bedrijf werd dus afgesloten met een 0-0 ruststand en het publiek kon eigenlijk alleen maar hopen op een betere tweede helft want van het spel in het deel van de wedstrijd werd men nu bepaald niet echt warm.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste was geëindigd, slordige opbouw en veel balverlies aan beide zijden. Toch leek Barendrecht iets opportunistischer te gaan spelen en daar maakte Sportlust dan weer dankbaar gebruik van. De ruimtes op het veld werd iets groter en vanuit de omschakeling was het Sportlust wat in de 59e minuut de wedstrijd echt open brak. Een voorzet vanaf rechts kwam via, via, via voor de voeten van Mo Bendadi die op de rand van de zestienmeter stond opgesteld, zijn bekeken en strakke schot was te machtig voor doelman van de Meer en nog net binnen het uur was er verandering op het scorebord ( 0-1 ). Barendrecht moest nu nog meer gaan komen en dat leverde aan de andere kant nog meer ruimte op. In de 65e minuut wist Sportlust andermaal tot scoren te komen, deze keer was het een aanval over links waarbij Wessel Meiring de bal prima kon voorzetten op de inlopende Bendadi. Bendadi rondde dit buitenkansje vanaf korte afstand prima af en zette de Woerdenaren op een 0-2 voorsprong. Het was nu aan Barendrecht om zich terug in de wedstrijd te knokken maar steeds weer liepen de gastheren zich stuk op de verdediging van Sportlust of op doelman Antonioli. Het wist zich in de resterende 25 minuten slechts 1 echte grote kans te verschaffen maar deze werd op jammerlijke wijze gemist. Aan de andere kant kreeg Sportlust ook nog wel wat kansjes maar ook hier stond het vizier niet meer op scherp. Het spel van beide ploegen was dus niet groots, dat gold ook voor het optreden van arbiter Kraak, de leidsman nam in een aantal situaties hele rare beslissingen. Zo had hij in het eerste bedrijf al een rode kaart moeten trekken na een belachelijke overtreding op Meiring – hij deed het slechts af met geel. In de tweede helft had hij in twee instanties de bal op de stip moeten leggen maar even zon vaak wuifde de leidsman de overtredingen lachend weg. Laten we het erop houden dat de 23 acteurs binnen de lijnen niet de beste avond hadden, uiteindelijk leverde het Sportlust een belangrijke overwinning op en dat is wat in deze fase van de competitie  het meest belangrijke is.

Aanstaande zaterdag speelt Sportlust een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De ploeg uit Nijkerk werd voorafgaand aan de competitie bestempeld als één van de titelkandidaten maar de ploeg van o.a. Mark v.d. Weijden en Christiaan van Hussen draait nog niet echt gesmeerd en dat valt de Nijkerkers dan weer vies tegen. Sportlust is er alles aan gelegen om de 3 punten in eigen huis te houden en dat is dus een mooie reden om de wedstrijd live of via www.sportinside.tv/live te gaan volgen. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Cromwijck is 15.00 uur.