Sportlust ’46 – Sparta Nijkerk (4-2)

Sportlust komt als winnaar uit het spektakelstuk tegen Sparta Nijkerk (4-2)

Op zaterdagmiddag hebben Sportlust en Sparta Nijkerk het publiek getrakteerd op een waar spektakelstuk. Beide ploegen begonnen furieus aan de wedstrijd en dat leverde binnen 11 minuten 4 doelpunten op. Hierna namen beide ploegen wat gas terug en hielden elkaar goed in evenwicht. In het tweede bedrijf namen de mannen van Jochem Twisker de touwtjes weer strak in handen en wisten zij nog twee mooie goals te maken. Sparta Nijkerk had in de tweede helft niets meer in te brengen, Sportlust was de betere ploeg en had de score mogelijk nog verder uit kunnen bouwen. Na de wedstrijd alleen maar tevreden gezichten aan Woerdense zijde, een prima overwinning – een puike pot voetbal op de mat gelegd én Sportlust blijft gewoon meedoen in de subtop van de 3e divisie zaterdag.

Zoals gezegd schoten beide ploegen uit de startblokken, direct na het eerste fluitsignaal trok zowel Sportlust als Sparta Nijkerk vol in de aanval. Het was de thuisploeg die daarvan als eerste de vruchten plukte. Al in de 2e minuut mocht Mo Bendadi een hoekschop nemen, hij legde de bal op de zestienmeterlijn neer waar Zakaria Issarti klaar stond om het een hard en onhoudbaar schot de 1-0 wist aan te tekenen. Nog geen 6 minuten later was het wederom Sportlust wat kon juichen, nu was het Wessel Meiring die een solo met mooi passeerbewegingen op fabuleuze wijze wist te verzilveren. Na acht minuten stond Sportlust dus op een 2-0 voorsprong en daar wilde Sparta Nijkerk echt wel wat tegenover stellen. Ook zij scoorde en wel in de 9e minuut, uit een corner kwam de bal op het hoofd van Fonville en met een prachtige boogbal verdween de bal over doelman Antonioli het doel in. Nog was de koek niet op want het was opnieuw Fonville die 2 minuten later tot scoren kwam, dit maal uit een vlot lopende aanval wist de spits van Sparta Nijkerk voor de tweede maal Antonioli te verschalken. Vol verbazing keek het publiek op het scorebord, 11 minuten gespeeld en al een 2-2 tussenstand op het bord en gelet op het spel zou het hier zeker niet bij blijven. Toch namen beide ploegen na de 2-2 gelijkmaker wat gas terug, het probeerde de bal beter in de ploeg te houden om zodoende een overwicht te creëren. Dat lukte Sportlust als eerste en daarmee speelden de Woerdenaren de enorme klap van de 2-2 als eerste van zich af. De eerste helft liet verder een gelijk opgaande strijd te zien waarbij beide ploegen nog wel wat kleine kansjes kregen. Sportlust kreeg nog wel een grote kans, het was Wessel Meiring die vanaf 20 meter een schot loste en daarmee de doelman van Sparta Nijkerk wist te passeren. Jammer genoeg belandde de bal uiteindelijk op de paal en niet in het doel waardoor beide ploegen met een 2-2 stand de rust in gingen.

Sportlust begon de 2e helft net zo als de eerste helft, fel en geconcentreerd zocht men de aanval op en het wist Sparta Nijkerk ver van het eigen doel te houden. Sportlust dicteerde de wedstrijd, had veel meer balbezit dan de bezoekers en de Woerdenaren waren opzichtig op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er dan ook, in de 53e minuut wist Sportlust op links een snelle aanval op te zetten. Via Mo Bendadi en Martijn Jansen kwam de bal perfect voor de voeten van de instormende Kesley den Haag en hij tekende de zeer terechte 3-2 aan. Vlak hierna leek Sportlust al snel de voorsprong uit te breiden. Vanuit de omschakeling zag Zakaria Issarti spits Ahmed al Mahdi de diepte in sprinten. De diepe bal werd gegeven, al Mahdi vertrekkend vanaf eigen helft ging op snelheid voorbij aan doelman Jansen van Sparta Nijkerk en zag een compleet leeg doel voor zich opdoemen. Tot ieders grote verbazing werd deze actie echter afgefloten door arbiter Stegeman na een vlagsignaal van één van zijn assistenten. Buitenspel ! maar hoe kan dat nou als je vertrekt vanaf je eigen helft ? Een hoop tumult maar dat veranderde de beslissing van de leidsman niet en ook niet de dadendrang van Sportlust. De gastheren bleven de betere ploeg en het bleef op zoek gaan naar een vierde treffer. Die kwam er in de 70e minuut, vanuit een aanval over rechts was het Wessel Meiring die de bal perfect voor het doel wist te brengen bij de inlopende Mo Bendadi en deze bracht dan ( al dan niet met hulp van een spelers van Sparta Nijkerk ) de 4-2 op het bord. Sparta Nijkerk was de genadeslag toegebracht maar het probeerde nog wel dichterbij te komen aan Sportlust. Typerend was wel dat de Nijkerkse beoogde titelkandidaat niet echt gevaarlijk kon worden, de verdediging van Sportlust stond als een huis en gaf geen enkele kans weg. Sparta Nijkerk is een elftal met allemaal goede spelers ( waaronder oud Sportlust spits Mark v.d. Weijden ) maar het trad niet op als team en dat was dan ook de reden waarom de gasten de overwinning aan Sportlust moest laten.

Na de wedstrijd alleen maar blije gezichten aan de kant van Sportlust. Ongeloof over de eerste 10 minuten en de uiterst goed gespeelde tweede helft voerden hierbij de boventoon. Trainer Twisker had zijn ploeg zien spelen zoals hij en zijn staf dat voor ogen hebben. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes die de aandacht verdienen maar door het vertoonde spel was Twisker een uiterst tevreden man.

Volgende week speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen Ter Leede, de ploeg uit Sassenheim werkt zich langzamerhand op naar de middenmoot na een aantal opeenvolgende overwinningen. Sportlust zal die reeks graag een halt toe willen roepen en ook volgende week weer de punten willen thuis houden. Een mooi affiche dus weer op sportpark Cromwijck waar de wedstrijd om 15.00 uur zal beginnen