Sportlust ’46 – Ter Leede

Sportlust moet zich knokkend naar een punt spelen.

Zaterdagmiddag moest Sportlust ’46 in eigen huis een helft vol aan de bak om een resultaat tegen Ter Leede uit Sassenheim in de wacht te slepen. Nadat de bezoekers net voor rust vanuit een situatie met een speciaal tintje op een 0-1 voorsprong waren gekomen moesten de mannen van Jochem Twisker in het 2e bedrijf vol aan de bak. Voor de Woerdenaren viel de gelijkmaker gelukkig nog, zo’n 10 minuten voor tijd, het stemde de trainer van Sportlust nog niet heel tevreden. “Een slechte wedstrijd met veel balverlies en verkeerde inspeelpasses” was zijn commentaar na de wedstrijd. Doelpuntenmaker Joshua Patrick was vooral blij met het doelpunt. “Alsnog een punt uit het vuur gesleept” was zijn reactie, en daar was hij weer blij mee.

Ter Leede was naar Woerden gekomen in de wetenschap dat zij de laatste 4 wedstrijden op rij gewonnen hadden, dus met zeer veel zelfvertrouwen. Sportlust had ook twee goede overwinningen achter elkaar behaald ( winst tegen Barendrecht (0-2) en Sparta Nijkerk (4-2) ) en op voorhand leek het dus een mooi gevecht te worden. Daar leek het in de eerste helft niet echt op. Beide ploegen probeerden de aanval wel te zoeken maar leden in de opbouw al veel balverlies waardoor echt vloeiende aanvallen op één hand te tellen waren. De ploegen hielden elkaar prima in evenwicht en het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Kansen waren er natuurlijk wel te zien, Sportlust kreeg een klein aantal mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp en het was doelman de Vries die zich als ware leider toonde als Sportlust dan toch iets gevaarlijker opdook voor de goal van Ter Leede. Ook de bezoekers kregen wel wat kansjes, vooral de snelle spitsen zorgde af en toe voor gevaar maar ook de doelman van Sportlust, Romero Antonioli, heerste in zijn doelgebied en wist het gevaar vaak in een vroeg stadium te bezweren. Tot aan de 40e minuut leek er dus niets aan de hand maar toen volgde er een duel wat naderhand nogal wat discussie opleverde. Laatste man Laurens van de Voort moest op 10 meter voor de middenlijn in een duel ingrijpen, deed dat met gevaar voor eigen leven en werd in dat duel door een knie van een Ter Leede speler op het hoofd geraakt en bleef geblesseerd achter. Een hoofdblessure is toch iets waarbij scheidsrechters het spel stilleggen of waarbij de bal door 1 van de ploegen buiten het speelveld word geschoten zodat het slachtoffer behandeld kan worden. Geen van beide zaken werd uitgevoerd, scheidsrechter de Bruin liet doorspelen en Ter Leede zag zijn kans schoon om de opengereten verdediging onder vuur te nemen. De voorzet vanaf rechts scheerde voor de Sportlust goal langs en bij de tweede paal kwam Marc de Kruis binnen lopen die de bal eenvoudig achter Antonioli wist te schieten. Het leverde nogal wat reacties op in het veld maar het feit was wel dat Sportlust met een achterstand de thee moest gaan opzoeken.

In het tweede bedrijf pakte Sportlust de zaken enigszins energieker op, het zocht nadrukkelijk de aanval op en drukte het Ter Leede achteruit. Het spelaandeel van Sportlust werd groter en groter. Ter Leede speelde met een goed georganiseerde verdediging en maakte het de gastheren haast onmogelijk om ook maar 1 keer gevaarlijk te worden. Aan de andere kant werden de ruimtes in de laatste linie van Sportlust steeds groter en Ter Leede loerde nadrukkelijk op de counter. Een aantal keren braken de bezoekers gevaarlijk uit maar het was vooral Sportlust wat in aanvallend tegen de opgetrokken muur aan liep te beuken. In de 79e minuut leverde dat eindelijk resultaat op. Vanuit een cornerbal kwam de bal terecht bij Wessel Meiring. De op de zestienmeter staande aanvaller van Sportlust schoot de bal richting de Ter Leede goal maar omdat het zo enorm druk was in het strafschopgebied smoorde de bal in een kluwen van spelers. Precies op de plek waar de bal smoorde stond daar plotseling Joshua Patrick, hij bedacht zich geen moment en werkte de bal met een strak en hard schot de bal in de touwen. Even leek het erop dat Sportlust nog voor de volle winst zou gaan, zeker nadat Marc de Kruis na zijn tweede gele kaart het veld vroegtijdig moest verlaten. In overtal zocht Sportlust nog maar eens de aanval maar de al eerder beschreven muur van Ter Leede kon niet meer geslecht worden en dus konden beide teams met 1 puntje in de tas de kleedkamers opzoeken.

Na de wedstrijd sprak trainer Twisker over een slechte wedstrijd. “Ter Leede had zich duidelijk aan Sportlust aangepast en daar hadden wij veel moeite mee” zo sprak hij. Ook het vele balverlies stoorde hem. Gevraagd naar de komende bekerwedstrijd tegen FC Utrecht reageerde de trainer: “dan zal het aantal keren balverlies vele malen minder zijn, al was het alleen maar om het feit dat we tegen FC Utrecht veel minder in balbezit zullen zijn.” Na zijn reactie reageerde de trainer met een knipoog en verscheen er toch een kleine glimlach op zijn gezicht.

Aanstaande donderdag dus de bekerkraker tegen FC Utrecht, vervolgens is Sportlust de zaterdag erna vrij om dan weer een week later de competitie te vervolgen met een uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVOG.