VVOG – Sportlust ’46

Sportlust 3 keer vanaf penaltystip naar eenvoudige overwinning.

Het gebeurt niet vaak dat één ploeg 3 strafschoppen toebedeeld krijgt in een wedstrijd, nog minder vaak worden de penalty’s ook nog eens door 3 verschillende spelers benut. Afgelopen zaterdag was dit voor Sportlust het scenario waarmee de Woerdenaren een overwinning tegen VVOG Harderwijk uit het vuur sleepte. Een eenvoudige overwinning dus, temeer omdat de gastheren hier in de hele wedstrijd maar 1 echt grote kans tegenover konden zetten. Door de driepunter blijft Sportlust meedoen in de top van de 3e divisie zaterdag, de eerste vijf ploegen op de ranglijst staan binnen drie punten van elkaar en het blijft dus ongemeen spannend.

Na het grote voetbalfeest ( ondanks verlies ) in de beker tegen FC Utrecht moesten de mannen van trainer Jochem Twisker de knop weer omzetten naar de competitie. Trainer Twisker was blij dat er ruim een week tussen beide wedstrijden zaten maar zag ook, met name in de eerste helft, dat zijn ploeg enigszins moeizaam de wedstrijd speelde. “Vooral in de opbouw was het matig, daar waar we vaak met veel beweging en diepgang de tegenstanders bestrijden was het spel nu stroperig en onzorgvuldig” vertelde hij na de wedstrijd. Sportlust was wel de betere ploeg, het had veel balbezit maar had vooral moeite om ruimte te vinden bij het ver inzakkende VVOG. Toch kreeg Sportlust enkele kansjes maar wist deze vooralsnog niet te verzilveren. Dat duurde tot aan de 23e minuut, de bal kwam bij VVOG in het strafschopgebied. Ahmed al Mahdi probeerde de hoog opstuitende bal te controleren waarbij de bal plotseling op de hand van aanvoerder Kurt belandde. Scheidsrechter Hardeman had dat gezien, floot direct voor de handsbal maar twijfelde even of de bal nu op de stip of net buiten de zestien neergelegd moest worden. Op aangeven van zijn 2e assistent besliste de leidsman echter dat de bal binnen de lijnen op de hand van Kurt was gekomen en dus betekende dat een strafschop. Mo Bendadi eiste de bal op en schoot deze vervolgens onhoudbaar achter doelman Hoogewoning in het net ( 0-1 ). Sportlust bleef hierna de betere ploeg en bleef ook de aanval opzoeken. Even leek het er op dat Sportlust nog voor rust een 2e penalty zou krijgen. Joshua Patrick omspeelde binnen de zestien zijn directe tegenstander, deze veegde vervolgens het standbeen van Patrick weg maar tot ieders verbazing wuifde arbiter Hardeman de geclaimde strafschop weg, misschien wel als goedmaker voor de eerder gegeven penalty.

In de tweede helft probeerde VVOG met meer opportunisme Sportlust te bespelen. VVOG speelde de bal wat sneller rond, probeerde de bal eerder in de aanval te krijgen maar liep daarbij steeds weer tegen een sterk optredende verdedigingslinie van Sportlust aan. Tot aan de zestien ging het soms best aardig maar eenmaal daar aangekomen raakte de Harderwijkers de kluts kwijt en kon Sportlust eenvoudig op de been blijven. Het spelpeil daalde beduidend naarmate de tijd verstreek. Beide ploegen grossierde in het eenvoudig verspelen van de bal, maar omdat er nog maar steeds een 0-1 stand op het scorebord stond bleef het spannend. Sportlust had zeker de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien want ondanks het matige spel kreeg het enkele opgelegde kansen. Joshua Patrick mistte 2x ( 1x zijnet + 1x een vrije bal voor open doel die door doelman Hoogewoning nog net op tijd voor de lijn werd gepareerd). Ook Ahmed al Mahdi was dicht bij een treffer maar mistte al inglijdend een strakke voorzet op een haar na. In de 80e minuut werd de wedstrijd wel beslist, het was al Mahdi die onderuit werd geschoffeld door Dylan Groenewegen en deze keer kon scheidsrechter Hardeman niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Al Mahdi mocht zelf de trekker overhalen en deed dat met een mooie schuiver in de hoek. Nog was het niet gedaan want direct na de 0-2 kreeg VVOG een enorme kans, het schot vanaf randje zestien op het doel van Sportlust werd nog even van richting veranderd en doelman Antonioli moest alles uit de kast halen om de bal met één handje langs het doel te duwen maar de doelman presteerde het en hield het verschil zodoende op twee. Hierna leek de wedstrijd uitgespeeld te worden door Sportlust, het viel nog wel aan maar had niet meer de échte drive om tot scoren te komen. Toch mochten de Woerdenaren nog eenmaal aanleggen vanaf de penaltystip, Joshua Patrick werd in een counter diep gestuurd en ging alleen op doelman Hoogewoning af maar werd door de goalie onreglementair afgestopt en zodoende ging de bal opnieuw op de elf meter stip. Deze keer mocht invaller Abdel Metalsi het vonnis vellen en dat deed hij via de handen van doelman Hoogewoning hoog in de bovenhoek.

Zonder zelf groots te spelen behaalde Sportlust dus een eenvoudige overwinning. Trainer Twisker was blij met de 3 punten maar was minder positief over het vertoonde spel. “We kunnen, en moeten beter spelen, dat is iets voor de volgende wedstrijden.” aldus de oefenmeester.

Volgende week speelt Sportlust weer een thuiswedstrijd op sportpark Cromwijck. Om 15.00 uur zal dan afgetrapt worden tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.  

DatumThuisUitUitslag 
29-10-2022ACVHoek4 – 1 
29-10-2022DOVOSteDoCo2 – 1 
29-10-2022Harkemase BoysExcelsior’312 – 0 
29-10-2022RKAV VolendamGVVV1 – 0 
29-10-2022StaphorstBarendrecht2 – 3 
29-10-2022VVOGSportlust ’46 10 – 3 
29-10-2022ASWHSparta Nijkerk3 – 0 
29-10-2022Ter LeedeDVS’33 Ermelo2 – 2 
29-10-2022UrkRijnvogels2 – 4 
 TeamGP
1DOVO1224
2GVVV1223
3SteDoCo1223
4Rijnvogels1222
5Sportlust ’46 11221
6Barendrecht1220
7ACV1219
8DVS’33 Ermelo1219
9RKAV Volendam1217
10Hoek1217
11ASWH1215
12Ter Leede1215
13Urk1213
14Sparta Nijkerk1212
15Harkemase Boys1211
16VVOG1211
17Staphorst1211
18Excelsior’31129
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op