Sportlust ’46 – VV Gemert

Publiek ziet wervelend Sportlust een ruime overwinning boeken tegen v.v. Gemert

De laatste weken was het publiek van Sportlust niet echt onder de indruk geraakt van het spel van hun vlaggenschip. Wedstrijden werden vaak in een laag tempo afgewerkt en de resultaten bleven ook nog eens achterwege. Hoe anders was dat afgelopen zaterdag toen Sportlust vol overgave tegenstander v.v. Gemert liet zien dat er maar 1 ploeg aanspraak mocht maken op de driepunten. De thuisploeg was eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam al voor rust op een dik verdiende 3-0 voorsprong. In het 2e bedrijf lieten de gastheren, mede door een groot aantal wissels, de tegenstander enigszins onder de druk uit komen en dat resulteerde nog tot een tegengoal in de laatste minuut van de wedstrijd. Ondanks het koude weer had het thuispubliek genoten van de wedstrijd en kunnen de Woerdenaren nog immer mee blijven doen in de top van de 3e divisie.

Sportlust al snel op voorsprong.

Zonder 4 geblesseerde spelers ( Wessel Meiring, Mo Bendadi, Yuval Checkley en Dico Koppers ) begon Sportlust furieus aan de wedstrijd. Direct vanaf het begin zette Sportlust de bezoekers uit Gemert onder druk en zo kon in de 5e minuut al de eerste goal gevierd worden. Na een mega verdedigingsfout van de gasten was het Sanny Monteiro die geheel vrijstaand de bal hard en strak voor de eerste keer deze middag in het net liet ploffen. Een geweldige opsteker voor de mannen van Jochem Twisker en ze gingen door met het constant bestoken van het vijandelijke doel. In de 17e minuut constateerde scheidsrechter Broekhuizen een handsbal binnen de beruchte lijnen van v.v. Gemert en legde de bal op de stip. Soufiane Laghmouchi ging achter de bal staan en wist pas in tweede instantie de score te verdubbelen naar een 2-0 voorsprong. Dezelfde Laghmouchi was op dreef, hij soleerde 5 minuten later vrolijk door het middenveld maar zag helaas zijn schot naast het doel van v.v. Gemert gaan. Gemert zette hier nauwelijks iets tegenover, slechts een paar keer wisten de bezoekers een counter te plaatsen maar echt gevaarlijk werden de bezoekers pas in de 24e minuut maar de scherp aangesneden voorzet werd door doelman Antonioli goed uit de lucht gepakt. In de 27e minuut leek Sportlust opnieuw de score uit te breiden. De doelman van Gemert liet de bal los in het doelgebied, Al Mahdi was er als de kippen bij om de bal opnieuw in het doel te schieten maar scheidsrechter Broekhuizen constateerde dat de doelman van Gemert onreglementair werd aangevallen en keurde daarom de goal af. Toch wist Al Mahdi in de 36e minuut alsnog tot scoren te komen, deze keer werd de snelle aanvaller goed de diepte ingestuurd en hij wist met een prachtig diagonaal schot de doelman van Gemert voor de 3e keer te passeren. Laatste wapenfeit van de 1e helft kwam van de zijde van Gemert, een prachtige achterwaartse omhaal had wellicht een beter lot verdiend – nu ging het schot ver langs het doel van Sportlust.

Veel wissels aan zijde Sportlust en minder dominante 2e helft.

Thomas Heideman was in de rust achtergebleven in de kleedkamer ( werd vervangen door Zakaria Issarti ) en hij kreeg daar al snel gezelschap van Youri Duisterhof die in de 52e minuut naar de kant ging nadat hij in een kopduel aan het hoofd geblesseerd raakte en hij werd dan weer vervangen door Joost Screever. Sportlust was door de omzettingen even zoekende en het duurde dan ook tot aan de 60e minuut voordat Sportlust weer een kansje kreeg. Het was Soufiane Laghmouchi die uit een corner de bal met het hoofd wist te verlengen , de inzet was echter een eenvoudige prooi voor de doelman van Gemert. Nog geen minuut later was het wel raak voor Sportlust, Zakaria Issarti werd helemaal vrijgespeeld voor de keeper en de invaller wist met een prima schot de 4-0 op het scorebord te schieten. Hierna werd Groothusen vervangen door Remco de Weerd en 7 minuten later kwamen aan Sportlust zijde de laatste 2 wissels binnen de lijnen. Wesley Muit kwam voor de aangeslagen Hazzat en Kesley den Haag nam de plaats in van Laurens van der Voort. Door de vele omzettingen was het spel van Sportlust niet zo flitsend meer als voor de thee maar toch kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen om de score op te voeren. Zo was Remco de Weerd in de 73e minuut dicht bij een treffer maar zijn inzet belandde op de buitenzijde van de paal. In de 78e minuut was het Al Mahdi die een vrije doortocht kreeg richting de goal van Gemert maar deze keer verprutste de aanvaller opzichtig de kans op zijn tweede treffer. Aan de andere zijde kreeg Gemert in de 81e minuut een mega kans om alsnog tot scoren te komen maar met een prima safe van doelman Antonioli hield hij vooralsnog de nul. In de 84e minuut stond dezelfde doelman opnieuw in de picture, ver uit zijn doel komend liep hij een aanvaller van Gemert zo maar ondersteboven en mocht hij opgelucht ademhalen toen hij een gele kaart kreeg voorgetoverd door de arbiter van dienst ( had deze kaart ook nog een andere kleur kunnen hebben ?? ). Het was de opmaak voor de ere treffer van v.v. Gemert. De bezoekers kregen in de 89e minuut alle ruimte van Sportlust om door de verdediging heen te spelen en het was Safa Kizir die Antonioli alsnog het nakijken gaf en de 4-1 einduitslag op het bord zette.

Publiek heeft genoten – staf van Sportlust na wedstrijd ontevreden.

Na de wedstrijd hoorde uw verslaggever veel positieve woorden vanuit het thuispubliek, ze hadden een bevlogen en wervelend Sportlust gezien en ze hadden genoten van de wedstrijd. Hoe anders waren de reacties vanuit de staf van de Woerdenaren. Daar waren ze niet tevreden over het vertoonde spel en met name de gemiste kansen op een hogere einduitslag leidde binnen de staf niet tot tevreden gezichten. Natuurlijk kan het altijd beter, moet de staf altijd streven naar meer en beter maar af en toe moet je ook eens tevreden zijn met de drie punten die je meer dan verdiend hebt binnengesleept.

Volgende week weer om 18.00 uur

Volgende week zaterdag moet Sportlust opnieuw een wedstrijd spelen om 18.00 uur, tegenstander is dan Oss ’20. In Brabant zullen de mannen van Twisker moeten laten zien dat de overwinning op v.v. Gemert niet een opvlieging is geweest maar de opmaat naar een sterk seizoenseinde.

WJC2023SportInside

Foto’s: Arie Verhagen

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen!

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.