s.v. Oss’20 – Sportlust ’46

Sportlust neemt lastige horde in Oss en blijft in top van 3e divisie.

Sportlust ’46 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Oss ’20 met 1-0 gewonnen en blijft daarmee in de top van de 3e divisie bivakkeren. De slechte staat van het (gras)veld was de grootste tegenstander van beide teams, goed verzorgd voetbal was bijna onmogelijk en daardoor was het vertoonde spel niet van een hoog niveau. Beide ploegen moesten hard werken om gevaarlijk te worden en de kansen voor beide doelen waren dan ook op één hand te tellen. Net binnen het uur wist Sportlust de beslissende treffer te maken, een doelpunt die u echt moet nakijken in de samenvatting want het was er één om in te lijsten. Doelpuntenmaker Sanny Monteiro was er na de wedstrijd ook echt trots op en dat kunnen we ons levendig voorstellen.

Sportlust in eerste helft de bovenliggende partij.

Sportlust begon net als vorige week goed aan de wedstrijd, het had het meeste balbezit en probeerde de gastheren vanaf het begin vast te zetten op eigen helft. Oss ’20 legde zich veelal toe tot het tegenhouden van de mannen van Jochem Twisker en deed dat zonder echte grote kansen weg te geven. De vooraf besproken spelwijze, ballen inspelen op de balvaste spits Groothusen die dan op zijn beurt de ballen klaar moest leggen op inkomende spelers, werd al snel duidelijk en hoewel het moeilijk voetballen was op het zware en hobbelige veld kwamen de Woerdenaren en af en toe goed door heen. Aan de andere kant was het Oss ’20 wat zich richtte op de snelle omschakeling en de counter en daarmee wisten zij af en toe voor wat gevaar te zorgen maar in de hele eerste helft kreeg doelman Antonioli geen enkele keer de bal tussen de palen te verwerken. Ook Sportlust kreeg weinig echte kansen, alleen uit een paar vrije trappen was het dicht bij een treffer en de afstandsschoten vanuit de tweede lijn verdwenen naast en over het doel van de thuisploeg. Logische conclusie was dan ook dat de rust met een 0-0 tussenstand aan brak.

Sportlust opent score binnen het uur.

Het begin van de tweede helft lieten beide ploegen het zelfde spel zien als voor de thee, Sportlust was de bovenliggende partij en Oss ’20 bleef loeren op een snelle uitbraak. Toch wisten de bezoekers de gastheren steeds meer en steeds verder achteruit te drukken en het was duidelijk dat Sportlust nadrukkelijk op zoek ging naar een treffer. Die treffer kwam er dan ook én wat voor een treffer ! Net binnen het uur was het Sanny Monteiro die aan de rechterzijde mee naar voren kwam. Hij speelde de eerste tegenstander uit en mocht ongehinderd aanleggen voor een werkelijk fantastisch schot. Vanaf een meter of 20-25 raakte Monteiro volgens eigen zeggen de bal voor de eerste keer in de wedstrijd echt goed en pegelde hij de bal op een werkelijk fantastische wijze achter de doelman van Oss ’20 in het doel. 0-1 !!!!

Hectische slotfase.

Na het doelpunt van Monteiro raakte Sportlust het overwicht in het veld kwijt en gaf daarmee de thuisploeg meer kans om aan te vallen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In eerste instantie lukte dat Oss ’20 niet of nauwelijks maar in de laatste minuten van de wedstrijd was het toch heel dicht bij de 1-1. Vanuit een verre inworp kwam de bal in de zestien meter van Sportlust, doelman Antonioli kwam uit de goal maar hij mistte de bal finaal en zag nog net achter zich de bal op de lat vallen. In tweede instantie was het Martijn Jansen die de bal moest wegwerken, dat deed hij ook maar de bal bleef daarbij via de onderkant van de lat binnen het veld en nadat Youri Duisterhof de bal daadwerkelijk had opgeruimd kon alles wat een rood wit hart heeft opgelucht adem houden. Oss ’20 bleef strijden tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Vries maar het wist niet meer tot scoren te komen en daarmee verdiende Sportlust de drie punten en kon men aan Woerdense zijde met een fijn gevoel weer in de bus stappen.

Tevredenheid over het vertoonde spel.

Trainer Twisker was na de wedstrijd tevreden over het vertoonde spel, met name het spel van de 1e helft kon hem wel bekoren. “Op een dergelijke slechte grasmat is verzorgd voetbal zoals we dat normaal spelen niet mogelijk, je moet dan andere dingen gaan doen en dat hebben de jongens zeker in de eerste helft goed gedaan”. “Na de goal moet je dichter bij elkaar gaan spelen, dat ging bij ons niet goed en dan breng je Oss ’20 nog in een positie waarbij ze hadden kunnen scoren. Gelukkig is dat niet gebeurt en ik ben echt blij met de punten” aldus de Woerdense oefenmeester.

Inhaalwedstrijd.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust in Woerden de inhaalwedstrijd tegen sv Meerssen, de wedstrijd op sportpark Cromwijck begint dan om 15.00 uur en uiteraard zullen wij van Sport Inside weer bij aanwezig zijn om verslag te doen van de wedstrijd.

WJC2024SportInside

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !
Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.