Sportlust ’46 – Harkemase Boys

Harkemase Boys bij Sportlust op eigen kracht naar lijfsbehoud.

In de laatste thuiswedstrijd van Sportlust ’46 kwam Harkemase Boys op bezoek. De Friezen hadden nog 1 punt nodig om zich definitief veilig te spelen in de 3e divisie. Nadat de bezoekers tweemaal op achterstand kwamen vochten zij zich zelf even zoveel maal terug en na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Paarhuis stapten de ploegen met een 2-2 gelijkspel van het veld en konden de gasten met een gerust hart de lange terugreis naar het hoge noorden weer aanvangen.

Afscheidswedstrijd.

Opmerkelijk aan de kant van Sportlust was dat er in het basiselftal een aantal namen stonden die dit seizoen nog niet veel hadden gespeeld, daarbij een aantal spelers die na dit seizoen de deur bij Sportlust dicht trekken. Zo mocht doelman Roy Rondeltap (vertrekt naar Jodan Boys ) de plaats innemen van Romero Antonioli en waren er ook posities ingenomen door Joshua Patrick ( vertrekt naar VVOG ), Tufan Özbozkurt ( vertrekt na een verblijf van een half jaar ) en Mitchell v.d. Veer ( eerste basisplaats na een zeer langdurige blessure ). Antonioli, Jansen, Issarti en Monteiro begonnen daardoor op de bank.

Snelle goals in eerste helft.

Aan het begin van de wedstrijd vielen er al snel twee doelpunten, deze werden keurig netjes verdeeld tussen beide ploegen. Eerst was het in de 8e minuut Joshua Patrick die knap weg werd gestuurd door Wessel Meiring, Patrick rondde oog in oog met doelman Spoor keurig netjes af. In de 12e minuut was het de beurt aan Harkemase Boys, Nigel Hardeman maakte gebruik van zijn snelheid en liet Youri Duisterhof achter zich. Alleen voor doelman Rondeltap wist de aanvaller van de bezoekers de bal in het uiterste hoekje te schieten bij de tweede paal. Het leek er op dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou worden maar beide ploegen gingen na de gelijkmaker wat behoudender spelen en het tempo in de wedstrijd zakte ver naar beneden. Harkemase Boys was vooral gevaarlijk in standaard situaties zoals vrije trappen en corners. Sportlust had wel veel balbezit maar kon eigenlijk maar weinig goede aanvallen opzetten. Na het uitvallen van doelpuntenmaker Hardenberg leek de angel uit de aanval van Harkemase Boys te zijn maar invaller Jari Slot bracht nieuw elan en mocht een paar keer gevaarlijk doorkomen in de Sportlust verdediging. Na 45 minuten gingen beide ploegen met een 1-1 stand naar de thee en het publiek hoopte op een wat leukere tweede helft.

Harkemase Boys komt opnieuw terug.

De tweede helft was misschien iets opener dan het eerste bedrijf, beide ploegen speelde om te winnen en daardoor was er op het veld wat meer beweging te zien. Toch duurde het tot aan de 66e minuut toen er weer eens gejuicht kon worden aan Woerdense kant. De mee opgekomen invaller Jansen werd binnen de beruchte lijnen pootje gehaakt en er bleef voor scheidsrechter Paarman niets anders over dan de bal op de penaltystip te leggen. Aanvoerder van dienst Marley Berkvens maakte van 11 meter geen fout en schoot de strafschop onberispelijk binnen. Hierna ging Harkemase Boys nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en was daar 2 keer heel dicht bij. Eerst was het Joris Adams die de bal vanuit een voorzet tegen de onderkant van de lat kopte, daarna was het een schot van afstand van Mart Dijkstra die door doelman Rondeltap met een prachtige safe uit het doel werd gehouden. Het was slechts een voorbode van een treffer want uit de corner die hieruit voortkwam was het dezelfde Dijkstra die de bal in één keer met een prachtige curve bij de tweede paal in het net liet vallen. Hierna was er aan beide kanten nog 1 kans te noteren. Bij Sportlust kon een zeer goede aanval over rechts niet worden afgemaakt door Tufan Özbozkurt en aan de andere zijde was het Thomas Prinsen die vanuit de tweede lijn de bal keihard op de lat boven Rondeltap pegelde. In de laatste minuten van de wedstrijd was het punt voor Harkemase Boys heilig, het spel werd lamgelegd en konden beide ploegen met een puntje in de tas het gezellige terras op gaan zoeken.

Kampioenen eren en afscheid nemen.

In de rust van de wedstrijd Sportlust – Harkemase Boys werden alle elftallen die kampioen geworden zijn gehuldigd, alle teams maakte op het hoofdveld een ere ronde en werden toegesproken door voorzitter Jan v.d. Heuvel. Direct na de wedstrijd mocht de voorzitter opnieuw opdraven nu om afscheid te nemen van enkele spelers en een lid van de staf. Floris Mulder ( naar VVOG ), Tufan Özbozkurt ( volgende club nog onbekend ), Joshua Patrick ( naar VVOG ), Abdel Metalsi ( naar DHSC ), Roy Rondeltap ( naar de Jodan Boys ) en Ron Vermeij ( verzorger, stopt ) werden bedankt voor hun bijdrage aan de club en de voorzitter wenste iedereen het allerbeste toe voor in de toekomst.

Beslissingen in de 3e divisie.

Er viel deze week 1 beslissing in de derde divisie, ACV Assen won zijn wedstrijd tegen VVOG en kon na de nederlaag van GVVV tegen FC Rijnvogels de kampioensschaal omhoog houden. Wij feliciteren uiteraard de Assenaren met het behaalde kampioenschap. In de onderste regionen is er nog niets beslist. In de laatste speelronde moeten die beslissingen wel gaan vallen en er zijn nog 5 ploegen die strijden om handhaving, nacompetitie en rechtstreekse degradatie.

ASWH staat er het slechtste voor met 27 punten en een doelsaldo van -27, daarna is het Ter Leede met 30 punten (-17) en Excelsior ’31 ook met 30 punten (-15). VVOG heeft nu 32 punten (-23) en RKAV Volendam 33 punten (-21) zij zijn ook nog steeds niet zeker van hun zaak.

Laatste wedstrijd van het seizoen.

Sportlust speelt zijn laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen RKAV Volendam, deze ploeg is dus nog allerminst zeker van handhaving en zal een overwinning nodig hebben om in de 3e divisie te blijven. Sportlust is feitelijk uitgespeeld maar zal proberen zijn sportieve plicht te doen en als de Woerdenaren winnen dan sluiten ze het seizoen af met hetzelfde aantal punten als een jaar geleden, het wordt dus nog spannend aan de Dijk. De wedstrijd begint om 14.30 uur en Sport Inside zal verslag doen van deze wedstrijd.