RKAV Volendam – Sportlust ’46

Sportlust eindigt in mineur, Volendam viert feest.

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen moest Sportlust het opnemen aan de dijk tegen RKAV Volendam. Voor de thuisploeg stond er nog veel op het spel, zij moesten winnen om zich veilig te spelen in de 3e divisie. Voor Sportlust stond alleen de eer op het spel, iets waar de ploeg van Jochem Twisker voor wilde strijden. Aan het einde van de matige wedstrijd was het Volendam wat feest kon vieren, zij wonnen n.l. met 2-1 door een beslissende goal te scoren 3 minuten voor het laatste fluitsignaal, Sportlust droop af en eindigde het seizoen met een nederlaag en met een vreselijke kater.

Open strijd in eerste helft.

Het spel in de eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Beide ploegen probeerde wel de aanval te zoeken maar veelal strandde de ploegen al vroeg in de aanvalsopbouw door een slechte passing. Sportlust was de ploeg met het meeste balbezit maar het kon in het eerste bedrijf nauwelijks tot echt goed lopende aanvallen te komen. Aan de andere waren het de Volendammers die er aanvallend ook niet veel van bakte. Het spel golfde op en neer, voor het talrijk opgekomen publiek was het een aller aardigst potje voetbal om naar te kijken maar dat kwam eigenlijk alleen maar omdat de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. Zonder goed voetbal bleef het spannend en de goed leidende scheidsrechter Schul voelde de wedstrijd perfect aan en liet daar waar nodig beide ploegen lekker voetballen. De strijd om de punten bleef tot aan de rust onbeslist en dus gingen de teams met een brilstand naar de kleedkamers.

Beslissing 3 minuten voor tijd.

Ook de tweede helft was niet echt erg hoogstaand, verdedigend waren beide teams erg voorzichtig en aanvallend wisten ze ook niet veel klaar te maken. Toch werd de wedstrijd in de 62e minuut opengebroken door Volendam. Daar had de thuisploeg wel alle hulp van doelman Antonioli voor nodig want op een inzet van Azedine Sout ging de Woerdense keeper opzichtig in de fout. Dat maakt Volendam niets uit, zij hadden de benodigde voorsprong en langs het veld werd er al een klein feestje gevierd. Sportlust verzette de bakens en zocht nadrukkelijk de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, uit een corner van Tufan was het Sanny Monteiro die met het hoofd doelman Binken van Volendam het nakijken gaf. Met nog 10 minuten te spelen leek de puntendeling een feit. Volendam kreeg echter te horen dat hun concurrenten in de degradatiezone allemaal op voorsprong stonden en dus moesten de gastheren ook echt de driepunter in de wacht slepen. Ze gingen dus vol gas richting de goal van Sportlust en daar was het bij tijde en wijle een open huis. Volendam kreeg een paar 100% kansen doordat de laatste linie van Sportlust veel ruimte weggaf in hun eigen strafschop gebied. In eerste instantie werden die kansen niet benut door Volendam maar de bevrijdende treffer kwam alsnog in de 87e minuut. Opnieuw open huis voor de goal van Sportlust en het was Plugboer die de bevrijdende treffer binnen kon schieten voor de Volendammers. Na nog wat blessuretijd floot scheidsrechter Schul voor de laatste maal, Volendam vierde feest en Sportlust droop teleurgesteld af.

Twisker heeft zich dood geërgerd.

Hoewel uw verslaggever een leuk potje voetbal had gezien, met voor Sportlust een teleurstellend resultaat, had trainer Twisker daar een hele andere mening over. Twisker had zich, net als in de laatste paar wedstrijden, dood geërgerd op de bank. “Het spel was van een zeer bedenkelijk niveau, de inzet en intensiteit van de spelers ver onder de maat” aldus een zichtbaar aangeslagen trainer. “We hadden graag met een goed resultaat willen afsluiten, op deze manier gaat het seizoen dus echt als een nachtkaars uit”. Twisker is blij dat het seizoen er op zit, even de zinnen verzetten en de rust pakken. Over een 6 of 7 tal weken begint de opbouw naar het volgende seizoen alweer dus de tijd van rust is relatief beperkt. “Spelers moeten beseffen dat de fitheid en de intensiteit volgend seizoen een stuk omhoog moet als je een rol van betekenis wilt spelen” aldus Twisker, iets waar de oefenmeester het nieuwe seizoen meer en meer op gaat letten. “Als we dat niet gaan doen en als we dat niet voor elkaar krijgen dan wordt het volgend seizoen een lastig verhaal”.

Toch nog een klein lichtpuntje bij Sportlust.

Hoewel Sportlust afsloot in mineur was ook nog wel een lichtpuntje, 20 minuten voor tijd mocht Ahmed al Mahdi zijn opwachting maken. De aanvaller was vanaf de winterstop al afwezig door blessures maar kreeg toch nog wat speelminuten toebedeeld. Voor hem (en de club ) natuurlijk een fijne afsluiting die door ons allen aan hem wordt gegund.

Beslissingen in de 3e divisie.

In de laatste speelronde vielen alle beslissingen. ACV was al kampioen, GVVV – Barendrecht en DOVO gaan spelen in de nacompetitie voor 1 ticket in de 2e divisie. ASWH en Ter Leede zijn rechtstreeks gedegradeerd, VVOG en Excelsior ’31 moeten in de nacompetitie met ploegen uit de 4e divisie gaan strijden om lijfsbehoud. Voor die ploegen duurt het seizoen dus nog wel even, voor Sportlust is het vakantie en daar is de ploeg van Jochem Twisker echt aan toe.