Sportlust ’46 – DOVO

Zomeravond voetbal op een zaterdagmiddag.

In de één na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Sportlust een nipte overwinning weten te boeken tegen het Veendendaalse DOVO. De ploeg van trainer Jochem Twisker won met 2-1 de uitermate saaie wedstrijd. Voor beide ploegen stond er niet zo veel meer op het spel en dat konden de toeschouwers ook duidelijk zien, het niveau was bijzonder laag en het publiek kon eigenlijk alleen maar van het mooie weer genieten en zeker niet van het vertoonde spel van de 22 acteurs.

Wedstrijd komt maar moeizaam op gang.

De eerste helft kwam maar moeizaam op gang, dit kwam door een paar blessuregevallen die nogal wat tijd in beslag namen en de spelers stonden meer stil dan dat zij in beweging waren. Eerst was het Kesley den Haag die geblesseerd raakte, dit leek ernstig maar de speler van Sportlust kon toch nog door. Hierna was het Lulinho Martins die naar het (kunst)gras ging, dit leek al snel ernstiger. Hij probeerde het nog wel even maar al snel moest de DOVO aanvaller van het veld gedragen worden. Niet veel later was het de beurt weer aan den Haag, wederom geblesseerd aan de arm en nu moest hij na behandeling het veld ook verlaten. Tussendoor werd er ook nog wel gevoetbald maar dat gebeurde in een laag tempo en leverde maar sporadisch een gevaarlijk moment op. DOVO liet zich veelal terugzakken op eigen helft en liet het balbezit aan de thuisclub. Sportlust wist door het ontbreken van de broodnodige loopacties maar voor weinig gevaar te zorgen. Het was dan voor niemand verrassend dat de beide ploegen met een brilstand op het scorebord konden gaan rusten.

Wel doelpunten in de tweede helft.

Hoe anders begon de tweede helft, Twisker had zijn spelers vermoedelijk in de kleedkamer duidelijk kunnen maken dat er meer van hen werd verwacht. De spelers pikte dat direct op en Sportlust zette vanaf het begin van het tweede bedrijf aan, het probeerde DOVO direct onder druk te zetten en er was meteen meer beleving in het veld. In de 48e minuut leverde dat meteen een treffer op. Vanuit een aanval over de linker kant belandde de bal uiteindelijk binnen de zestien meter voor de voeten van de mee opgekomen aanvoerder Jansen, even leek hij de bal niet te kunnen controleren maar op één of andere manier haalde hij de bal onder zijn voeten door – draaide weg van zijn tegenstander en wist daarna de bal voor de eerste keer achter de DOVO doelman te schieten. Een mooi begin van de tweede helft en DOVO moest direct in de achtervolging. Dat deed de ploeg uit Veenendaal ook en het wist 7 minuten later alweer de gelijkmaker binnen te knallen. Slecht uitverdedigend werk van Sportlust bracht DOVO al snel in balbezit en uiteindelijk was het Guido van Dijk die de bal achter doelman Antonioli wist te pegelen. Opnieuw een gelijke stand en vanaf de zijkant leek het er op dat beide ploegen dat allemaal wel best vonden. Beide teams vervielen weer in het spel van de eerste helft en mondjes maat konden er kansjes worden gecreëerd. In de 65e minuut was het Sportlust wat ten aanval trok, opnieuw was aanvoerder Jansen mee op gekomen en nu werd hij binnen de beruchte lijnen omver gekegeld door aanvaller Johnson van DOVO. De beste man van het veld – scheidsrechter Sam Dröge – twijfelde geen moment, floot direct voor een overtreding en legde de bal op de penaltystip, Marley Berkvens pakte deze buitenkans met beide handen aan en wist tegen zijn oude ploeg de penalty te benutten en bracht daarmee Sportlust opnieuw aan de leiding. Hierna ging opnieuw DOVO op jacht naar de gelijkmaker, het was zelfs één keer zeer dicht bij een treffer maar de bal die ingeschoten werd bleef via de twee doelpalen in het veld en dus bleef Sportlust de voorsprong behouden. Naarmate de tijd vorderde ging DOVO steeds vaker de bal lang en hoog in de zestienmeter van Sportlust brengen maar de thuisploeg wist steeds vaker de bal al vroegtijdig te kunnen verwerken waardoor de voorsprong uiteindelijk niet meer in gevaar kwam.

Je moet altijd voldoende arbeid in een wedstrijd stoppen.

Na afloop van de wedstrijd was trainer Twisker duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel. “Je moet wel in alle wedstrijden voldoende arbeid stoppen om tot een goed resultaat te komen” aldus de oefenmeester. De jongens zijn ongetwijfeld met de beste bedoelingen aan deze wedstrijd begonnen maar als het vertoonde spel van dit bedenkelijke niveau is kun je geen topprestatie neerzetten. Dit geldt echter voor beide ploegen volgens Twisker, zowel Sportlust als DOVO was vandaag onder de maat en dan krijg je wedstrijden waarbij iedereen verlangt naar het eindsignaal en eigen alleen maar kan genieten van het mooie weer.

Op bezoek bij de koploper.

Volgende week zaterdag gaat Sportlust op bezoek bij koploper ACV in Assen. De strijd om het kampioenschap wordt met de week spannender, zowel ACV als ook GVVV wonnen hun wedstrijden en dus blijft het verschil tussen de kampioenskandidaten 3 punten. Met nog 3 speelrondes voor de boeg blijft de spanning aanwezig en daar mag Sportlust volgende week dus laten zien dat het echt nog wel een goede wedstrijd neer kan zetten. “Ik hoop echt dat we dat kunnen laten zien volgende week, als je daar speelt zoals vanmiddag dan kon het nog weleens een heel vervelende middag voor ons gaan worden” Met deze woorden besloot Twisker de nabeschouwing van de wedstrijd tegen DOVO en zocht hij de spelers en zijn staf weer op bij de kleedkamer.