ACV – Sportlust ’46

Sportlust blijft een uur lang in het spoor van koploper ACV.

In de wedstrijd tegen koploper ACV uit Assen lukte het Sportlust een uur lang om in het spoor te blijven. In de 58e minuut kwamen de Woerdenaren door een misverstand en de daaruit volgende klutsbal op een 1-0 achterstand. Hierna moest Sportlust de bakens verzetten en daar maakte, de in mijn ogen aanstaande kampioen, gretig gebruik van en kon ACV in de slotseconde van de wedstrijd de uiteindelijke 3-0 overwinning bijschrijven op hun imponerende lijst. ACV en Sportlust speelde beide geen grootse wedstrijd maar de ploeg uit Drenthe bleef kalm, wachtte de juiste momenten af en ging als terechte winnaar van het veld.

Goed strijdplan van Sportlust.

Sportlust had zich goed voorbereid op de wedstrijd tegen ACV, het had een duidelijk strijdplan bedacht waarmee zij de koploper het moeilijk zou willen maken. Sportlust liet in de eerste helft de bal aan ACV waarbij de ploeg van trainer Jochem Twisker zich dan op eigen helft terug liet zakken. Dat betekende voor de thuisploeg dat het moeilijke de vrije mensen konden vinden, Sportlust gaf weinig ruimtes weg en kon steeds maar weer de aanvallen van ACV weerstaan. Daarbij moet direct gezegd worden dat de gastheren ook beducht waren op een tegenstoot, het wilde per sé niet tegen een tegentreffer aan lopen en daardoor leek het veel op een schaakspel in plaats van een voetbal wedstrijd. Vanuit de verdedigende stellingen was het de bedoeling van Sportlust om in de omschakeling ACV pijn te gaan doen maar dat lukte maar sporadisch. Of de pass in de diepte kwam niet aan of de juiste loopacties in aanvallend opzicht bleven achterwege waardoor het leek dat Sportlust meer bezig was met tegenhouden dan met het plaatsen van tegenstoten. ACV was duidelijk meer aan de bal, had met spits Zwikstra een enorm goed aanspeelpunt in de voorhoede maar door het attente en goed verdedigende werk van Sportlust was het niet verbazend dat beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten voor de rust.

Misverstand breekt wedstrijd open.

Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van het spel voor de thee, Sportlust hield de verdedigende linies gesloten en ACV probeerde gecontroleerd een opening te forceren en dat duurde tot aan de 58e minuut.  ACV kreeg net buiten de zestien meter een vrije trap te nemen, Huser slingerde de bal de zestien in. Antonioli kwam uit de goal, werd gehinderd door een kluwen van spelers en plots was het aanvoerder Priljic van ACV die de bal uit de kluts zomaar in het doel wist te laten belanden. Een bevrijdende goal voor ACV, het had eindelijk de voorsprong te pakken maar twijfelde hierna wat het moest gaan doen – doordrukken of spelen op het behouden van de voorsprong. ACV deed het vooral rustig aan terwijl Sportlust moest gaan proberen om de bakens te gaan verzetten. Sportlust ging met een andere intentie spelen maar daardoor ook wat meer ruimtes weg gaan geven en wat meer risico’s nemen. Daar maakte ACV dan weer dankbaar gebruik van met als hoogtepunt het tweede doelpunt van ACV. In de 76e minuut kwam de wingback van ACV, Tapmahoe Sopacua, mee naar voren en speelde zich met een weergaloze actie geheel vrij binnen de zestienmeter van Sportlust. Hierna bedacht hij zich geen moment, kogelde de bal snoeihard achter doelman Antonioli en schoot daarmee de overwinning van ACV binnen, dat was wel duidelijk. Het verzet van Sportlust was gebroken en dat leverde ACV net voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter ter Brake nog een 3e treffer op. Het was invaller Hagenauw die mocht draaien en keren binnen het doelgebied en de 3-0 eindstand mocht laten noteren.

Opluchting bij ACV en berusting bij Sportlust.

De opluchting bij ACV was groot na de wedstrijd, aan alles was te zien dat de thuisploeg zich enigszins zorgen had gemaakt voor de wedstrijd tegen Sportlust. In het eerste uur had het veel moeite met de gasten maar uiteindelijk sleepte ze tot zeer grote vreugde van de supporters de overwinning binnen. Trainer Jochem Twisker was na de wedstrijd toch iets teleurgesteld, de ploeg had het goed gedaan tot aan de 1-0 maar daarna waren ze niet in staat om de bakens te verzetten. “Ik ben er van overtuigd dat we goed kunnen voetballen, maar op dit moment kunnen we dat niet brengen” aldus de oefenmeester. Sportlust zal de competitie met een goed gevoel willen afsluiten en dus zal de ploeg zijn uiterste best gaan doen om de laatste 2 wedstrijden met een overwinning van het veld te stappen.

Laatste thuiswedstrijd

Volgende week speelt Sportlust zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegenstander is dan Harkemase Boys. De friezen speelde zich deze week definitief veilig en zij zullen ook volgend seizoen uitkomen in de 3e divisie. Omdat de wedstrijden in de laatste 2 speelronden allemaal tegelijkertijd moeten worden gespeeld zal de wedstrijd Sportlust – Harkemase Boys al om 14.30 uur beginnen, voor u als volger en supporter toch handig om te weten want anders mist u gewoon het eerste half uur van de wedstrijd !