A.S.W.H. – Sportlust ’46

Sportlust vervult zijn sportieve plicht en wint van ploeg in degradatienood.

Sportlust, op bezoek bij ASWH uit Hendrik Ido Ambacht, vervulde zijn sportieve plicht. De ploeg van trainer Twisker won de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil ( 1-0 ) en herstelde zich daarmee van de domper van een week eerder waar het nog een 3-0 nederlaag moest slikken tegen het eveneens in degradatienood verkerende VVOG. Met name in de eerste helft speelde Sportlust een zeer acceptabel potje voetbal, het domineerde het spel en was heer en meester op het veld. De tweede helft lieten de gastheren zich iets meer zien maar zij wisten, ondanks dat de druk bij hen erg hoog is, niet of nauwelijks kansen te creëren waardoor Sportlust redelijk eenvoudig de overwinning in de wacht kon slepen.

Sportlust vergeet afstand te nemen in de eerste helft.

Al vroeg in de wedstrijd ( vijfde minuut ) kwam Sportlust op voorsprong. Uit één van de eerste goed lopende aanvallen van de Woerdense ploeg kon er gescoord worden. Vanuit een aanval over de rechterzijde kon de bal goed voor de goal van ASWH gebracht worden en het was Remco de Weerd die het speeltuig achter doelman Gomes wist te werken. Sportlust bleef hierna de betere ploeg, ASWH bleef ondanks dat zij de punten keihard nodig hebben behoudend spelen en konden daarmee Sportlust nimmer verrassen. Aan de andere kant was het Sportlust die goed gebruik kon maken van de ruimte die werd weggeven, met name op het middenveld kon en mocht Sportlust veel doen met de bal. Het was jammer dat Sportlust niet echt het verschil kon maken omdat de eindpass veelal niet aankwam of omdat de kansen die de ploeg uit Woerden kreeg niet nauwkeurig genoeg werden uitgespeeld. Kansen kreeg Sportlust wel, het kwam ook dicht bij doelpunten maar twee maal belandde de bal op de paal ( 1x een schot binnenkant van de paal van Joshua Patrick en 1x een schot van Wessel Meiring tegen de buitenkant van de paal ). Ook een schot vanuit de tweede lijn van Marley Berkvens mistte het doel, doelman Gomes van ASWH wist ternauwernood redding te brengen en zo gingen beide ploegen slechts met 1 doelpunt verschil de rust in.

Rommelige tweede helft.

ASWH moest komen in de tweede helft en deed dat ook een beetje. De Ambachters speelde wat meer vooruit en probeerde Sportlust wat verder achteruit te drukken. Dat lukte de gastheren ook wel maar daar had het wel de hulp nodig van Sportlust. De Rood-Witte brigade ging steeds verder achteruit spelen en gaf daarmee ASWH de kans om meer richting doel van Antonioli te komen. Het leverde evenwel geen uitgespeelde kansen op, het aanvalsspel van ASWH was zeer voorspelbaar en Sportlust bleef zonder kleerscheuren eenvoudig op de been. Aan de andere kant kreeg Sportlust nog wel wat kansjes vanuit de omschakeling. Zo was Wessel Meiring dicht bij een doelpunt toen er een te korte terugspeelbal zomaar voor zijn voeten kwam, hij probeerde met een lobbal tot scoren te komen maar jammer genoeg was de bal net te laag om de ASWH doelman te verschalken. Ook Toufan Özbozkurt was nog dicht bij een doelpunt, de invaller kon aan het einde van de wedstrijd de baal bij de tweede paal binnenglijden maar opnieuw doelman Gomes wist te voorkomen dat ASWH de genadeslag kreeg te verwerken. Met name aan het begin van de tweede helft was het rommelig, uit het niets ontstonden er wat opstootjes maar die werden al snel door de beste man van het veld ( scheidsrechter Oosting ) in de kiem gesmoord. Daar waar de leidsman vorige week nog de grote boosdoener van alles leek te zijn, Oosting drukte door zijn rustige benadering en zijn goede fluiten een stempel op de wedstrijd en kon na afloop terugkijken op een prima prestatie. Aan het einde van de wedstrijd bouwde ASWH nog even aan een heus slotoffensief. Het probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren en leek daar in de blessuretijd nog in de slagen. Een schot vanuit de tweede lijn leek zomaar binnen te vallen bij de tweede paal maar doelman Romero Antonioli stond paraat en wist de bal op het juiste moment nog buiten zijn doel te werken waardoor de 1-0 overwinning binnen gesleept kon worden.

Werken aan zaken richting volgend seizoen.

Na de wedstrijd waren zowel trainer Jochem Twisker als ook aanvoerder Martijn Jansen tevreden met de uitslag. Beide keken met een goed gevoel terug aan de eerste helft maar waren ze ook kritisch op het tweede bedrijf. “We speelde goed in de eerste helft maar dat moeten we veel langer vol kunnen houden” aldus Twisker. Vanaf de zijkant leek het een eenvoudige wedstrijd voor Sportlust “maar dat was het zeker niet !” volgens Jansen “we zijn blij met het resultaat en gelukkig kunnen we ons zelf nog motiveren voor deze wedstrijden, ook al was de tweede helft een stuk minder van onze zijde” aldus de aanvoerder. Ook Twisker kijkt verder vooruit, “we moeten nu al aan zaken werken die volgend seizoen beter moeten, als ik daar naar kijk is er nog wel een hele hoop werk te verzetten”.

Even pauze voor de laatste wedstrijden van het seizoen.

Aankomende zaterdag ligt de competitie even een weekje stil, we gaan ons dan opmaken voor het slotstuk van de competitie. Sportlust speelt de eerstvolgende wedstrijd op eigen veld tegen het Veenendaalse DOVO, daarna volgen nog de wedstrijden tegen ACV (uit), Harkemase Boys (thuis) en RKAV Volendam (uit). Voor Sportlust een slotstuk waarbij geprobeerd zal worden zo hoog mogelijk te eindigen, voor andere ploegen staat er nog heel veel op het spel. Bovenaan strijden ACV en GVVV om het kampioenschap en onderin zijn er nog vijf of zes ploegen in een felle strijd verwikkelt om degradatie te voorkomen, een fantastisch slot van de competitie staat voor de deur maar voor Sportlust telt alleen de sportieve plicht en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

ASWH – Sportlust ’46 0-1 (0-1)
5. 0-1 Remco de Weerd
Scheidsrechter: Marco Oosting

ASWH: Jomar Gomes; Jay Brand, Edon Fetahi, Luis Pedro, Stefan Watson (80. Ray Versluis), Joshua Adney; Wout Neelen, Yassin Ouja (58. Mohamed el Kharbachi), Samuel van der Velden (66. Niek den Heeten); Brandon Robinson, Hugo Botermans

Sportlust ’46: Romero Antonioli; Youri Duisterhof, Yuval Checkley, Thomas Heideman (62. Tufan Özbozkurt), Laurens van der Voort, Martijn Jansen; Wessel Meiring, Kesly den Haag, Marley Berkvens; Joshua Patrick, Remco de Weerd (76. Mitchell van der Veer)