S.V. Urk – Sportlust ’46

Sportlust over de knie op Urk (3-0).

Voor de tweede maal dit seizoen is het Sportlust niet gelukt om van promovendus sv Urk te winnen. Op Urk ( zoals men dat daar zegt ) verloren de mannen van trainer Jochem Twisker met 3-0 van de plaatselijke SV en moeten daarom een duidelijke stap terug doen op de ranglijst. Grootste verschil tussen beide ploegen was de doeltreffendheid, daar waar de thuisploeg bijna iedere kans wist te verzilveren was het Sportlust dat de gecreëerde kansen om zeep hielp of tegen een niet te passeren doelman aan liep. De tweede helft speelde zich in een diepe mist af, het publiek moest van alle kanten goed de ogen openhouden en was in grote delen van de partij de bal helemaal kwijt en zagen dan ook niet dat ook Sportlust de nodige kansen nog kreeg om de score een wat dragelijker aanzicht te geven. Dat lukte niet en dus moest de terugreis met een duidelijke nederlaag worden aanvaard.

In het begin van de wedstrijd tastte beide ploegen elkaar voorzichtig af. Wat vooral opviel was de onzorgvuldigheid in de laatste linie van Sportlust. De anders zo solide ogende linie maakte in het begin wat foutjes en dat bracht sv Urk goed in de wedstrijd. In de 10e minuut kwamen de gastheren al op voorsprong. Vanuit een mooie passeeractie op links werd een prima voorzet afgeleverd, de verdediging van Sportlust werd helemaal uiteen gespeeld en de bal viel pardoes voor de spits van sv Urk ( Snoek ) die bij de tweede paal direct doeltreffend afrondde. Een bittere pil voor Sportlust om te slikken maar het trok vervolgens wel ten aanval om de gelijkmaker te forceren. Het was daar ook dichtbij maar een schot van Joost Screever en een inzet van Wessel Meiring werden met prima reddingen van de Urker doelman uit de goal geranseld. Urk zette er op dat moment niet veel tegenover maar wist de voorsprong in de 35e minuut wel uit te bouwen. Vanuit een hoekschop kwam de bal hoog voor de goal van Sportlust en daar was het aanvoerder Brands die compleet vrijgelaten kon inlopen bij de paal om de bal met het hoofd achter doelman Antonioli te werken. Sportlust had even tijd nodig om deze tik te verwerken maar had voor rust nog dichterbij moéten komen. Wessel Meiring werd in de 40e minuut de diepte ingestuurd en wist de ver uit zijn doel komende goalie van Urk te omspelen. Het doel laag helemaal verlaten open voor Meiring maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant zijn de paal naast het doel en zodoende konden beide ploegen gaan rusten bij een 2-0 stand.

In de rust was het trainer Twisker die zijn ploeg duidelijk maakte dat er alsnog wat te halen viel op Urk, stuurde zijn team met een duidelijke opdracht het veld in en dat lieten de mannen dan ook na het eerste fluitsignaal van het tweede bedrijf ook duidelijk zien. De Woerdense ploeg zette sv Urk direct onder druk en voerde de druk hoog op. Deze speelwijze betekende ook dat er achterin ruimte werd weggeven en het was in de 49e minuut sv Urk die de weggeven ruimte direct benutte. Een diepe bal achter de laatste linie van Sportlust werd door de snelle Lucas Schraal behendig opgepikt. Schraal speelde de bal met een slimme voetbeweging langs de uitkomende Antonioli en bracht daarmee de eindstand op het bord. Hoe Sportlust het ook probeerde in de tweede helft, de bal wilde niet in het netje. Het kreeg nog een aantal goed mogelijkheden maar sv Urk wist, soms met kunst en vliegwerk, de bal buiten de eigen palen te houden. Voor het publiek was er niet veel meer aan in de tweede helft, de mist was de grote boosdoener en ontnam de supporters een goed zicht op het veld. Ook de meegereisde cameramensen hadden moeite om het spel te volgen en hadden hulp nodig van omstanders om de bal nog enigszins in beeld te krijgen.

Sportlust verloor dus met duidelijke cijfers. Trainer Twisker kon zijn mannen niet aanspreken op de inzet die zij getoond hadden, tenminste dat vond hij. Wel was hij teleurgesteld in de manier waarop de anders zo solide ogende verdediging de eerste twee goals weggaf. Ook het missen van opgelegde kansen was in de ogen van de oefenmeester een min puntje van deze wedstrijd. Wel zei Twisker dat hij niet te lang stil wilde staan bij deze verliespartij, volgende week komt DVS 33 uit Ermelo in Woerden op bezoek en dan moet het elftal er weer staan en de dingen doen waarin zij goed zijn. Dat Sportlust goed kan voetballen is voor iedereen duidelijk, na één verliespartij moeten we niet direct in zak en as zitten. De focus gaat direct op de volgende wedstrijd en we gaan er alles aan doen om daar dan weer een goed resultaat te halen. De wedstrijd tegen DVS ’33 uit Ermelo begint volgende week om 15.00 uur op sportpark Cromwijck.