Sportlust ’46 – DVS ’33 ( 2-0)

Sportlust behaald zakelijke 2-0 overwinning en stijgt naar plaats 3 op de ranglijst.

Sportlust heeft in de tweede thuiswedstrijd van 2023 opnieuw een overwinning behaald. Na de overwinning op RKAV Volendam was het deze keer het Ermelose DVS ’33 die aan het kortste eind trok. In een wedstrijd waarbij beide ploegen elkaar niet veel ontliepen was het Sportlust wat twee maal het net wist te vinden. De goals werden verdeeld over beide helften, de eerste helft scoorde Yuval Checkley en in het tweede bedrijf wist Joshua Patrick de eindstand op het bord te brengen. Trainer Jochem Twisker noemde het een zakelijke overwinning maar zag wel dat zijn ploeg zich prima revancheerde op de nederlaag van de voorgaande week.

Opvallende wissel en vroege goal

Nog voordat de wedstrijd in gang werd gezet moest Sportlust al een wissel toepassen in zijn basisopstelling, doelman Antonioli raakte in de warming-up geblesseerd en kon niet spelen. Stand-in goalie Ho-Chun Ko kreeg luttele minuten voor de aanvang te horen dat hij het doel moest gaan verdedigen en dat deed hij ( op een enkel moment na ) met verve. Het begin liet twee ploegen zien die voorzichtig elkaar aftastte en het was Sportlust die als eerste de schroom van zich af wierp. De gastheren probeerde DVS al in de eerste opbouw onder druk te zetten en dat leverde bij de bezoekers wel wat problemen op. Zo ook in de 9e minuut, het was Mo Bendadi die de bal snel veroverde en na een mooie dribbel de bal met een boog bij de tweede paal wist neer te leggen. De DVS verdediging was uit elkaar gespeeld en het was de inlopende Yuval Checkley die de voorzet in één keer op de schoen nam en de bal hard en onhoudbaar achter doelman Huiskamp wist te schieten. Een mooie opsteker voor de Woerdenaren maar het moest blijven opletten voor de snelle uitvallen van de mannen uit Ermelo. Invaller doelman Ko moest opletten na een terugspeelbal waarbij hij iets teveel tijd nam en de bal bijna verspeelde aan de inlopende spits, gelukkig voor Sportlust liep dit net goed af. DVS ’33 was nog 1 maal dicht bij een doelpunt maar de compleet vrijstaande spits van Wetering kopte de bal over het doel van Ko maar dat had heel anders af kunnen lopen. Duidelijk werd wel in de eerste helft dat beide ploegen organisatorisch de zaken goed voor elkaar hadden, beide aanvalslinies hadden problemen om zich door de verdedigingen heen te voetballen en jammer genoeg waren er dus niet echt veel doelkansen te bewonderen.

Na een uur wedstrijd in slot gegooid.

De tweede helft liet aanvankelijk het zelfde spelbeeld zien, beide ploegen zochten wel de aanval maar konden geen echte kansen creëren. Sportlust was optisch de betere ploeg maar DVS ’33 was nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer maar liep steeds weer tegen een goed spelende Sportlust verdediging aan. Na precies 60 minuten spelen kreeg Sportlust een vrije trap aan de rechterzijde van het veld, 15 meter buiten het strafschopgebied. Mo Bendadi legde de bal op de juiste plek. Nam een aanloopje en wist het speeltuig precies op het hoofd van de inlopende Joshua Patrick neer te leggen. De aanvaller van Sportlust kopte de bal hard en hoog in het doel, doelman Huiskamp voor de tweede maal kansloos en DVS met een nog grotere achterstand achterlatend. Natuurlijk ging DVS nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar het kwam eigenlijk nooit gevaarlijk voor het doel van Sportlust uit. Trainer Twisker zie na afloop nog wel dat hij nooit rustig op de bank had gezeten. “Als de aansluitingstreffer misschien toch valt weet je dat het nog heel moeilijk kan worden”. Die treffer bleef uit mede door een fantastische redding van stand-in goalie Ho-Chun Ko die twee minuten voor tijd een kopbal weergaloos pareerde en daarmee zijn clean sheet  wist te behalen.

Complimenten na de wedstrijd

Zowel Checkley als Ko mochten na de wedstrijd de complimenten in ontvangst nemen van hun medespelers. Beide speelde een goede wedstrijd en ook het publiek was hiervan gecharmeerd waardoor Checkley ook nog eens de titel Man of the Match kreeg toebedeeld. Door de overwinning op DVS ’33 is Sportlust weer op de 3e plaats van de rangschikking beland achter koploper GVVV en achtervolger ACV. Volgende week speelt Sportlust de moeilijke uitwedstrijd in Katwijk tegen FC Rijnvogels, die wedstrijd begint om 14.30 uur en ook dan zal Sportlust er alles moeten doen om een goed resultaat te kunnen boeken.

Opstelling Sportlust’46: Chun Ho Ko, Yuval Checkley, Youri Duisterhof, Sanny Monteiro, Floris Mulder, Martijn Jansen (90’ Thomas Heideman), Joost Screever, Mohammed Bendadi (76’ Remco de Weerd), Zakkaria Issarti, Joshua Patrick, Wessel Meiring (76’ Marley Berkvens).

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tim van de Berg (57’ Gaston Salawiwa), Stijn Schipper, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa (68’ Frank Olijve), Lars Huber (68’ Ali Akla), Jarno Westerman (57’ Omar El Ghazouani), Lars van Wetering, Benjamin Roemeon.

Scheidsrechter: Dhr. J. Besselsen uit Barneveld.

Scoreverloop: 8’ Yuval Checkley 1-0, 61’ Joshua Patrick 2-0.