Sportlust ’46 – RKAV Volendam ( 3-0)

Sportlust legt Volendam over de knie, klimt op naar 3e plaats en heeft koplopers weer binnen schootsafstand.

Sportlust heeft zijn eerste wedstrijd na de winterstop overtuigend weten te winnen. In de inhaalwedstrijd tegen RKAV Volendam waren de Woerdenaren oppermachtig en stuurde het de bezoekers met een ruime 3-0 nederlaag weer richting het IJsselmeer. Het enige dat trainer Jochem Twisker zijn ploeg kon verwijten na de wedstrijd was dat zijn ploeg de nodige kansen mistte, de Woerdense 3e divisie ploeg verzuimde om het vertoonde spel uit te drukken in grote cijfers en het kreeg daarvoor zeker de kansen. Niettemin was de trainer van Sportlust tevreden met de drie punten want zo’n eerste wedstrijd na de winterbreak moet je eerst maar eens weten om te zetten in een overwinning en dat deed Sportlust dus met ruime cijfers en een goede partij voetbal.

Beide ploegen miste de nodige basisspelers. Aan de kant van Sportlust ontbraken de geblesseerde Laurens v.d. Voort en Marley Berkvens terwijl Joshua Patrick en de teruggekeerde Thomas Heideman begonnen op de bank. Ook spits Ahmed al Mahdi moest verstek laten gaan. Sportlust begon goed aan de wedstrijd en had al in de 1e minuut de score moeten openen echter Remco de Weerd ( startend in de basis ) vergat de trekker over te halen. Het was slechts de voorbode voor een fijne pot voetbal want nog geen 3 minuten later was het wel raak. Vanaf het middenveld werd Mo Bendadi de diepte ingestuurd en hij wist de doelman van Volendam wel te verschalken en scoorde dus al vroeg in de wedstrijd de 1-0 voor Sportlust. Hierna bleek al snel dat de Woerdenaren de betere ploeg was, het wist met grote regelmaat van de klok de Volendammers onder druk te zetten en het kreeg in het restant van de eerste helft nog een aantal mooi kansen om de score verder uit te bouwen. Remco de Weerd kreeg nog een aantal mogelijkheden en ook de inzet van Kesley den Haag had een beter lot verdiend. Aan de andere kant was het Volendam dat maar sporadisch kon uitbreken, als dat al gebeurde dan stond de laatste linie, die onder leiding stond van een sterk spelende Abdel Metalsi, zijn mannetje en Sportlust kwam eigenlijk nooit in de problemen. De rust brak dan ook aan met een 1-0 voorsprong en dat gaf de Woerdenaren voldoende vertrouwen voor het tweede bedrijf.

In de tweede helft kwam Volendam iets beter uit de startblokken. Het probeerde Sportlust onder druk te zetten en dat lukte de bezoekers in de eerste 5 minuten aardig. De thuisploeg moest even alle zeilen bij zetten maar nadat de eerste dadendrang van Volendam voorbij was richtte de rood-witten zich weer op en zocht het opnieuw de aanval. In de 53e minuut kreeg Sportlust een cadeautje van Volendam, een toegekende vrije trap in de laatste linie van de bezoekers werd verkeerd genomen. Er was alom verwinning bij Volendam en daar profiteerde Wessel Meiring optimaal van. De watervlugge Woerdense aanvaller pikte de bal op omspeelde de doelman en kon hierna eenvoudig binnen tikken en de stand op een 2-0 voorsprong brengen. Nog was de honger van Sportlust niet gestild en ging het door met aanvallend spel. Dat resulteerde in de 60e minuut wederom in een doelpunt. Meiring werd binnen het strafschopgebied opzichtig aan de arm getrokken en het was voor arbiter Te Kloeze niet moeilijk om deze overtreding om te zetten in een penalty. Mo Bendadi eiste de strafschop op en wist de bal vanaf 11 meter onder de Volendamse goalie door in het net te schieten waarmee de stand op 3-0 kwam. Hierna bleef Sportlust heer en meester in het veld, Volendam wist uiteindelijk maar echt tot twee kansjes te komen en dat waren nog eens schoten van buiten de zestien meter van Sportlust. Aan de andere kant was Sportlust nog wel een aantal keren dicht bij een doelpunt. Invaller Joshua Patrick mocht alleen op de Volendamse doelman af gaan maar faalde in de afronding. Ook Mo Bendadi kreeg nog een dot van een kans maar liet deze onbenut. De score had dus nog veel hoger uit kunnen vallen maar de drie punten bleven op sportpark Cromwijck en uiteindelijk was dat het belangrijkste. Ook Thomas Heideman mocht zijn eerste minuten maken in deze competitie. De van sv Spakenburg teruggekeerde Heideman mocht de plek van Abdel Metalsi in de laatste linie overnemen en op een klein slippertje na speelde Heideman nog een paar fijne minuten mee bij Sportlust.

Door de overwinning van Sportlust klimt de ploeg uit Woerden naar de 3e plaats op de ranglijst en staat het nu op twee punten achterstand op koplopers ACV en GVVV. Volgende week zaterdag mogen alle ploegen weer aantreden voor de tweede helft van het seizoen. Sportlust gaat dan op bezoek bij het lastig te bespelen sv Urk en zal dan zeker ook een goede dag nodig hebben om de punten binnen te halen. De wedstrijd in- en tegen Urk begint om 15.00 uur, de week daarna speelt Sportlust weer een thuiswedstrijd – dan tegen DVS ’33 uit Ermelo en ook die wedstrijd zal om 15.00 uur b