Sportlust ’46 – ASWH (0-0)

Sportlust verdiend niet meer dan één punt en maakt geen gebruik van uitglijden top 4

Sportlust heeft in een zeer saaie wedstrijd tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht slechts 1 punt weten te behalen. Dat ene punt was ook wel echt het hoogst haalbare voor de ploeg van Jochem Twisker, het kreeg in de 2e helft twee dotten van kansen tegen en wist daar pas aan het einde van de wedstrijd iets tegenover te zetten. Even dacht Sportlust de wedstrijd alsnog te winnen maar de treffer in de 82e minuut werd vanwege buitenspel afgekeurd, iets wat na bestudering van de TV beelden overigens geheel onterecht bleek te zijn. Omdat de gehele top vier punten morste in deze speelronde lieten de Woerdenaren de kans aan zich voorbij gaan om door te stomen naar de echte top van de ranglijst.

Over de eerste helft van de wedstrijd Sportlust – ASWH kunnen we snel duidelijk zijn. Beide ploegen speelde een slechte pot voetbal en hielden elkaar vooral op het middenveld in evenwicht. Door een aantal ontbrekende spelers moest Sportlust in een andere samenstelling aantreden, ook het tactische plan werd anders ingevuld en daarmee konden de woerdenaren maar weinig aanvallende acties laten zien. ASWH zette daar met een jonge en gretige groep veel intensiteit tegenover maar ook zij konden in aanvallend opzicht geen potten breken. Beide ploegen grossierden in foute inspeelpasses en dat maakte het kijkspel er ook al niet aantrekkelijker op. Hoewel de spelers hun stinkende best deden leverde dat in het eerste bedrijf geen enkele kans op en moesten de kleumende toeschouwers berusten in een 0-0 stand bij de rust.

Het tweede deel van de wedstrijd gaf een iets meer open beeld te zien. Beide ploegen kropen wat meer uit hun schulp en dat leverde zowaar enkele kansjes op. Het vertoonde spel in de eerste 20 minuten van de tweede leverde nog niet echt hartverwarmende situaties op maar het spel golfde meer op en neer en het werd naar mate de tijd verstreek enigszins levendig. ASWH was de ploeg die als eerste de score had moeten opbreken. Zo’n 25 minuten voor tijd produceerde de bezoekende ploeg voor het eerst een goed lopende aanval. De bal werd vanaf links voor de Sportlust goal gespeeld waarbij de inlopende aanvoerder Ouja de bal voor het intikken kreeg, hij kwam echter verkeerd uit met zijn passen en verprutste daarmee de opgelegde kans. Niet veel later was het opnieuw ASWH wat een niet te missen kans kreeg, opnieuw kon de bal van binnen de zestien zomaar in een bijna leeg doel geschoten worden maar nu was het doelman Antonioli die er precies op tijd nog een handje tegenaan kon krijgen en daarmee de achterstand wist te voorkomen. Vanaf dat moment gooide Sportlust het roer om, het schakelde qua opstelling terug naar het oude vertrouwde recept en wist de bezoekers steeds meer terug te duwen. Het leverde wat kansen op, twee maal was Youri Duisterhof dicht bij een goal (1x met een kopbal – 1x het een schot over de goal ). Zoals reeds eerder gemeld was het Sportlust die wel de bal in het netje kreeg maar het doelpunt werd ( onterecht ? ) afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg zette in de laatste fase van de wedstrijd nog wel aan voor een heus slotoffensief maar het wist de kansjes die het kreeg niet te verzilveren en moest dan ook na het laatste fluitsignaal tevreden zijn met 1 punt. Trainer Twisker sprak na de wedstrijd over een slechte wedstrijd tegen een best wel aardig spelend ASHW. “We hadden de wedstrijd ook zo maar kunnen verliezen en dat gebeurt dan niet waardoor ik best kan leven met een puntendeling” aldus de Woerdense oefenmeester.

Volgende week zaterdag gaat Sportlust op bezoek bij de koploper van de 3e divisie DOVO uit Veenendaal. Deze ploeg is reeds bezit van de 1e periodetitel en staat op een voorsprong van 3 punten ten opzichte van Sportlust. De wedstrijd aan de rode zijde van sportpark Panhuis begint om 14.30 uur en zowel de staf als de spelersgroep kijken uit naar de confrontatie met koploper DOVO.

Sportlust ’46 – ASWH 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Erik ter Brake

Sportlust ’46: Romero Antonioli; Laurens van der Voort (79. Abdel Metalsi), Floris Mulder, Sanny Monteiro; Youri Duisterhof, Zakaria Issarti, Mohammed Bendadi, Joost Screever (64. Marley Berkvens); Joshua Patrick, Ahmed al Mahdi (76. Remco de Weerd), Wessel Meiring (64. Yuval Checkley)

ASWH: Stefan Kok; Jay Brand, Edon Fetahi, Grad Damen, Stefan Watson; Niek den Heeten, Wout Neelen, Samuel van der Velden; Yassin Ouja, Ray Versluis (76. Mirac Akdeniz), Mohamed el Kharbachi