Sportlust ’46 – TOGB

Sportlust uit negatieve spiraal door zeer verdiende overwinning.

Door een dik verdiende 2-0 overwinning op TOGB heeft Sportlust de negatieve spiraal van de afgelopen weken doorbroken. Sportlust liet eindelijk weer eens zien waartoe het in staat is en speelde met name in de eerste helft een puike partij voetbal. Het plezier spatte van de ploeg af, iets wat trainer Jochem Twisker voor de wedstrijd als opdracht had meegegeven. Ook het scoreverloop hielp de Woerdenaren om weer eens een driepunter bij te schrijven. Na weken van tegenvallers en slecht voetbal konden de spelers van Sportlust eindelijk weer eens met een glimlach van het veld af stappen.

Snel op voorsprong.

Sportlust begon zeer goed aan de wedstrijd, het speelde vanaf het eerste fluitsignaal echt om te winnen en zette TOGB direct fel onder druk. Dat leverde in de 7e minuut al een voorsprong op. Groothusen werd de diepte ingestuurd, zijn schot werd in eerste instantie nog gestuit door doelman Zwarteveld maar hij moest wel een rebound toestaan en Ahmed al Mahdi was er als de kippen bij om deze hoog en hard in de touwen te jagen. Een mooie opsteker voor de gastheren al had de voorsprong direct na de aftrap nog opgehoogd moeten worden. Opnieuw Groothusen dook op voor de goal van TOGB en opnieuw wist de spits van Sportlust zijn kans niet te verzilveren. Hierna hield Sportlust het initiatief in de wedstrijd, het was de betere ploeg en het leek een kwestie van tijd voordat ze opnieuw tot scoren zouden komen. Slechts 1 keer kon TOGB iets van zich afbijten. Uit een corner viel de bal binnen de vijf meter plots voor de voeten van een aanvaller van TOGB maar die maaide compleet over de bal en verspeelde daarmee de kans op de gelijkmaker. Voor de rest van de eerste helft was Sportlust de bovenliggende partij, het speelde met de tegenstander en wist enkele mooie aanvallen op te zetten waaruit in eerste instantie geen goals vielen. Dat gebeurde wel in de 44e minuut, een fantastisch combinatie tussen Mo Bendadi en Redouan Hazzat binnen de zestien meter van TOGB werd door Hazzat met een bekeken schot omgezet tot een goal en dus kon Sportlust met een 2-0 voorsprong de thee op gaan zoeken.

Controle over de wedstrijd en een zakkend tempo.

De tweede helft van de wedstrijd was voor het publiek minder leuk. Sportlust pakte de controle over de wedstrijd en omdat TOGB nauwelijks iets kon uitrichten werd het spel minder snel, minder hectisch, en het leverde niet zoveel kansen meer op in vergelijking met het eerste bedrijf. Sportlust bleef de betere ploeg, was vele malen meer in balbezit en het wist TOGB met speels gemak onder de duim te houden. Echte grote kansen waren er niet meer te zien op sportpark Cromwijck, maar vermeldingswaardig is nog wel de poging van invaller Soufiane Laghmouchi. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal probeerde hij de bal nog met een prachtige hakbal in de hoek van de TOGB goal te plaatsen, jammer genoeg miste hij het doel op een haar na want dat had toch een mooi sluitstuk geweest van een wedstrijd waarbij Sportlust zichzelf een enorme dienst bewees door weer eens als overwinnaar van het veld af te stappen.

Kloetinge uit

Sportlust speelt volgende week zaterdag de verre uitwedstrijd in en tegen Kloetinge. De wedstrijd in Zeeland begint dan om 15.00 uur en hopelijk kunnen de mannen uit Woerden daar weer een leuk potje voetbal op de mat gaan leggen.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen!

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.