vv Kloetinge – Sportlust ’46

‘Luctor et Emergo” ( Ik worstel en kom boven )

De spreuk onder het wapen van Zeeland werd door v.v. Kloetinge maar weer eens naar boven gehaald. In de wedstrijd tegen Sportlust was de ploeg uit Zeeland in de eerste helft duidelijk de mindere ploeg en hadden de Woerdenaren eigenlijk op voorsprong moeten komen. In het tweede bedrijf stroopte de Zeeuwen de mouwen op ( terwijl Sportlust niet meer thuis gaf ) en wist het op strijd en inzet een 3-0 overwinning te behalen.

Sportlust bovenliggende partij in rommelige eerste helft.

Sportlust wist zich in de eerste 20 minuten van de wedstrijd als eerste te ontworstelen aan een rommelige partij voetbal. Beide ploegen leden veel balverlies en daarom viel er voor het publiek niet veel te genieten. Na 20 minuten wist Sportlust zich als eerste aan het vele balverlies te ontworstelen en bouwde het langzaam maar zeker aan een veld overwicht. Het leverde Sportlust niet veel kansen op al was Terence Groothusen dicht bij een doelpunt maar zijn schot belandde op de paal. Sportlust probeerde Kloetinge al vroeg onder druk te zetten en daarmee had de thuisploeg het nogal moeilijk. Het kwam maar sporadisch van eigen helft en creëerde in de eerste helft geen enkele kans. Sportlust doelman Antonioli kreeg in het eerste bedrijf geen enkel schot op doel te verwerken terwijl Sportlust aan de andere kant zich wel wat kansjes verschafte maar het gebrek aan het afmaken van kansen ( zoals eigenlijk al het hele seizoen ) brak ook nu de Woerdenaren weer op. Dat beide ploegen bij de rust de kleedkamers op zochten met een 0-0 stand verbaasde eigenlijk niemand.

Worstelend boven komen.

Hoe anders was de tweede helft. Kloetinge stroopte de mouwen op en trok vanaf het eerste fluitsignaal van de matig leidende scheidsrechter de Vries ten aanval en zette Sportlust onder druk. In eerste instantie leek Sportlust daar wel bestand tegen te zijn maar in de 58e minuut was het de thuisploeg die toch op voorsprong wist te komen. Vanuit een vrije trap was het Doesburg die geheel vrijstaand achter de verdediging van Sportlust wist te komen en de bal eenvoudig de bal met het hoofd in het doel wist de brengen. Sportlust probeerde direct daarna de bakens te verzetten maar kwam binnen 5 minuten thuis van een koude kermis. Eerst was het Thomas Heideman die uitgleed, daarna gleed ook Martijn Jansen weg waardoor het in de 63e minuut voor Dijkstra makkelijk werd gemaakt de score te verdubbelen. Een zware tegenvaller voor de gasten uit Woerden, ze probeerden het nog wel maar het ontbrak echter aan strijd en passie bij Sportlust. De strijd en passie was er wel bij Kloetinge, zij bleven ten aanval gaan en dat leverde zowaar in de laatste minuut van de wedstrijd nog een goal op. Invaller van Herwijnen schoot de 3-0 binnen en liet Sportlust met een enorme kater beginnen aan de lange busreis naar huis.

Twisker furieus.

Na de wedstrijd was trainer Jochem Twisker furieus. “Opnieuw geven ze het in de tweede helft helemaal weg, iets wat steeds weer terug komt in dit seizoen” waren de woorden van de Woerdense trainer. “Ze denken dat ze een wedstrijd op halve kracht kunnen winnen maar je moet er gewoon hard voor knokken en dat hebben ze wederom nagelaten” aldus de zichtbaar boze trainer.

Vrij weekend en daar een thuiswedstrijd.

Volgend weekend is Sportlust vrij, dat heeft natuurlijk allemaal te maken met Koningsdag. De week daarop ( zaterdag 4 mei ) speelt Sportlust de thuiswedstrijd te AWC uit Wijchen, de wedstrijd op sportpark Cromwijck begint dan om 15.00 uur.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.