Sportlust ’46 – s.v. A.W.C.

Sportlust heeft geen kind aan s.v. AWC

Sportlust heeft zijn thuiswedstrijd tegen het in degradatie nood verkerende s.v. AWC uit Wijchen eenvoudig met 2-0 weten te winnen. De gastheren waren de gehele wedstrijd de veel betere ploeg en hadden wellicht een veel hogere score kunnen behalen als ze echt op scherp hadden gestaan. Nu was het Mo Bendadi die net voor rust de 1-0 kon maken en dezelfde Bendadi stond in de 2e helft aan de basis van een wonderschone goal van Redouan Hazzat. Zonder ook maar 1 keer echt in de problemen te komen won de ploeg van Jochem Twisker dus met 2-0 en wist het met de nodige comfort de zeperd van twee weken daarvoor weg te spelen.

AWC duidelijk afgereisd naar Woerden voor 1 punt.

Al direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Stegeman werd duidelijk dat AWC voor 1 punt naar Woerden waren gekomen. De ploeg uit Wijchen trok zich massaal terug wanneer Sportlust in balbezit was en het trok een waar scherm op voor het eigen doel. De opdracht van de Woerdenaren werd er niet eenvoudiger op, het moest door een snelle balcirculatie de hechte verdediging van AWC uitspelen om van daaruit kansen creëren. Sportlust was heer en meester in het veld, had veruit het meeste balbezit maar kon zich steeds weer geen vrije doorgang verschaffen naar het doel van AWC. Steeds weer liepen de rood-witten tegen een muur van AWC spelers aan het had het moeite om echte mogelijkheden te creëren. Een aantal keren kwam de thuisploeg wel gevaarlijk voor de goal maar het juiste moment om doeltreffend af te ronden bleef maar uit. AWC zette hier echt helemaal niets tegenover, de ploeg die echt nog strijd om de punten was in de opbouw vaak zo slordig dat het Sportlust lukte om de bal lange tijd al vroeg te onderscheppen. Het enige wat overbleef voor de ploeg uit Wijchen was het tegenhouden van weer een Sportlust aanval. Dat lukte wonderwel bijna tot aan de rust maar in de laatste minuut van het eerste bedrijf was daar opeen Mo Bendadi die na de zoveelste aanval de bal nu wel goed voor de voeten kreeg en op fraaie wijze Sportlust op voorsprong wist te brengen. Een mooi moment zo net voor rust maar het had eigenlijk al veel eerder en veel vaker moeten scoren.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft.

De verwachting was dat AWC in de tweede helft de verdedigende stellingen zou verlaten en op zoek zou gaan naar minimaal een gelijkmaker, een punt waar zij zoveel behoefte aan hebben maar de realiteit was anders. De bezoekers hielden de meeste spelers achter de bal en het werd door Sportlust ver achteruit gedrukt zodat opnieuw de zestien meter van AWC vol stond met eigen spelers. Het was dus opnieuw aan Sportlust om zich daar doorheen een weg te banen op weg naar een goal. Het kreeg net als in de eerste helft weinig kansen om doeltreffend af te ronden al moesten de gasten wel steeds vaker toestaan dat doelman v.d. Groes onder vuur werd genomen. Tot aan de 70e minuut wist de doelman van AWC alles te pareren wat hij te verwerken kreeg maar het was Redouan Hazzat die door het centrum van de verdediging een combinatie opzette met Mo Bendadi. De twee roodhemden speelde daarmee een gat in de AWC muur, omspeelde de doelman en wisten ze op zeer fraaie wijze de score te verdubbelen. Zeer terechte voorsprong natuurlijk maar vanaf de zijlijn leek het vaak op een gezapig potje zomeravond voetbal terwijl het zoveel mooier had kunnen uitpakken. Nu bleef de 2-0 overwinning eenvoudig staan en moesten de spelers en begeleiders van AWC met een gebogen hoofd terug naar Wijchen, voor hen breken er nog een paar spannende weken aan in de strijd tegen degradatie en wie weet moeten ze zich nog wel veilig gaan spelen via de nacompetitie. Voor Sportlust is er geen enkele prijs meer te winnen, het speelt nu alleen nog maar voor de winst in de resterende 3 wedstrijden. De winst op AWC doet Sportlust wel goed en laten we hopen dat de mannen van Twisker het goede gevoel nog 3 wedstrijden lang kunnen volhouden, dan sluiten ze de competitie toch nog goed af en kunnen alle ogen gericht worden op het volgende seizoen.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen!

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.

Verslag: Willem Cnossen