v.v. UNA – Sportlust ’46

Sportlust behaald zeer terechte overwinning bij v.v. UNA

Sportlust heeft op bezoek bij v.v. UNA een zeer terechte overwinning behaald. ( 1-2 ) De ploeg van Jochem Twisker was over de hele wedstrijd de betere ploeg, het speelde de meeste kansen bij elkaar en had het meeste balbezit. In de eerste helft was het Mo Bendadi die Sportlust op voorsprong wist te zetten en nadat UNA in de tweede helft langszij was gekomen was het aanvoerder Martijn Jansen die 7 minuten voor tijd alsnog de overwinning wist veilig te stellen.

Sportlust heer een meester in eerste bedrijf.

Hoewel er voor beide partijen niets meer op het spel stond maakten de 22 spelers er in de eerste helft een onderhoudend potje voetbal van. Sportlust was daarin de betere ploeg en UNA hanteerde de tactiek van het opvangen van de tegenstander op eigen helft en dan proberen in de counter of vanuit de omschakeling  Sportlust te verrassen. Sportlust had het meeste balbezit en probeerde met aanvallen via de zijkant van het veld gevaarlijk te worden. Een aantal keren lukte dat prima via Martijn Jansen en Kesley den Haag maar de mannen uit Veldhoven kwamen niet echt in de problemen. Er waren ook een paar schietkansjes vanuit het midden te bewonderen maar veelal mistte de schoten kracht en juiste richting. Dat veranderde in de 34e minuut toen Mo Bendadi op het middenveld geheel vrijstaand de bal kreeg aangespeeld. Mo bedacht zich geen moment en vanaf 30 meter van het doel schoot hij de bal over de iets te ver voor zijn goal staande doelman Stoskovic. Een werkelijk prachtig schot waarbij de bal precies op tijd daalde en daardoor net onder de lat in het net plofte. Een mooie beloning voor Sportlust voor het overwicht wat ze hadden gecreëerd in de wedstrijd. Aan de andere kant mocht Sportlust net voor rust ook nog een keer de handen dichtknijpen dat de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen maar Rens Boer, die tussen de palen de plaats van Romero Antonioli mocht innemen, hield zijn doel schoon en dus ging Sportlust met een voorsprong naar de thee.

Opnieuw niet goed uit kleedkamer.

Zoals we al vaker hebben gezien dit seizoen kwam Sportlust opnieuw niet goed uit de kleedkamer. Het waren de Woerdenaren die nu UNA wilde opvangen op eigen helft en waren daarbij in het eerste kwartier nogal gemakzuchtig en verspeelde bij tijd en wijlen zeer onnodig de bal. UNA zag het aan en wist dat het Sportlust met het vertoonde spel in de problemen kon brengen en dat lukte dan ook in de 58e minuut. Een snelle aanval over links, een perfecte voorzet op de lange van Schoonhoven en een keiharde kopbal later stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Goed herpakken brengt de overwinning.

Gelukkig wisten de mannen van Twisker na de tegentreffer zich snel te herpakken en konden ze het spel meer en meer naar zich toe trekken. De rollen waren weer omgedraaid, Sportlust zocht weer de aanval en UNA werd weer in de verdediging geduwd. Dat leverde Sportlust een aantal goede kansen op, zo waren Mo Bendadi (schot naast de goal) en Martijn Jansen (gemiste kopbal) heel erg dicht bij de tweede treffer. Ook de goed ingevallen Soufiane Laghmouchi was dicht bij een treffer maar de stand bleef tot aan minuut 83 op het bord staan. Een hoge voorzet belandde toen op het hoofd van Laghmouchi, hij kopte de bal naar de inlopende Martijn Jansen die de bal net voor de uitkomende UNA doelman over hem heen tikte en de bal voor de tweede keer in het doel van UNA deed belanden. Sportlust trachtte in de laatste 5 minuten de verdedigende linies dicht te houden, dat lukte vrij eenvoudig maar het moest vooral doelman Rens Boer bedanken dat hij de inzet van UNA aanvoerder Boogers op een voortreffelijke wijze wist te pareren. De vrije kans van Boogers had zomaar twee minuten voor tijd de gelijkmaker kunnen betekenen maar Boer liet zijn ontegenzeggelijke talenten zien en hield voor Sportlust de overwinning vast.

Van Brabant naar Zeeland.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust zijn laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Hoek. De verre uitwedstrijd in Zeeuws Vlaanderen begint om 18.00 uur en zal live te volgen zijn bij Sport Inside.

Doe ook weer mee na de wedstrijd met de verkiezing Sport Inside Speler van het seizoen !

Stuur de naam van uw Man of The Match naar info@sportinside.tv  dit kan nog tot maandagavond 18.00 uur.