Sportlust ’46 – Sparta Nijkerk

Sportlust ziet koploperspositie verdwijnen aan de horizon

Sportlust is in de wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk tegen een 0-2 nederlaag aan gelopen. Door dit resultaat hebben de Nijkerkers een gat geslagen met Sportlust en zullen de Woerdenaren vanuit de wachtkamer terug moeten komen. De wedstrijd tussen de nummers 1 + 3 was niet wervelend, het was een wedstrijd waarbij beide ploegen de tegenpartij fouten liet maken om daar vanuit zelf tot scoren te komen. Jammer was dat het scheidsrechter Paarhuis was die met zijn beslissingen veelal een hele grote stempel zette op deze wedstrijd.

Sportlust begon de topper tegen Sparta Nijkerk erg goed, het speelde fel en legde de bezoekers hun wil op. Veel kansen leverde dit niet echt op al was de thuisploeg via Martijn Jansen binnen het kwartier heel dicht bij de openingstreffer, zijn inzet verdween echter net langs de verkeerde kant van de paal. Sparta Nijkerk stelde daar weinig tegenover tot aan de 18e minuut. Uit de eerste echt goed lopende aanval wisten de gasten tot scoren te komen. Een lange bal vanuit de achterhoede werd niet helemaal juist op waarde getaxeerd door Floris Mulder, hij probeerde de bal nog wel weg te koppen maar verlengde nu de bal naar de geheel vrijstaande Plet. Plet op zijn beurt had tijd en ruimte genoeg om de bal voor het Sportlust doel te brengen waar in de ogen van scheidsrechter Paarhuis een overtreding werd begaan door Thomas Heideman. De leidsman floot, legde de bal op de penaltystip en toonde Heideman de rode kaart. In mijn ogen een dubbele straf voor een niet eens zo’n zware overtreding. Later na de wedstrijd is er door velen nog gesproken over deze beslissing. Hoe zo een dubbele straf ? In minuut 10 werd Mo Bendadi keihard aangepakt door Donny v.d. Wal en hij kwam er mee weg zonder ook maar een enkele opmerking van Paarhuis. Werd hier gemeten met 2 maten ? De toegekende strafschop werd door Arens benut en Sportlust mocht in ondertal op jacht gaan naar de gelijkmaker. Het restant van de 1e helft was het de thuisploeg die de zaken energiek aanpakte, kreeg het enkele mogelijkheden vanuit corners en wist het Sparta Nijkerk vaak met de rug tegen de muur aan te duwen. Doelpunten leverde het niet op en zodoende gingen de mannen van trainer Loenen rusten met een 0-1 achterstand.

Er voor zorgen dat je lang in de wedstrijd blijft en dan hopen op een paar kleine kansjes aan het einde van de wedstrijd, dat was de opdracht van Loenen aan zijn spelers. Sportlust deed het met 10 man ook goed aan het begin van de tweede helft. Zelf creëerde het zich geen kansen maar het gaf ook geen grote kansen weg, het bleef dus in de wedstrijd. Tot aan minuut 60, op dat moment maakte de Sportlust verdediging een kapitale fout en deze werd dan ook direct vakkundig afgemaakt. ( doelpuntenmaker: Burgerhout ) De wedstrijd was min of meer gespeeld, het Sportlust 10 tal probeerde het wel maar kwam toch zelden in de buurt van het vijandelijke doel. Opvallend was ook dat leidsman Paarhuis de wedstrijd vaak dood floot bij ieder klein wissewasje. Floot de man dan wist je van tevoren dat de bal toegekend zou worden aan Sparta Nijkerk. Ik moet de beelden nog terugkijken maar ik denk dat Sportlust de hele wedstrijd niet meer dan 8 vrije trappen kreeg toegekend, de rest ging naar Sparta Nijkerk en ik kan u vertellen ….. dat waren er véél meer !

Sparta Nijkerk ving de gastheren goed op, de ruimte die Sportlust steeds vaker toestond in de verdediging werd door hen nog een aantal keren goed gebruikt. Zeker twee had Sparta Nijkerk kunnen toeslaan maar dat gebeurde niet. Aan de andere kant was het invaller Rick Wils die nog wel tot scoren wist te komen maar zijn prachtige kopbal in de kruising werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Na het laatste fluitsignaal liepen de spelers van Sportlust met gebogen hoofden naar de kleedkamer. Ze hadden veel van deze wedstrijd verwacht maar het was duidelijk dat ze eigenlijk al in de 18e minuut ( penalty + rode kaart ) bezig waren geweest aan een haast onmogelijke opdracht.

Rest mij eigenlijk nog 1 ding te noemen: ik vond het spel van middenvelder Mike Verhagen zeer opvallend. Mike, veel blessures gekend, stond weer eens in de basisopstelling en deed dat zeer goed en met veel inzet & passie. Een lust voor het oog om hem te zien spelen op die positie. Top.

Volgende week speelt Sportlust de uitwedstrijd tegen het Heemskerkse Odin ’59, daar zal de ploeg van trainer Loenen op zoek moeten gaan naar een driepunter; 1. Om het goede gevoel weer terug te krijgen. 2. Om niet verder achterop te raken bij de bovenste plaatsen. We gaan er vanuit dat we volgende week weer een spannende pot kunnen gaan beleven.