Odin’59 – Sportlust ’46

Sportlust verspeelt 2 hele dure punten bij Odin ‘59

Dat Sportlust ’46 de laatste weken niet in de grootste vorm steekt is wellicht een understatement maar daar leek zaterdag in de uitwedstrijd tegen Odin ’59 een kentering in te komen. Nadat de ploeg van trainer Loenen op een 2-0 voorsprong was gekomen leken de Woerdenaren de wedstrijd gemakkelijk te kunnen uitspelen maar niets was minder waar. Odin ’59 uit Heemskerk perste er nog een slot offensief uit en kwam ver in blessuretijd nog bij Sportlust langs zij en daarmee verspeelde de ploeg uit Woerden 2 hele dure punten.

Trainer Patrick Loenen had noodgedwongen enkele wijzigingen moeten doorvoeren in zijn basis elf, Thomas Heideman was na zijn rode kaart van vorige week geschorst en Wessel Meiring & Mike Verhagen moesten verstek laten gaan vanwege blessures. Roy Rondeltap had wederom de voorkeur gekregen boven Romero Antonioli.

De Woerdenaren werden direct in de 1e minuut al wakker geschud door Odin, vanuit één van de eerste aanvallen was het El Mahdi die alleen op doelman Rondeltap mocht gaan en gelukkig wist deze de bal buiten de palen te houden. De toon was gezet en Sportlust pakte hierna de zaken goed op. Het zette de gastheren al heel vroeg onder druk, moesten veel energie in de wedstrijd leggen om zodoende Odin niet de kans te geven om nogmaals bij het Woerdense doel te kunnen verschijnen. Dat lukte goed, Sportlust was de betere ploeg en wist langzaam te bouwen aan een veldoverwicht. Dit resulteerde in de 28e minuut in een voorsprong voor de bezoekers. Bendadi werd op links weggestuurd en wist de bal met een strakke voorzet bij Mark v.d. Weijden te brengen die geen enkele moeite had om de bal achter doelman Meendering in het net te laten ploffen. Een goede opsteker voor de Woerdenaren en zij gingen door op de ingeslagen weg, het zette de thuisploeg fel onder druk en kwamen eigenlijk niet of nauwelijks in de problemen. 1 Keer moest Sportlust toch even slikken – een overtreding van Aaron Sieders binnen de beruchte lijnen had ook zo maar een penalty kunnen opleveren maar gelukkig besloot leidsman Tissingh het te laten lopen en hielp Sportlust daarmee aan de 1-0 voorsprong bij  de rust.

Het tweede bedrijf begon eigenlijk zoals het eerste bedrijf was geëindigd. Sportlust was de betere ploeg, had veel meer balbezit en het wist de thuisploeg zijn wil op te leggen. Het leverde een aantal kansen op, Martijn Jansen kreeg een grote kans maar zijn inzet verdween net over het doel van Odin heen. Toch was het Sportlust wat nog binnen het uur de score wist te verdubbelen. Mark v.d. Weijden werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald en de daarop volgende penalty werd door hem zeer beheerst binnen geschoten. Sportlust leek op rozen te zitten maar bracht zichzelf in de problemen in de 79e minuut. Vanuit een vrije trap werd de bal hoog het strafschopgebied van Sportlust ingebracht, Rondeltap bleef staan op de lijn en dat gaf Willemse de kans om de bal met het hoofd te verlengen tot in het doel. Na de wedstrijd gaf trainer Loenen aan dat dit het kantelpunt in de wedstrijd betekende. “Als die bal er niet in gaat dan houdt je de tegenstander op afstand en is de wedstrijd gelopen. Nu gaf je Odin ’59 weer het idee dat er iets mogelijk was en dat is je opgebroken” zo verklaarde hij. In de laatste 10 minuten gebeurde er nog van alles, invaller Daniël van Warven leek de beslissende 3-1 te maken maar zijn indraaiende bal bij de tweede paal werd subliem verwerkt door de doelman van Odin. Ver in de blessuretijd ( +6 ) sloeg dan het noodlot voor Sportlust alsnog toe. Vanuit een vrije trap werd de hoog indraaiende bal in eerste instantie nog wel weggekopt door de Sportlust verdediging maar de bal belandde wel op de voet van Niels Jager die met een volley de bal achter de verbouwereerde Rondeltap schoot.

Al met al dus een nare en onnodige afloop van deze wedstrijd. De teleurstelling aan Sportlust zijde was groot. Veel tijd om hierover na te denken is er niet want a.s. dinsdag staat er al weer een volgende competitiewedstrijd op het programma. Dinsdagavond komt v.v. Staphorst op bezoek in Woerden en dan zullen de mannen van trainer Loenen er weer moeten staan, de wedstrijd begint dan om 20.00 uur. Op zaterdag 19-3 is dan al weer de volgende wedstrijd t.w. tegen Excelsior ’31 uit Rijssen, die wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark Cromwijck. Een heel pittig programma voor de Woerdenaren maar we zijn er van overtuigd dat de ommekeer binnen handbereik is en dat de resultaten weer in het voordeel van Sportlust zullen uitvallen.

12-03-2022ACVSteDoCo1 – 0
12-03-2022AjaxBarendrecht0 – 3
12-03-2022Excelsior’31Staphorst2 – 0
12-03-2022FC LisseTer Leede3 – 0
12-03-2022GoesVVSB0 – 3
12-03-2022Harkemase BoysHoek1 – 2
12-03-2022ODIN 59Sportlust ’46 12 – 2
12-03-2022VVOGDVS’33 Ermelo0 – 2