Sportlust ’46 – FC Lisse (0-2)

‘Clown Roeleveld’ veroordeeld Sportlust ’46 tot na-competitie.

Als je in een wedstrijdverslag veel spreekt over de arbiter van dienst dan geeft dat op voorhand al te denken. Als clubman kijk je zeker door een gekleurde bril maar zaterdag waren zowel vriend als vijand het er over eens: scheidsrechter Roeleveld maakte er tijdens de topper tussen Sportlust ’46 en FC Lisse een verschrikkelijke puinhoop van. De kaartenstrooier uit Mijdrecht gaf in totaal 16 kaarten en zorgde er persoonlijk voor dat Sportlust ’46 de gehele wedstrijd tegen een meerderheid moest strijden. Natuurlijk kent een topper de nodige spanning en beleving in het veld maar wat deze pannenkoek er van bakte was wel heel erg stuitend. Het mag duidelijk zijn dat de KNVB alle beelden nog maar eens goed moet analyseren, deze man kan dit niveau totaal niet meer aan en de scheidsrechterbazen moeten zich achter de oren krabben of hun besluit om Roeleveld op deze topper te zetten écht wel de juiste is geweest.

De topper in de 3e divisie begon van twee kanten erg voorzichtig, beide ploegen keken in de eerste 10 minuten de kat uit de boom. Het was Sportlust ’46 dat als eerste de schroom van zich afwierp en de koploper bestookte met een paar goede aanvallen. Mark v.d. Weijden kreeg de eerste grote kans maar hij kreeg op het beslissende moment de bal net niet lekker mee en Perez Stoof van FC Lisse kon op het laatste moment nog redding brengen. Niet veel later kreeg Sportlust opnieuw een mega kans maar het schot uit de tweede lijn van Den Haag scheerde rakelings over het doel van doelman Cummins heen. Aan de andere kant beet FC Lisse ook een paar keer van zich af maar de koploper kon niet echt tot grote kansen komen.

In de 28e minuut sloeg de vlam in de pan en begon de circusact van ‘clown Roeleveld’. FC lisse zocht vanaf het middenveld met een lange bal de aanval, het was Kesley den Haag die dit doorzag en zich tussen de bal en de inkomende speler van FC Lisse wist te manoeuvreren. Den Haag kreeg hierbij een duidelijke zet in de rug maar probeerde op de been te blijven en raakte daardoor de bal met de hand. Roeleveld floot voor de overtreding en toonde den Haag de rode kaart. De boel ontplofte, spelers ageerde heftig tegen de leidsman en tegen de dichtstbijzijnde assistent, dat leverde veel commotie op. Bendadi kreeg alsnog geel en toen assistent-trainer Martijn Smaling zich langs de zijlijn meldde kreeg deze ook nog eens de rode kaart voor getoverd. Al met al een heel circus om niets, de leidsman had de eerste overtreding moeten bestraffen ( duw in de rug ) en dan was alles opgelost geweest maar nee… Roeleveld wilde persé de hoofdrol en die pakte hij dan ook. Uit de vrije trap die volgde was het de jarige doelman Antonioli die met een fantastische redding de nul wist te houden en ook bij de volgende aanval van FC Lisse was het de keeper die met een geweldige parade de bal onder de lat vandaan wist te tikken en zodoende keerde de rust enigszins weer terug in het veld. In het restant van het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, FC Lisse probeerde het overtal in spelers te benutten maar de thuisploeg rechtte de rug en de rust werd dan ook met een 0-0 stand bereikt.

In het tweede bedrijf ging de act van Roeleveld gewoon verder. Zonder dat er ook maar enige sprake was van grof en ruw spel bedacht de leidsman bij iedere overtreding dat dit bestraft moest worden met een kaart. Al wapperend probeerde de scheids de wedstrijd in zijn greep te krijgen maar dat lukte hem nimmer. Trainer Patrick Loenen had zijn 10 tal in de kleedkamer voorgehouden dat zij zeker tot minuut 80 de nul moesten houden, daarna zou de angst wellicht toeslaan bij FC Lisse en kon de thuisploeg vanuit een counter alsnog toeslaan. Dit mislukte jammer genoeg, de eerste grote kans voor FC Lisse was er in de 55e minuut. Jaap Zwetsloot kon alleen doorgaan op doelman Antonioli maar hij schoot tot grote ontzetting de bal langs de verkeerde kant van de paal. Nog geen vijf minuten later was het wel raak voor de koploper, nu was het Toon Zwetsloot die oog in oog kwam te staan met de Sportlust goalie maar hij wist met een bekeken tikje de bal langs Antonioli in het doel te spelen. Sportlust moest aan de bak, het moest komen en gaan voor minimaal de gelijkmaker. De ruimtes werden dan ook groter en hoe de Woerdenaren het ook probeerde, steeds stond de Lisser verdediging op zijn post en vooral doelman Cummins was een grote sta in de weg voor de rood hemden. Terwijl het gewoon doorregende met kaarten wist FC Lisse steeds beter om te gaan met de aangeboden ruimtes en bleef het de bovenliggende partij. Tegen het eind van de wedstrijd wisselde Loenen nog een paar keer aanvallend om toch nog mogelijk tot scoren te brengen maar FC Lisse wachtte geduldig om de beslissende mogelijkheid en die kwam er dan ook in de blessuretijd. Opnieuw was het Jaap Zwetsloot die een grote kans kreeg en deze keer benutte hij hem wel en gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Na de wedstrijd blikte aanvoerder Nick Verhagen terug op de wedstrijd. Enigszins teleurgesteld vertelde hij dat de titel verder uit zicht is dan van tevoren. Praten met de scheids was onmogelijk in het veld, de man liet zich van zijn autoritaire kant zien en was bepalend voor de wedstrijd. Verhagen gaat wel uit van een zo hoog mogelijke eindklassering in de 3e divisie, dat levert dan wellicht een voordeel op in de nacompetitie. Trainer Loenen was duidelijk over de wedstrijd: “We hebben de hele wedstrijd tegen een overtal gestreden, we hebben het écht heel goed gedaan maar tegen dit overtal was niet op te boksen”. Over de scheidsrechter had Loenen voldoende aan 1 woord – “wat een clown zeg” ! Sportlust gaat zich dus opmaken voor de nacompetitie, Loenen gaat iedereen proberen fit te krijgen en de schorsingen die na deze wedstrijd volgen weg te werken. “Eigenlijk had ik helemaal geen zin in de nacompetitie maar het kan toch niet zo zijn dat deze clown onze hele seizoen in 90 minuten naar de knoppen helpt ?” “Alleen daarom al wil ik knallen in de nacompetitie en gaan we er alles aan doen om toch het seizoen met een prijs af te sluiten” besloot Loenen zijn betoog.

Na een bewogen wedstrijd willen we vanaf onze zijde FC Lisse feliciteren met hun overwinning, hun naderende kampioenschap en wensen hen heel veel succes in de 2e divisie !

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SteDoCo op het programma, de wedstrijd in Hoornaar begint om 14.30 uur en daar begint voor Sportlust dus de voorbereiding op het toetje van de competitie.