HSV Hoek – Sportlust ’46 > 07-05-2022

Sportlust ’46 behaald prima overwinning bij moeilijk te bespelen HSV Hoek ( 4-0 )

Sportlust ’46 heeft op bezoek bij HSV Hoek een duidelijke 4-0 overwinning geboekt. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen werd vooraf gezien als een moeilijk te bespelen elftal en als een team wat alle andere ploegen in de problemen kon brengen. Deze problemen kwamen er niet voor Sportlust ’46, integendeel – de ploeg van trainer Patrick Loenen speelde met name in de eerste helft een puike pot voetbal en nam al voor de thee een beslissende 3-0 voorsprong. Het 2e bedrijf was voetballend wat minder maar door vlak voor tijd de 4e treffer binnen te schieten sloten de Woerdenaren toch met een goed gevoel de wedstrijd af en konden zij met een heel fijn gevoel de thuisreis van ruim 2 uur naar Woerden weer aanvaarden.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen HSV Hoek wist trainer Patrick Loenen al te melden dat dit een hele, hele belangrijke wedstrijd zou gaan worden. Bij winst zou je mee blijven doen in de titelrace, bij verlies zou je afhaken en de wedstrijd tegen FC Lisse ( aankomend weekend ) zou dan heel veel glans verliezen. Het lukte Sportlust dus om een overwinning te boeken en dat ging eenvoudiger als dat men vooraf gedacht had.

In het begin van de wedstrijd bleek al snel dat Sportlust meer in bal bezit was, het de wedstrijd mocht bepalen en dat de gastheren en via snelle uitbraken gingen proberen om Sportlust in de problemen te brengen. De laatste linie uit Woerden was oplettend genoeg om snelle uitbraken te verhinderen en zodoende kon Sportlust steeds verder bouwen aan een overwicht. De eerste kans was dan ook voor de Woerdense ploeg, uit een voorzet viel de bal plotseling voor de voeten van Mo Bendadi, hij stond op randje zestienmetergebied vrij en haalde direct uit maar de bal verdween net over de doellat heen. Bendadi had hierna een grote rol in de voorsprong die Sportlust nam. Bij de 1e goal van Mark v.d. Weijden werd Bendadi op links weggestuurd, zijn bal aanname was fantastisch en hij zag direct daarna de vrij komende v.d. Weijden in scoringspositie komen. De voorzet was op maat en v.d. Weijden score met een schot in de 27e minuut de 0-1. Een kleine 10 minuten later waren het wederom dezelfde hoofdrolspelers die de score wisten te verdubbelen. Bendadi kapte zich op mooie wijze vrij om een hoge voorzet te geven, Mark v.d. Weijden schatte die voorzet op juiste waarde in en kopte de bal diagonaal langs de kansloze Hoek doelman in het net en zorgde daarmee in de 36e minuut voor een 0-2 voorsprong. Nog was de honger van Sportlust niet gestild, vlak voor rust wist Zakaria Issarti in een duel aan de zijlijn de bal net binnen het speelveld te houden. Hierna dribbelde Issarti de zestien in, speelde daar de laatste man van HSV Hoek uit en wist de bal pan klaar op de voet van de inlopende Wessel Meiring te leggen die op zijn beurt de bal eenvoudig in het Hoekse doel wist te schieten. Een 0-3 voorsprong in de eerste helft en daar waar helemaal niets aan af te doen want HSV Hoek was in de eerste 45 minuten niet of nauwelijks voor het doel van Sportlust verschenen.

Aan het begin van de tweede helft werd al snel duidelijk dat Hoek uit een ander vaatje wilde gaan tappen. Spelend in de richting van het eigen clubhuis werd er fel gezocht naar de aanval maar iedere keer liepen deze pogingen stuk op de sterke verdediging van Sportlust. Moest de laatste linie dan toch eens een gaatje laten dan stond doelman Antonioli er achter om op te treden als extra slot op de deur. Dus hoe Hoek het ook probeerde, er kwamen niet echt grote kansen uit de aanvallen en het was Sportlust wat af en toe een speldenprik kon uitdelen aan de kant van Hoek. Het spel van Sportlust oogde wat rommeliger maar dat was wellicht slechts schijn want de ploeg van Patrick Loenen kwam nooit echt in de problemen en het leek de wedstrijd dan ook eenvoudig uit te spelen. Met nog 25 minuten te spelen begon Loenen ook aan het inbrengen van wisselspelers, één daarvan was Thomas Heideman. Heideman ontbrak al meerdere weken bij Sportlust, in eerste instantie door een schorsing en daarna raakte hij geblesseerd door een ongeval en had hij een lange hersteltijd nodig. Gelukkig voor Heideman ( en voor Sportlust ) kan hij het laatste stuk van de competitie toch nog mee gaan maken, hij viel dus in en bracht direct meer rust en lijn in het spel van Sportlust. De wedstrijd verliep rustig richting het einde en toch was daar nog 1 keer het gejuich aan Sportlust zijde. In de 88e minuut kapte en draaide invaller Daniël van Warven zich vrij in het strafschopgebied. Met het laatste tikje bezorgde hij de bal bij een andere invaller, Fouad Belarbi, en deze wist alsnog een treffer aan te tekenen en zodoende gingen de Rood-Witten met een 4-0 overwinning van het veld af.

Na de wedstrijd was trainer Loenen tevreden over het resultaat en over de uitvoering van zijn ploeg. “HSV Hoek is moeilijk te bespelen, win je dan met 4-0 dan heb je het gewoon goed gedaan” aldus de trainer. Vooruitkijkend naar de topper van aanstaande week tegen FC Lisse wilden Loenen ook nog wel iets duidelijk maken. “We gaan die wedstrijd winnen” was hij stellig ! Of die voorspelling ook uit gaat komen zal zaterdag 14 mei moeten blijken, dan speelt Sportlust om 15.00 uur de zeer belangrijke wedstrijd tegen de koploper en zal na afloop moeten blijken of Sportlust nog aanspraak kan gaan maken op de titel in de 3e divisie Zaterdag.