Sparta Nijkerk – Sportlust ’46

Sportlust ’46 wint de topper van Sparta Nijkerk.

De topper in de 3e divisie zaterdag tussen Sparta Nijkerk (2) en Sportlust ’46 (3) is gewonnen door de Woerdenaren. In een enigszins beladen duel trokken de mannen van Patrick Loenen met 1-0 aan het langste eind en blijven derhalve meedoen in de titelrace.

Een beladen duel: 1. De strijd ging tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, het was dus aanhaken of wegvallen. 2. Spelers van Hussen en v.d. Weijden spelen komend seizoen voor de oranje zwarte brigade van Nijkerk – het was dus afwachten hoe deze twee spelers zich zouden manifesteren. 3. In de week voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Sport Inside te horen dat zij de belangrijke pot niet live mochten uitzenden en daarmee werden indirect een hoop supporters van Sportlust flink benadeeld.

De wedstrijd begon aan beide kanten enigszins nerveus, de twee kemphanen hadden grote moeite om goed lopende aanvallen op te zetten en waren druk bezig om in ieder geval geen tegengoal te hoeven incasseren. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en er waren maar weinig duels direct voor de goals van beide teams. Na een kleine twintig minuten was het Sportlust wat als eerste een enorme kans kreeg, Mo Bendadi mocht vanaf 25 meter aanleggen bij een vrije trap. Zijn harde en strakke schot leek in de kruising te gaan belanden maar doelman Beukers van Sparta Nijkerk wist de bal met een enorme redding nog uit de hoek te ranselen. Hierna zakte de wedstrijd weer een beetje in waarbij Sportlust de bovenliggende partij bleef. Heel even leek Sportlust nog voor de rust op voorsprong te komen maar de bal die uit een kluts plotseling op het hoofd van Bendadi belandde kreeg niet de juiste richting mee en verdween tot grote Nijkerkse opluchting net over de lat heen.

In het tweede bedrijf begon de thuisploeg wat opportunistisch, het zette Sportlust wat onder druk maar de Woerdense verdediging stond als een huis. De Woerdenaren bleven eigenlijk zonder problemen overeind en langzamerhand konden de bezoekers het initiatief weer terugpakken. Het kreeg weer een veldoverwicht en zocht behoedzaam de aanval. Zowel doelman Antonioli als ook doelman Beukers kregen maar weinig ballen op hun domein te verwerken en omdat de beginstand steeds langer op het scorebord bleef staan voelde iedereen de spanning verder oplopen. Het was Mark v.d. Weijden die een kwartier voor tijd wist uit te breken, de spits ging op het Nijkerkse doel af maar onder druk van een verdediger van Sparta kon hij niet doeltreffend uithalen. De bal verdween over het doel waarbij opgemerkt dient te worden dat een balletje in de breedte op de mee opgekomen Meiring een betere kans opgeleverd zou hebben. In de 81e minuut gebeurde het dan toch, Sportlust kwam op voorsprong. De bal werd van achteruit in de zestienmeter gebracht en bleef na een duel plots voor de voeten van Zakaria Issarti liggen. Issarti twijfelde geen moment en zijn uithaal verdween via het lichaam van doelman Beukers in de touwen. Een luid gejuich bij de Sportlust, die nog een kleine 10 minuten voor de kiezen kregen om de 3 punten over de eindstreep te trekken. Sparta Nijkerk zette nog 1 keer alles op alles om in ieder geval de gelijkmaker te scoren maar de thuisploeg bleef aanvallend onder maats spelen en wist het Sportlust nooit echt moeilijk te maken. Nadat scheidsrechter de Winter, na er onnodig veel blessuretijd bij te tellen, uiteindelijk de wedstrijd beëindigde was het feest aan Woerdense kant compleet. Het heeft hard gewerkt voor de overwinning en iedereen was het over eens dat de ploeg van Patrick Loenen als terechte winnaar van het sportpark vertrok.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk, het duel op sportpark Cromwijck begint dan om 15.0

3-04-2022ACVBarendrecht4 – 1
23-04-2022Excelsior’31DVS’33 Ermelo3 – 1
23-04-2022Harkemase BoysTer Leede5 – 1
23-04-2022HoekDOVO2 – 3
23-04-2022ODIN 59Staphorst4 – 1
23-04-2022SteDoCoFC Lisse0 – 1
23-04-2022VVOGGoes3 – 4
23-04-2022Sparta NijkerkSportlust ’46 10 – 1