vv Barendrecht – Sportlust ’46(2-1) en Sportlust ’46 – VVSB (1-0)

Paasweekend van Sportlust is het weekend van DE LAATSTE MINUUT

Sportlust ’46 speelde het paasweekend een dubbel programma. Op zaterdag reisde de ploeg van Patrick Loenen af naar Barendrecht en op 2e paasdag trad het elftal thuis aan tegen VVSB uit Noordwijkerhout. In beide wedstrijden viel in de laatste minuut de beslissing; in Barendrecht waren de druiven zuur voor Sportlust terwijl op 2e paasdag de Woerdenaren het zoet van de overwinning wél mochten proeven in de laatste minuut. Een knots gek weekend in een even knots gekke competitie zo bleek maar weer eens nadat alle uitslagen bekend waren.

bvv Barendrecht – Sportlust ‘46

Op paaszaterdag traden de nummers 3 en 5 van de derde divisie  zaterdag tegen elkaar aan, Barendrecht was tegen Sportlust de gastheer. Het begin van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen, er werd uiterst voorzichtig opgebouwd en de nadruk lag vooral op het niet verliezen van de bal ( wat overigens toch veelvuldig gebeurde aan beide kanten ). Het was Sportlust wat na 20 minuten wat beter in het spel kwam en ook de eerste echte kansen kreeg. Het was Mark v.d. Weijden die met een hard diagonaal schot het doel op een haar na mistte. Net wat later was het dezelfde v.d. Weijden die met één teen een lage voorzet verlengde maar de bal op de paal zag belanden. In de 37e minuut was het wel raak, v.d. Weijden mocht vanaf de penaltystip aanleggen ( na een handsbal ) en faalde oog in oog met oud Sportlustdoelman Jeffrey Verkerk niet en scoorde de 0-1. Nog geen vijf minuten later mocht v.d. Weijden weer de bal op de stip leggen na een overtreding op Kesley den Haag, nu was de Barendrechtse goalie de winnaar en bleef de stand tot aan de rust dus staan op 0-1

De tweede helft zag er heel anders uit, Barendrecht stroopte de mouwen op en zette Sportlust vanaf het begin onder druk. De mannen van Patrick Loenen hadden het moeilijk maar konden wel voorkomen dat de thuis écht hele grote kansen kreeg. Zelf loerde Sportlust op de counter en het kreeg een aantal malen de mogelijkheid om gevaarlijk te worden maar resultaat leverde dat niet op. In de 67e minuut was daar opeens de gelijkmaker van Barendrecht. Uit het niets was het Bakour die vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal met een prachtige boog langs de kansloze Antonioli het doel in schoot en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Barendrecht rook zijn kans en voerde de druk steeds meer op terwijl Sportlust steeds verder achteruit ging lopen en steeds meer de problemen over zich af riep. Dat leverde de thuisploeg nog wat kansjes op en in de 90e minuut drukte Eekman af voor de beslissing van de wedstrijd. Eekman, rechtsback van beroep, was mee opgekomen en mocht zomaar door de verdediging van Sportlust heen lopen om zomaar de 2-1 binnen te schieten. De druiven waren zuur voor Sportlust maar de wedstrijd is pas gespeeld zodra de leidsman voor de laatste keer op zijn fluitje heeft geblazen !

Sportlust ’46 – VVSB

Na de smadelijke nederlaag tegen Barendrecht moest Sportlust het op 2e paasdag opnemen tegen VVSB uit Noordwijkerhout. Trainer Patrick Loenen had na zaterdag zijn ploeg op enkele plaatsen gewijzigd waardoor Mark v.d. Weijden, Mo Bendadi en Zakaria Issarti op de bank moesten beginnen. Nadat sportpark Cromwijck de hele dag overladen was geweest met jeugdelftallen die een GIGA toernooi afwerkte trapten beide ploegen om 16.30 uur af voor de wedstrijd. Iedereen hoopte op een spetterende afsluiting van de super mooie 2e paasdag maar het ruim aanwezige publiek kreeg een saaie pot voetbal voorgeschoteld waarbij het tempo erg laag was. Beide ploegen voetbalde echt om geen tegengoal te hoeven incasseren en de aanvallen die beide ploegen daadwerkelijk opzette waren in het eerste bedrijf op 1 hand te tellen. Het was dus voorzichtigheid troef voor zowel Sportlust als ook voor VVSB.

Aan het begin van de tweede helft kwamen v.d. Weijden, Bendai en Issarti in het veld in de plaats van Wessel Meiring, Rick Wils en Marley Berkvens. Dat bracht direct wel wat meer beweging in de ploeg en het bracht VVSB een enkele keer aan het wankelen. Maar na een kleine kwartier vielen beide ploegen weer terug in de tactiek van het eerste bedrijf en werd het voorkomen van goals belangrijker dan het maken van een goal. Het spel werd veelal gespeeld op het middenveld en echt grote kansen waren er niet te zien. Wel gebeurde dat een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd; VVSB zette een aanval op – deze werd afgeslagen door Sportlust maar de weggewerkte bal werd in 1 keer ingebracht en omdat Jordi Balk was blijven hangen mocht Youssef Blel afdrukken maar zijn bal ging hoog over het Sportlust doel heen. Het leek erop dat de beginstand ook de eindstand zou gaan worden maar in de laatste minuut kwam hier toch nog verandering in. Sportlust bracht de bal vanaf de rechterzijde hoog binnen de zestien van VVSB, de bal werd goed doorgekopt naar de vrijstaande Mo Bendadi en hij was het die met een prachtige halve omhaal de bal hard en strak diagonaal in de touwen achter doelman Valk schoot. De laatste minuut was Sportlust nu wel goed gezind en nadat VVSB er in de extra tijd nog alles aan deed om de gelijkmaker binnen te schieten waren het de Woerdenaren die als winnaars van het veld af stapte.

Omdat zowel FC Lisse als Sparta Nijkerk op 2e paasdag punten verspeelden blijft Sportlust nog steeds in het spoor van beide koplopers en dat maakt dan de aankomende wedstrijd Sparta Nijkerk – Sportlust weer extra pikant. Aanstaande zaterdag gaan de Woerdenaren op bezoek in Nijkerk en na deze wedstrijd zullen weer moeten bekijken hoe de stand op ranglijst is en hoe het vervolg van de competitie er voor Sportlust uit gaat zien. De wedstrijd in Nijkerk begint om 15.00 uur.

16-04-2022ACVFC Lisse0 – 1
16-04-2022BarendrechtSportlust ’46 12 – 1
16-04-2022Excelsior’31Goes (zon)3 – 3
16-04-2022HoekStaphorst3 – 1
16-04-2022ODIN 59Sparta Nijkerk1 – 1
16-04-2022SteDoCoTer Leede3 – 1
16-04-2022VVOGAjax1 – 1
16-04-2022VVSB (zon)DVS’33 Ermelo3 – 2