Herhaling Ter Leede – Sportlust ’46 05-09-2020

Sportlust’46 wint historische 1e wedstrijd in de 3e divisie

Sportlust’46 speelde zaterdag een historische wedstrijd, het vlaggenschip van de club kwam voor de eerste maal op het veld in de 3e divisie ( het speelde nog nooit op een dergelijk hoog niveau ) en wist direct vriend en vijand te verrassen door een overwinning te boeken.

Op sportpark De Roodemolen in Sassenheim was Ter Leede de gastheer voor de Woerdense ploeg van trainer Patrick Loenen. In het verleden speelde de ploegen al vaker tegen elkaar maar het was inmiddels al weer 5 vijf geleden dat de ploegen de degens met elkaar kruisten, toen nog op hoofdklasse niveau.

In het begin van de wedstrijd tastte beide ploegen elkaar nog even af, zochten behoedzaam de aanval en dat leverde een behoudende eerste 5 minuten op. Sportlust was echter de eerste ploeg die de schroom van zich af wierp en de gastheren onder druk ging zetten. Sportlust was meer te vinden op de helft van Ter Leede, wist de gastheren al vroegtijdig onder druk te zetten en voerde de druk steeds verder op. Het eerste resultaat was er dan ook in de 11e minuut. Daniël van Warven werd met een goede pass van Mark v.d. Weiden vrij gespeeld aan de linkerzijde. Van Warven ( overgekomen van DVS ’33 Ermelo ) wist zich op een mooie wijze vrij te spelen, draaide naar binnen en wist de bal met een fantastische boog om de doelman van Ter Leede te krullen waardoor het speeltuig bij de tweede paal in het net vloog ( 0-1 ). Een enorme opsteker voor Sportlust’46 en dat was direct terug te zien aan het vertoonde spel. De ploeg van Loenen had het betere van het spel, wist Ter Leede steeds onder druk te houden en had complete controle over de wedstrijd. Ter Leede kon daar in de eerste 35 minuten maar weinig tegenover zetten, heel af en toe kwam het er uit met diepe ballen op de snelle buitenspelers maar dat leverde geen enige echte uitgespeelde doelpoging op en dus bleven de Woerdenaren redelijk gemakkelijk op de been. Na de 35e minuut kwam er toch een kleine kentering in het spelbeeld, Ter Leede kreeg meer grip op het middenveld en dwong Sportlust steeds verder terug. Het leverde geen grote kansen op maar de ploeg uit Sassenheim putte er wel moed uit.

Na de rust ging Ter Leede verder waar het de eerste helft was gebleven. Na de wedstrijd verklaarde trainer Patrick Loenen hierover dat hij zijn ploeg bewust wat veder terug uit liet spelen om minder ruimte achter de verdediging te laten zodat de snelle spitsen daar geen gebruik meer van konden maken. Ter Leede was de ploeg die het spel dicteerde en steeds vaker de aanval zocht. Ook in deze periode stond de achterste linie van Sportlust goed, het gaf niet of nauwelijks kansen weg. Toch was het Ter Leede dat de 0-1 achterstand in de 71e minuut wist weg te werken, dit gebeurde niet uit een goed lopende aanval ofzo – nee de 1-1 viel uit een cornerbal en het was Echahbouni die de bal binnen wist te koppen.

Even leek het erop dat Sportlust moest gaan vrezen voor meer tegenslag maar de Woerdenaren rechtte de rug, schakelde een tandje bij en nam de regie in de wedstrijd weer over. Het zocht bij tijd en wijlen weer goed de aanval en kreeg direct na de 1-1 een goede mogelijkheid maar het zat v.d. Weiden niet mee deze wedstrijd. Toch werd de tegenslag door Sportlust snel verwerkt en kwam het in de 80e minuut weer aan de leiding. Kesly den Haag werd aan de rechterzijde van het veld in de diepte aangespeeld, op mooie wijze wist de nieuwkomer ( afkomstig van Dovo ) zijn tegenstander van zich af te houden en kon de bal op fraaie wijze achter de doelman van Ter Leede in het net schieten. Een mooie goal én op een moment dat de ploeg het nodig had, zo werd de na later bleek winnende treffer ontvangen door de spelers van Sportlust. Nog even drong Ter Leede aan bij Sportlust maar verder dan wat ongevaarlijke aanvalspogingen kwam het niet en dus konden de mannen van Sportlust met de eerste drie punten in de tas de bus op zoeken.

Een goed begin van de competitie dus, maar het is nog maar de eerste wedstrijd en er zal aan de zijde van Sportlust nog flink geschaafd moeten worden aan het vertoonde spel. Ook zal het noodzakelijk zijn dat de ziekenboeg van de Woerdenaren leeg gaat lopen want ook zaterdag mistte trainer Loenen een aanmerkelijk hoeveelheid spelers waarvan hij deze competitie zeker nog gebruik gaat maken.

Aanstaande zaterdag zal Sportlust ’46 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen afwerken, Odin ’59 uit Heemskerk zal dan op bezoek komen op sportpark Cromwijck. Aanvang van de wedstrijd is om 14:30 uur, uiteraard hopen we dan veel supporters te mogen begroeten echter wel met in achtneming van de geldende coronaregels.

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Jordly Petronia, Steven Wajer, Sohaib Echahbouni, Feyo Glim ©, Robert Steemers (56’ Thijs Haarman), Lulinho Martins, Yassin Kaabouni ( 30’ geel, 46’ Mike Bekooij)

Opstelling Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen ©, Martijn Jansen, Jordi Balk, Bas van Zoest, Mark van der Weijden (76’ geel), Daniël van Warven (73’ Thomas Heideman), Kesley den Haag (90’ Bart v.d. Voort), Zakaria Issarti, Jasper Werkhoven (32’ geel), Marley Berkvens (6’ geel)

Scheidsrechter: Derya Serik

Assistent-scheidsrechter: Brett Smets en Robert Leenstra

Verslag : Willem Cnossen

Foto’s : Arie Verhagen en Rob Werkhoven