Sportlust’46 – AFC Ajax > 23-10-2021

Sportlust laat Ajax alle hoeken van het veld zien en behaald een historische 9-0 overwinning.

Sportlust heeft een historische overwinning behaald in de 10e speelronde van de 3e divisie. In de thuiswedstrijd tegen de amateurs van AFC Ajax lieten de mannen van trainer Patrick Loenen de Amsterdammers alle hoeken van het veld zien en stond er na 90 minuten een eclatante 9-0 eindscore op het scorebord. De eindscore was zeker niet vertekend, de Woerdenaren hadden zeker de dubbele cijfers kunnen halen maar Ajax had gewoon geluk dat Sportlust hier en daar nog wat kansen liet liggen. Een mooie afsluiting van een drieluik waarbij gerenommeerde verenigingen zoals Harkemase Boys, ACV en nu dus AFC Ajax aan de zegekar werden gebonden.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax waren er nog wel wat bedenkingen over de afloop van de wedstrijd. Zo was Mark v.d. Weijden na de “doodschop” van vorige week tegen ACV niet inzetbaar en ook Wessel Meiring en Abdel Metalsi waren te geblesseerd om te spelen. Op zo’n moment is het maar goed dat Sportlust een zeer brede selectie heeft en dat Patrick Loenen moeiteloos kan terugvallen op andere spelers.

Direct vanaf de aftrap was het Sportlust dat op jacht ging naar de openingstreffer. Het zette Ajax al snel onder druk en bij de Amsterdammers was al snel duidelijk dat zij niet konden omgaan met de aanvalsgolven van de thuisploeg. Al in de 5e minuut leverde het goede spel van Sportlust de eerste treffer op. Daar waar aanvoerder Nick Verhage vorige week mee was gestopt (scoren) daar pakte de clubman in hart en nieren nu de eerste kans met beide handen beet om wederom de bal in het net achter de doelman van de gasten te schieten. De snelle voorsprong van Sportlust kreeg al snel een vervolg. Nog geen twee minuten later ging Ajax verdediger Slegt verschrikkelijk in de fout ten opzichte van Zakaria Issarti. De behendige Issarti ontfutselde Slegt de bal en ging alleen op de Ajax keeper af. Met een geplaatst schot verdween de bal, via de doelman voor de 2e keer in het Ajax doel. Nog was de doelpuntenhonger van Sportlust niet gestild, het bleef Ajax zwaar onder druk zetten en het lukte de Amsterdammers maar niet om tot 1 goede aanval te komen. Quincy Arends had de thuisploeg op een grotere voorsprong kunnen ( en moeten ) brengen maar dit keer wist doelman Zandwijken van Ajax redding te brengen. Dat het in de 18e minuut toch Arends was die de 3-0 op het scorebord liet verschijnen was voor de spits extra lekker en daarmee wist hij de eerder gemiste kans goed te maken. Een voorsprong van 3-0 binnen 20 minuten, de wedstrijd leek al beslist want wat Ajax aan tegenspel liet zien verontrustte Sportlust geen enkel moment en doelman Antonioli hoefde dan ook geen enkele keer handelend op te treden. Nog voor de rust kwam Sportlust op een 4-0 voorsprong en het was weer Zakaria Issarti die nu koppend tot score kwam.

Vaak zie je in wedstrijden die al vroeg beslist zijn dat het spelpeil daalt en dat je als toeschouwer denkt: “Hadden ze de wedstrijd verder niet op papier kunnen afdoen ?”, deze keer was dat echter niet zo. Sportlust bleef ook de tweede helft een goede pot voetbal zien, legde de tegenstander hun wil op en wist de score langzaam maar gestaag op te voeren. Het was Mo Bendadi die in de 50e minuut met een prachtig genomen vrije trap de 5-0 wist aan te tekenen. Vijf minuten strafte Zakaria Issarti wederom geklungel in de Amsterdamse verdediging af en schoot hij zijn 3e treffer van de middag binnen. Weer vijf minuten later mocht Bendadi 1 van de vele corners nemen, hij bracht de bal binnen de 16 meter en daar was het Christiaan van Hussen die met een prima kopbal de 7-0 aantekende. Nog was de doelpuntenmachine van Sportlust niet uitgeraasd. Twee invallers mochten hun namen ook nog in de lijst van doelpuntenmakers bijschrijven, was het eerst Jorn van Lunteren die een prima voorzet van Remco de Weerd afrondde (82e minuut ) voordat in de slotminuut invaller Rick Wils ook zijn zo gewenste goaltje wist mee te pikken.

Gedurende de hele tweede helft had de score nog wel verder kunnen oplopen maar Sportlust hield het dus bij 9 goals en kan volgende week rustig achteroverleunend afwachten wat de overige ploegen aan resultaten gaat neerzetten. Voorlopig staat Sportlust op een gedeelde 1e plaats in de 3e divisie, de 20 punten die ze nu hebben zijn binnen en de andere ploegen moeten nog maar zien dat ze langszij kunnen gaan komen.

Volgende week is het 1e elftal vrij maar over 14 dagen speelt Sportlust een uitwedstrijd bij FC Lisse, een wedstrijd waarvan wij verwachten dat dit een echte testcase wordt voor de Woerdenaren. In de wedstrijd tegen de huidige nummer 4 zal moeten blijken of Sportlust echt mee kan gaan d