ACV – Sportlust ’46 – 16-10-2021

ACV – Sportlust’46

Sportlust wint 3 punten in een spannende wedstrijd.

Sportlust heeft in een spannende wedstrijd tegen ACV uit Assen een mooie overwinning behaald. Toeschouwers die houden van een spannende pot voetbal kwamen vanmiddag volledig aan hub trekken. Vanaf minuut 1 was de spanning in het veld voelbaar en dat bleef zo tot aan het laatste fluitsignaal van de matig en warrig leidende arbiter Keijl. Dat Sportlust als winnaar van het veld af stapte was niet meer dan terecht, de fysiek sterke ploeg uit Assen gaf meer dan goed tegenstand maar wist zichzelf te weinig kansen te geven en het was dan ook Sportlust dat de dik verdiende 3 punten in de tas kon meenemen naar Woerden.

Het begin van de wedstrijd was zeer rommelig. In de eerste 6 minuten van de wedstrijd ging de bal over en weer tussen de beide kemphanen. Niet 1 keer wist er een ploeg de bal langer dan 3 bal contacten in eigen bezit te houden en het leek bij tijd en wijlen wel op een veredeld pupillen wedstrijdje. Enigszins verrassend was het Sportlust dat als eerste hieruit kwam en het was aanvoerder Nick Verhagen die de score wist te openen. Uit een vrije trap van Mo Bendadi kwam de bal binnen de 16 meter opeens voor de voeten van de Woerdense verdediger, Verhagen bedacht zich geen moment – drukte direct af en de bal verdween onhoudbaar in de linker benedenhoek. Al snel moesten de gastheren dus op zoek naar de gelijkmaker maar wat de Assenaren ook probeerde Sportlust had er altijd wel een weerwoord op. Verdedigend stond de ploeg van Patrick Loenen goed en aanvallend wist het af en toe gevaarlijk uit te breken. De verdediging werd prima geleidt door Abdel Metalsi, na een lange periode van blessures mocht hij zijn opwachting maken in de basis en kweet zich uitstekend van zijn taak. Aan de andere kant van het veld kreeg Sportlust nog wel wat kleine kansjes maar deze waren niet besteed aan de Woerdense voorwaartsen. Was de scherpte op de juiste momenten wel geweest dan hadden de bezoekers ook zo maar op een 0-2 of 0-3 ruststand kunnen komen, nu bleef het echter spannend omdat het verschil bleef steken op 1 doelpunt verschil. Opvallend was verder dat er binnen de lijnen toch wat opstootjes en harde overtredingen werden begaan. Arbiter Keijl had zijn handen vol aan het in goede banen leiden van de wedstrijd en door mede door zijn optreden liepen de gemoederen zowel in het veld als daar buiten nog wel eens hoog op.

Na de 0-1 ruststand was het ACV wat in het begin van het tweede bedrijf de druk begon op te voeren. Vaak werd daarbij de lange bal gehanteerd, het was dus een optisch veldoverwicht maar de laatste linie van Sportlust wist daar heel goed mee om te gaan en het gas niet of nauwelijks kansen weg. Zelf loerde de ploeg uit Woerden op de snelle uitbraak en het was o.a. Mark v.d. Weijden die een paar prima mogelijkheden kreeg om de score uit te bouwen. Nadat hij dit na liet bleef de spanning hoog en deze werd na een uur spelen nog hoger. Vanuit een hoekschop belandde dal op het hoofd van de compleet vrij staande Luka Prljic, zijn goede kopbal verdween achter doelman Antonioli in het net en ACV was weer op gelijke hoogte gekomen met Sportlust. Even leek het erop dat de Woerdenaren de tik moesten verwerken maar dat gebeurde slechts in een paar minuten. Vier minuten na de gelijkmaker kwamen de Woerdenaren alweer op voorsprong. Vanuit een goed opgezette aanval kwam de bal voor de voeten van Wessel Meiring, zijn schot werd geblokt waardoor de bal voor de voeten van Zakaria Issarti kwam. Ook het schot van Issarti werd geblokt maar nu kwam de wegspringende bal voor de voeten van Nick Verhagen die de bal hard en strak diagonaal in het ACV doel wist te schieten. De aanvoerder bracht Sportlust dus voor de 2e keer op voorsprong en deze keer bleek het de beslissende treffer te zijn. Hoewel ACV alles op alles zette om wederom de gelijkmaker op het bord te zetten wist de Woerdense 3e divisionist eenvoudig op de been te blijven. De vaak hoog ingebrachte ballen van ACV waren steeds weer een prooi voor de Sportlust verdediging of als dat niet het geval was waren de ballen in ieder geval niet meer bespeelbaar voor de ACV aanvallers en dus bleven echt grote doelrijpe kansen uit. Het enige opvallende feit van het laatste gedeelte van de wedstrijd was de rode kaart van Prljic, hij schopte de doorgebroken Mark v.d. Weijden finaal onderuit en de enige juiste beslissing van arbiter Keijl was dan ook om de ACV verdediger van het veld te sturen. Heel verrassend was hierna nog wel dat de vrije trap die hieruit voortvloeide niet voor Sportlust was maar werd toegekend aan ACV – typerend voor de manier waarop de leidsman de wedstrijd floot.

Na de wedstrijd werd de overwinning met gejuich en lachende gezichten in ontvangst genomen. Complimenten voor de ploeg van Patrick Loenen waren niet van de lucht. Zowel supporters van ACV als van Sportlust waren het er over eens dat de overwinning bij de juiste ploeg was terecht gekomen. Ook de trainer van ACV, Fred de Boer, sloot zich hierbij aan in het interview wat hij na de wedstrijd gaf aan Drenthe TV ( ACV-TV )

In principe had de 3e divisie volgende week een vrij weekend. Sportlust speelt echter wel een competitiewedstrijd, tegenstander AFC Ajax (am) heeft een verzoek ingediend bij Sportlust en de KNVB om de wedstrijd van 30 oktober te verplaatsen naar aanstaande week, dit alles omdat de Amsterdammers op donderdagavond 28 oktober voor de KNVB beker moeten spelen tegen SC Cambuur. Uiteraard heeft Sportlust hieraan medewerking verleend en dat betekend dat ons 1e elftal a.s. zaterdag speelt tegen AFC Ajax ( aanvang 15.00 uur ) en dat ze dan het weekend daarop een vrije zaterdag hebben.    

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Nande Wielink, Koen Steg, Steyn Strijker (80. Nick Westebring), Pascal Huser (64. Niels Grevink), Gijs Jasper (86. Jaap van Dijken), Toufik Faraouni (46. Justin Mulder), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (86. Robert Talens)

Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen, Floris Mulder (82. Jorn van Lunteren), Martijn Jansen, Thomas Heideman, Mark van der Weijden, Zakaria Issarti (77. Quincy Arends), Christiaan van Hussen, Mo Bendadi (57. Wessel Meiring), Mitchell van der Veer (82. Bas van Zoest), Abdel Metalsi

DatumThuisUitUitslag 
16-10-2021ACVSportlust ’46 11 – 2 
16-10-2021AjaxStaphorst0 – 3 
16-10-2021FC LisseBarendrecht0 – 0 
16-10-2021GoesExcelsior’311 – 3 
16-10-2021Harkemase BoysVVSB4 – 2 
16-10-2021ODIN 59SteDoCo1 – 2 
16-10-2021VVOGTer Leede1 – 2 
16-10-2021DOVODVS’33 Ermelo0 – 0 
16-10-2021Sparta NijkerkHoek1 – 2 

 

 TeamGP
1Sparta Nijkerk920
2Excelsior’31917
3FC Lisse917
4Sportlust ’46 1917
5Harkemase Boys915
6DVS’33 Ermelo914
7ACV914
8Staphorst913
9Ter Leede913
10Hoek912
11SteDoCo911
12Barendrecht910
13Ajax910
14VVSB99
15VVOG99
16ODIN 5998
17DOVO96
18Goes95
 
Days
Hours
Minutes
Seconds

Sportinside

Sportgala

Draag een sporter voor

Geef hier iemand op